Home / internet / Hoe werkt Telegram Messenger

 

wat is telegram?

telegram als Whatsapp alternatief?

Wat is Telegram? Je hebt vast pas net gehoord van Telegram. Telegram Messenger is net als WhatsApp een berichten dienst via het internet. Geen gekke kosten meer voor ieder los berichtje. Je kunt er op los chatten wat je wilt.
WhatsApp is net overgenomen door Facebook. Facebook verdient geld aan de informatie die wij met z’n allen op het sociale netwerk plaatsen. Zij hebben met de slecht versleutelde gegevens van WhatsApp een gigantische databron in handen. Mensen worden hier angstig van en gaan op zoek naar een veiliger alternatief. In dit gat is Telegram gesprongen met extra beveiliging en de ‘zekerheid’ dat ze niet commercieel gaan worden. 

Hoe werkt Telegram Messenger?

 • Telegram werkt net als SMS.
 • Je kunt foto’s, videos en documenten versturen naar iedereen in je contactenlijst die ook Telegram hebben.
 • Je kunt groepen tot 200 personen aanmaken.
 • Telegram is gelanceerd op 14 augustus 2013.
 • Er zijn ‘secret chats’ met end-to-end encryptie. Niemand anders, behalve jij en de ontvanger kunnen je berichten lezen. Je kunt ook je berichten laten ‘self destructen’ zodat niemand er achter kan komen dat er contact is geweest.
 • Je kunt ook gebruik maken van emoticons.

Wat zijn de verschillen en overeenkomsten met WhatsApp?

 • Telegram wordt gehost in de cloud en maakt gebruik van versleutelde berichten. De berichten bij WhatsApp zijn niet versleuteld.
 • Je kunt ook met je computer berichten versturen. Bij WhatsApp kun je dit alleen vanaf je mobiele apparaat doen.
 • Je kunt een ongelimiteerde hoeveelheid van foto’s, muziek en documenten delen.
 • Men claimt dat Telegram een stuk veiliger is.
 • Telegram geeft aan dat zij een gratis dienst willen blijven leveren zonder advertenties en abonnementen.

Overtuigd? Telegram direct downloaden!

Telegram is er voor iOS apparaten (iPhone & iPad) en voor Android apparaten. Hieronder vind je de links:

Telegram messenger op je pc?

Het is, in tegenstelling tot Whatsapp, mogelijk om Telegram op je computer te gebruiken (Windows & Mac). Je geeft bij de installatie je 06 nummer op en vervolgens kun je vanaf je computer berichten sturen naar iedereen die ook Telegram gebruikt. Handig en gratis. De app is nog in ontwikkeling, maar wordt continue geüpdatet.

Download Telegram voor je computer:

Telegram Messenger in beeld

Meer alternatieven zoals Telegram messenger:

Windows Live Messenger 2011 installerenWindows Live Messenger 2011 installerenWindows Live Messenger 2011 is de opvolger van Windows Live Messenger 2009. Windows Live Messenger 2011 is een samensmelting van diverse social media sites, waardoor je altijd helemaal up to date bent. Eén groot nadeel: Windows Live Messenger 2011 in…Melod, 19-06-2011

Wat is MastaMessenger?Wat is MastaMessenger?MastaMessenger is een alternatief voor andere messengerprogramma's zoals Windows Live Messenger of Yahoo. Het is een Instant Messenger. Dit wil zeggen dat je via hun website online kan inloggen en daar kan chatten. Hiermee kan je op een gelijkaardige…Brunos, 04-04-2011

Messenger discovery live, een handige tool voor MessengerMessenger discovery live, een handige tool voor MessengerMessenger Discovery live is een programma dat automatisch opstart als je msn opent. Het programma heeft ook een eigen icoontje dat zich nestelt naast het icoontje van Msn Messenger. Met een dubbele klik kan je heel veel opties van je Msn messenger ve…Nielsvermeiren, 07-10-2008

 
Share this page