Hoe maak ik verse tomatensoep

Heerlijke Tomatensoep maken

Heerlijke, verse tomatensoep maken

Verse tomatensoep is een gerecht dat zowel in de winter als in de zomer het erg goed doet. Als je kijkt naar de tomatensoep is er geen standaard! Er zijn vele variaties. In de Italiaanse tomatensoep voeg je flink wat bassilicum en verse Pomodori tomaten toe. De Chinese tomatensoep is weer een stuk zoeter en kenmerkt zich door de toevoeging van gember en azijn. Voor de basis van een verse tomatensoep heb je alleen wat groentebouillon, knoflook, ui en wat rijpe smaakvolle tomaten nodig. Lekker bij de basis is ook een goed glas rode wijn. Als je deze basis hebt staan kun je lekker je gang gaan. Een stuk oud, geroosterd brood ingesmeerd met wat knoflookboter verrijkt de smaak. Lees snel verder voor een simpel recept. Daarnaast hebben we ook links voor je om te variëren met tomatensoep. 

Hoe maak ik verse tomatensoep?

Ingrediënten voor verse tomatensoep

  • 1 kilo verse tomaten (pomodori)
  • Knoflook
  • Tijm, oregano
  • Balsamico azijn

Bereidingswijze

  1. Halveer de tomaten en leg ze op een bakplaat met de snijkant naar beneden.
  2. Verdeel de tijm, knoflook en oregano over de bakplaat. Voeg verse olijfolie en balsamico azijn toe.
  3. 25 minuten op 200 graden in de oven.
  4. Verwijder de velletjes en haal de knoflook eruit.
  5. Doe de inhoud van de bakplaat in een pan. Voeg naar smaak knoflook toe (minimaal 1 teen).
  6. Zet de blender in de pan en dan is je soep klaar.

Heerlijk met wat vers brood of een focaccia.

Zin om te variëren met tomaten? Bekijk de onderstaande links

Heb je zin gekregen om zelf verse tomatensoep te maken, dan kun je inspiratie halen uit de volgende overheerlijke recepten. Veel kook- en smulplezier.

[smulweb keyword=tomatensoep output=3 start=1]

1 gedachte over “Hoe maak ik verse tomatensoep”

Reacties zijn gesloten.