hoe maak je nasi

hoe maak je nasi

nasi in een handomdraai

Goed idee: zelf nasi maken

Laat de kant en klare bakken van de supermarkten lekker voor wat het is. Echte nasi maak je zelf. Nasi goreng is volledig ingeburgerd in Nederland. Het onderstaande recept is geen recept voor de nasi die je krijgt bij ‘de Chinees’. Daar fungeert de nasi als bijgerecht. Nasi goreng betekent eigenlijk niets anders dan “gebakken rijst”. De basisingrediënten van Nasi goreng zijn: gekookte rijst, olie of boter, ketjap of sojasaus. Deze ingrediënten kunnen o.a. aangevuld worden met spaanse peper, ui, knoflook. Nasi goreng kan geserveerd worden met bawang goreng (gebakken ui), spiegelei, atjar, sambal, kroepoek, saté en pindasaus. Wij helpen je om de nasi te bereiden als hoofdgerecht. Een recept dat voor iedereen goed te bereiden is. Daarnaast hebben we ook links met andere recepten. Een heerlijk nasi goreng recept van topchef Lonny mag natuurlijk ook niet ontbreken.

Hoe maak je nasi: ingrediënten

  • 300 g rijst
  • 4 eetlepels olie
  • 400 g kipfilet, in blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1-2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 2 theelepels gemalen koriander (ketoembar)
  • 1 prei, in smalle ringen
  • 150 g gesneden witte kool (zakje a 300 g)
  • 125 g taugé
  • 3-4 eetlepels ketjap manis
  • 1-2 theelepels sambal oelek

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Verhit olie in een wok en bak de kipblokjes in 2 min. bruin.
  3. Voeg de ui en knoflook toe (2 minuten meebakken).
  4. Komijn en koriander toevoegen.
  5. Voeg ook de prei en kool toe en laat het in 5 minuten beetgaar worden.
  6. Schep de rijst en de taugé toe en bak op hoog vuur (3 minuten).
  7. Breng de Nasi op smaak met ketjap, sambal en zout.
  8. Heerlijk met atjar, pindasaus

Hoe maak je nasi op z’n Lonnies?

Lonny legt uit wat nasi goreng is en hoe we het klaarmaken! Niet het meest spannende filmpje, maar wel zeer duidelijk! Je kunt direct aan de slag.

Nasi (hoofdgerecht) variaties:

    marine nasi goreng

    Dit is de beroemde nasi goreng van de Koninklijke Marine.

    INGREDIENTEN

    500 gram rijst, 200 gram varkens- of kippenvlees in blokjes, zonnebloemolie om te bakken, 3 geklutste eieren, evt. 50 gram garnalen (hoeft niet mag wel, 150 gram mager gerookt spek in reepjes, 150 gram magere ham in blokjes, 1 prei in ringen gesneden, 2 grote uien gesneden (in niet te kleine stukjes, 4 teentjes knoflook fijngehakt,, , En naar smaak: lombok of sambal oelek, trassi en zout,, , En als je de nasi opbakt een klein beetje maggi (flesje),

    •  Hoofdgerecht
    •  20-30 min.
    • Geplaatst op04-11-2001
    • Indonesisch Hoofdgerecht
    •  20-30 min.

    joke_smum

    • Eigen recept
    Variatie op nasi van de chinees

    Deze bereidingswijze van nasi benaderen de smaak van echte chinese nasi goed.Zien ook mijn recept: Variatie op bami van de chinees

    INGREDIENTEN

    VOOR NASI GROENTE EN VLEES, , 100 g prei in halve ringen van zo 5 mm dik gesneden (ik heb prei ringen gesneden van waar wit naar groen overgaan dan krijgt je een mooie kleurcombinatie in de nasi zelf), 1 middelgroot ui,fijn, 3/4 rode peper, zonder pitjes in heel kleine blokjes gesneden, , 75 g schouderham voor broodbeleg van vleesware afdeling, in plakjes van 3x3 cm gesneden, 75 g hamlap, heel fijn gesneden en op smaak gebracht met zout en peper en dan even gaar gemaakt in wok (laat het vlees niet te bruin worden), 1 ei, geklopt, zout, een heel klein mespunt ve-tjin, zonnebloemolie voor opbakken

    •  Hoofdgerecht
    •  30-60 min.
    • Geplaatst op29-09-2008
    • Aziatisch Hoofdgerecht
    •  30-60 min.

    deonart

      Nasi goreng (indonesisch:

      Nasi goreng (Indonesisch: "gebakken rijst") is oorspronkelijk een Indonesisch gerecht,waarin men de etensresten van de vorige dag (onder andere vlees) opbakt met rijst.Het wordt vaak geserveerd met een gebakken ei en een plak ham.En er zijn zoveel variaties , dus laat je fantasie gaan !

      INGREDIENTEN

      300 gr Basmatirijst, 150 gr sojascheuten, 1 of 2 Spaanse rode pepertje, 2 uien, gesnipperd, 2 preien, in fijne ringen gesneden, 2 knoflookteentjes,heel fijngesneden, 2 eieren, 1-2 tl koriander, gemalen, 1 tl komijnpoeder, 3 el Ketjap Manis (zoete sojasaus), 2 tl Sambal Oelek, 300 gr kipfilet, in stukjes gesneden, 100 gr ham, in blokjes, olijfolie, versgemalen zwarte peper en zeezout, Ketjap Asin (zoute sojasaus) of oestersaus

      •  …
      •  20-30 min.
      • Geplaatst op04-10-2009
      • Indonesisch
      •  20-30 min.

      will_s

      Jouw mening telt

      [poll id=14]