nasi in een handomdraai

Home / recepten / hoe maak je nasi

 

Een goed & lekker idee: zelf nasi maken

Laat de kant en klare bakken van de supermarkten lekker voor wat het is. Echte nasi maak je zelf. Het is gemakkelijker dan je denk.

Nasi goreng is volledig ingeburgerd in Nederland. Het onderstaande recept is geen recept voor de nasi die je krijgt bij ‘de Chinees’. Daar fungeert de nasi als bijgerecht. Nasi goreng betekent eigenlijk niets anders dan “gebakken rijst”.

De basisingrediënten van Nasi goreng zijn: gekookte rijst, olie of boter, ketjap of sojasaus. Deze ingrediënten kunnen o.a. aangevuld worden met Spaanse peper, ui, knoflook. Nasi goreng kan geserveerd worden met bawang goreng (gebakken ui), spiegelei, atjar, sambal, kroepoek, saté en pindasaus.

Wij helpen je om de nasi te bereiden als hoofdgerecht. Een recept dat voor iedereen goed te bereiden is. Daarnaast hebben we ook links met andere recepten. Een heerlijk nasi goreng recept van topchef Lonny mag natuurlijk ook niet ontbreken.

Hoe maak je nasi: ingrediënten

  • 300 g rijst
  • 4 eetlepels olie
  • 400 g kipfilet, in blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1-2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 2 theelepels gemalen koriander (ketoembar)
  • 1 prei, in smalle ringen
  • 150 g gesneden witte kool (zakje a 300 g)
  • 125 g taugé
  • 3-4 eetlepels ketjap manis
  • 1-2 theelepels sambal oelek

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Verhit olie in een wok en bak de kipblokjes in 2 min. bruin.
  3. Voeg de ui en knoflook toe (2 minuten meebakken).
  4. Komijn en koriander toevoegen.
  5. Voeg ook de prei en kool toe en laat het in 5 minuten beetgaar worden.
  6. Schep de rijst en de taugé toe en bak op hoog vuur (3 minuten).
  7. Breng de Nasi op smaak met ketjap, sambal en zout.
  8. Heerlijk met atjar, pindasaus

Hoe maak je nasi op z’n Lonnies?

Lonny legt uit wat nasi goreng is en hoe we het klaarmaken! Niet het meest spannende filmpje, maar wel zeer duidelijk! Je kunt direct aan de slag.

Nasi (hoofdgerecht) variaties:

 
Share this page