Home / Computers / Omzetten naar PDF

 

omzetten naar PDF

Omzetten naar PDF

PDF staat voor Portable Document Format, om maar gelijk de eerste vraag te beantwoorden, want wie weet dat nu nog van de computerlessen? Omzetten naar PDF, in de meeste Word programma’s wordt de mogelijkheid gegeven een Word document op te slaan in een bepaalde vorm. De gewone Word documenten zijn toegankelijk voor het publiek en iedereen kan er dus vrij eenvoudig veranderingen in aanbrengen. Dat is niet zo handig wanneer je bijvoorbeeld een rekening verstuurt. Er zijn veel sites die je online Word naar PDF kan laten converteren. Kijk dan goed of je kunt achterhalen wat zij doen met de bestanden die je upload naar de website.

Omzetten naar PDF in Word 2007

In Office 2007 is het geen standaardoptie om een bestand om te zetten naar PDF. Microsoft heeft hier gelukkig wel een alternatief voor bedacht. Je kunt zo uit de gehele Office suite (Word, Excel, Powerpoint) bestanden exporteren naar PDF.

Omzetten naar PDF vanaf Word 2010

Microsoft heeft nagedacht na de release van Office 2007 en heeft de ‘opslaan als PDF’ functionaliteit ge├»ntegreerd in de gehele office suite. Kies bij opslaan als de functie ‘opslaan als pdf. Je hebt dan nog verschillende groottes waarin je het document kunt opslaan. Voor publicaties is het handig om de beste kwaliteit te kiezen.

Omzetten naar PDF in beeld

 
Share this page