Hoe maak je Bruin met Verf

Bruin - verf idee!
Bruin – verf idee!

Zo maak je bruine verf: meng dan één deel rood geleidelijk met groen. Hierop ontstaat de kleur bruin. Doordat het mengen in vele wisselende hoeveelheden kan gebeuren, bestaan er erg veel nuances van bruin.

Ga je een kamer bruin verven? Denk er dan aan dat bruin als donker wordt ervaren door de lage intensiteit (lichtsterkte), omdat bruin als kleur licht absorbeerd. Een donkere kamer maakt de ruimte ook kleiner aanvoelen.

Bruin komt in de natuur veel voor en geeft dan een positieve associatie. Bruin zijn bijvoorbeeld boomstammen, de bladeren in de herfst, en een vruchtbare bodem. Bruin staat ook voor gezelligheid en geborgenheid, bijvoorbeeld in de term bruin café. Bruin kan een modekleur zijn en vrijwel elke herfst is er bruine kleding te koop.

Bruin – in contact met de aarde

Verschillende bruin-tinten die je kunt verkrijgen door rood en geel te mengen. Door het bijmengen van zwart worden de kleuren in de onderste rij verkregen.

Bestel Verf

Zelf leren schilderen?

Heb je de juiste kleur bruin kunnen mengen, maar nog niet tevreden over je schilderkunsten? Iedereen kan leren schilderen, zeker weten. Met deze handige cursussen kan ook jij leren schilderen:


Hoe maak je bruin met verf?

Kleurenpsychologie -Betekenis Kleur BruinKleurenpsychologie -Betekenis Kleur BruinPsychodiagnostische kleurentests en de kleurenpsychologie gaan uit van een verband tussen een bepaalde kleurenvoorkeur en specifieke persoonlijkheidseigenschappen. Kleurenpsychologie houdt zich bezig met de symboliek en psychologische duiding van kleuren.

Bruin als trendsetter in het rustieke wonenBruin als trendsetter in het rustieke wonenAls ik aan “wonen in bruin” denk, denk ik als eerste aan het Oisterwijkse eikenhout van de ouders en het bruin in combinatie met paars en oranje. Maar we spreken dan over jaren 70 en begin jaren 80.

De kleur bruin is modeDe kleur bruin is modeEindelijk duikt de kleur bruin weer nadrukkelijk op en lijkt het een trend te worden. Noem het “retro” (jaren 70) of is de kleur bruin weer “aan de beurt” om het mode beeld te bepalen. Het is plots geen ‘oude kleur’ meer en iedereen moet bruin hebben…