Hoe maak je Dreadlocks

Dreadlocks, die ongelofelijk coole haarstijl. Al in de tijd van de Egyptenaren droegen farao’s pruiken met dreadlocks. En ze zijn nog steeds populair! Dat komt vooral door reggaezanger en icoon Bob Marley, waarbij Dreadlocks een onderdeel van zijn leven waren. Daarom worden dreadlocks vaak geassocieerd met reggaemuziek, maar er zijn ook veel mensen met dreadlocks die niets met reggae te maken hebben. Het is immers een heuse levensstijl.
We zullen je uitleggen hoe je zelf dreadlocks kan maken …

Dreadlocks zijn eigenlijk samengebundelde stukjes vervilt haar, een soort van samengeperst. Ze kunnen op natuurlijke wijze ontstaan. Dat gebeurt dan als je je krullen gewoon maar lang genoeg niet uitkamt. Maar er zijn ook kappers of mensen die zich gespecialiseerd hebben in het maken van dreadlocks bij wie je je dreadlocks kan laten “indraaien”. Vaak doen ze het daar op diezelfde manier, maar ze kunnen ook synthetische dreads aanbrengen. Die gaan er namelijk makkelijker uit.

Een Dreadlock specialist in Rotterdam

Dreadlocks zetten

Het creëren van dreadlocks (rasta vlechten) is een langdurig en natuurlijk proces, dat begint met het verdelen van je haar in gelijke delen en het helpen “in elkaar te verstrengelen” Dreadlocks zijn een veelzijdige stijl die weinig onderhoud vereist eens ze gevormd zijn. Backcombing, natuurlijke verwaarlozing, en draaien en verdelen zijn drie methodes om dreadlocks in je haar te maken.

Om dreadlocks te maken heb je nodig: een plukje, elastiekjes, haarklemmen en haarbandjes om te kammen; wax en haarbandjes om te draaien en te verdelen; en water om het haar nat te maken voor elke toepassing van een van de methodes. Je hebt ook een oud T-shirt of kussensloop nodig om je kussen te bedekken.

Zo maak je zelf dreadlocks:

 1. Verdeel het haar in plukken en zet ze vast, zodat je je handen vrij hebt
 2. Kam de plukken één voor één
 3. Toupeer elke pluk door met een kam van beneden naar boven te kammen
 4. Draai de plukken rond en zet ze vast.
 5. Na 3 maanden heb je dreadlocks! Vergeet ze niet te onderhouden met bijenwas

Hoe maak je dreadlocks? meer tips:

[infonu keyword=”dreadlocks” output=3]

6 gedachten over “Hoe maak je Dreadlocks”

  1. Minimale haar lengte ongeveer 15 cm, houdt er wel rekening mee dat je haar tot 25% korter kan worden nadat er dreads van gemaakt zijn. Er is geen minimale haardikte, maar raad echte dreads af bij mensen met heel dun haar of bij mensen die veel last hebben van haaruitval.

   Het is ook mogelijk om (lookalike) nepdreads tussen je echte dreads in te laten plaatsen voor een vollere haarbos.

 1. hoi ik ben 20 jaar met mn drad locks nu zijn ze allemaal afgebroken ik heb bijna geen drad meer is ,t mogelijk te herstellen of kan alles af knippen dan opnieuw doen?

 2. Kan dreads ook bij stijl haat of alleen bij krullend haar? En is t waar dat dreads op een gegeven moment gaan stinken?

Reacties zijn gesloten.