Hoe maak je een Rookbom

Rookbom maken
Rookbom maken

Maak alleen een rookbom als je zeker bent van je zaak. Ben je minderjarig? Zorg dan dat je toestemming hebt van je ouders om een rookbom te maken.

Een rookbom maken kan op verschillende manieren. De eenvoudigste (maar o-zo doeltreffende) manier is met sterretjes en een stuk PVC pijp. Voordeel van deze rookbom is dat de benodigdheden het hele jaar door verkrijgbaar zijn. Met een beetje goed zoeken vindt je snel genoeg sterretjes.

Neem een stuk PVC pijp van 16 tot 25cm (afhankelijk van lengte sterretjes) en stop daar zoveel mogelijk sterretjes in. De sterretjes moeten de hele pijp vullen. Het beste werkt het om zoveel mogelijk sterretjes tegelijk in de pijp te doen. Zo verklein je de kans dat het metaalpoeder loslaat. Laat één sterretje ver uitsteken. Hiermee kun je de rookbom aansteken en voldoende afstand nemen. Smokin’

Rookbom met sterretjes

Rookbom maken met pingpong balletjes

Hoe maak je een rookbom: meer tips

[infonu keyword=vuurwerk output=2 start=3]

Een rookbom maken is geheel op eigen risico. Het mag niet en kan gevaarlijk zijn. Sneleren.nl is niet verantwoordelijk voor eventuele gevolgen en/of schade.

3 gedachten over “Hoe maak je een Rookbom”

  1. beste mensen hoe maak ik een makelijk vuurwerk poje dat in de lucht gaat zonder moeite hoeft te doen …………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Reacties zijn gesloten.