Hoe moet je Loom Bands maken

Loom bandjes
De absolute rage van het moment

Loombanden is de wereldwijde nieuwe trend onder alle leeftijdsgroepen, waarbij armbanden, kettingen en andere accessoires gemaakt worden door vrolijk gekleurde elastiekjes aan elkaar te rijgen. De trend is zoals gebruikelijk overgewaaid vanuit Amerika waar het loomen vorig jaar een enorme hit was. Maar het maken van deze opvallende accessoires is nog niet zo eenvoudig aangezien je er een speciaal bord voor nodig hebt.

Hoe moet je loom bands maken? Het maken van loombandjes kan op verschillende manieren. Met het speciale loombord, maar ook met een vork. We bespreken eerst de traditionele variant met het bord en vork.

Op welke loom band was jij het meest trots?

Loombord

Het loombord bestaat uit een serie pinnen, meestal drie naast elkaar, waar omheen de bandjes worden geregen. Er zijn verschillende methodes van rijgen, afhankelijk van het ontwerp van het sieraad dat je wilt maken. In principe worden de bandjes om en om, om de pinnen vast gezet en daarna een voor een met een speciale haak van de noppen afgehaald. Op deze manier worden de elastiekjes in elkaar verstrengeld en ontstaat er bijvoorbeeld een visgraat patroon.

Voor de standaard Rainbow Loom is het bijvoorbeeld de bedoeling dat er elke keer een andere kleur om de volgende pin wordt geregen, als de band klaar is ontstaat er een soort regenboog bandje. Voor ingewikkeldere patronen of grotere sieraden kunnen meerdere loomborden aan elkaar vastgeklikt worden.

In de onderstaande video kun je zien hoe, met behulp van een loombord, je de rainbow loom bandjes kunt maken.

Loomen met een vork

Heb je nog geen bord of vind je dat te ingewikkeld, dan kunnen eenvoudige loombanden ook met een vork worden gemaakt. Voor een eenvoudig visgraat patroon is het de bedoeling dat het eerste bandje als een acht om de punten van de vork wordt geregen, tussen de middelste twee punten draait het elastiekje dus om zijn eigen as. Vervolgens plaats je de volgende twee elastiekjes in zijn geheel om de vork, dus geen acht maken. Nu haal je met een satéprikker of een andere vork het onderste bandje over de andere twee bandjes naar het midden.
Dit herhaal je elke keer als je een nieuw elastiekje om de vork erbij hebt geplaatst.

In de omschrijving klinkt het moeilijker dan het eigenlijk is, vandaar deze handige video waarin je kunt zien hoe je loombandjes maakt met een vork:

Loomen: alles wat je nodig hebt om te beginnen

Loom Bands Doos - Loom Elastiekjes - 5600 Stuks

Productomschrijving

loom band elastiekjes box koffer met 5600 loombandjes + zakje met 300 witte loombandjes + zakje met 300 zwart – antraciete loombandjes

hoe moet je loom bands maken? Meer tips & trucs:

Loom bands: succesvol door vele voordelenLoom bands: succesvol door vele voordelenLoom bands, Rainbow loom, Wonder loom, Loom armbandjes of Band-it: wie kent ze inmiddels niet? De aaneengeregen gekleurde elastiekjes vormen mooie armbandjes en andere accessoires. Opmerkelijk hoe in deze tijd van digitale gadgets en elektronische ga…Drie, 01-06-2014
Loom bands: veel soorten elastiekjes, charms en kralenMet loomen mooie armbandjes maken, dat doen momenteel enorm veel kinderen en ook volwassenen. Maar het kan nog mooier: door extra mooie aparte elastiekjes te gebruiken, en kralen toe te voegen. En door charms ofwel bedeltjes aan het armbandje te hang…Drie, 29-06-2014
Band-it: Loom Bands, de Zomerrage van 2014Band-it: Loom Bands, de Zomerrage van 2014Met Band-it kun je zelf sieraden, haarspelden en overige accessoires maken van kleurrijke rubberen bandjes. De zomerrage van 2014 is in de Verenigde Staten bekend onder de naam Rubber band Jewelry of Loom Bands en is er immens populair. In 2013 kreeg…Marrie123, 22-01-2014

2 gedachten over “Hoe moet je Loom Bands maken”

Reacties zijn gesloten.