Hoe haal je snel je scooterrijbewijs?

scooter 7737073 1280 - scooterrijbewijs

Als jij binnenkort je scooterrijbewijs gaat halen wil je dit natuurlijk zo snel mogelijk doen. Het rijden op een scooter is namelijk erg leuk. Je hoeft nooit meer te fietsen en daarnaast krijg je een enorm gevoel van vrijheid wanneer je op een scooter rijdt. Maar hoe haal je nou precies snel je scooterrijbewijs?

Zorg dat je het theorie-examen op zak hebt

Wanneer je het theorie-examen al op zak hebt voordat je begint met het nemen van scooter rijlessen zal je eerder het rijbewijs bemachtigen. Dit komt doordat er over het algemeen vaak lange wachttijden zijn voor de theorie-examens bij het CBR. Daarnaast weet je ook niet of je in één keer zal slagen voor het theorie-examen. Wanneer je zakt zal je weer een tijdje moeten wachten voordat je opnieuw een poging mag wagen. Hierdoor loop je veel vertraging op met het behalen van je scooterrijbewijs. Wij raden daarom aan om op tijd te beginnen met het theorie-examen. Hierdoor zal je het scooterrijbewijs erg snel halen.

Haal je scooterrijbewijs in 1 dag

Bij de meeste rijscholen zoals Turboscooby is het tegenwoordig mogelijk om je scooterrijbewijs in 1 dag te halen. Tijdens deze cursussen ben je de hele dag aan het lessen op de scooter. Op het einde van de dag rijd je naar het CBR om daar het praktijkexamen af te leggen. De slagingskans na het volgen van deze cursus is vaak hoog. Dit komt doordat je de hele dag op de scooter hebt gereden en daarna gelijk examen doet. De vaardigheden die je die dag hebt geleerd zitten dan nog vers in je geheugen. Hierdoor zal je zeker slagen voor het praktijkexamen!

Plan alvast een afspraak in bij je gemeente

Als je geslaagd bent voor het scooterrijbewijs mag je niet gelijk op een scooter gaan rijden. Je moet namelijk eerst nog het rijbewijs aanvragen in de gemeente waar je woont. Dit doe je bij het gemeentehuis. Hier moet je vaak wel een afspraak voor maken. Daarom raden wij aan om vooraf al een afspraak te maken bij de gemeente, ook al weet je nog niet of je bent geslaagd. Hierdoor kan je na het praktijkexamen direct terecht bij de gemeente om je rijbewijs aan te vragen. Mocht je zakken voor het praktijkexamen dan kan je de afspraak altijd nog afzeggen. Op deze manier weet je dus zeker dat je dezelfde dag nog je rijbewijs kunt aanvragen. Hierdoor weet je dus zeker dat je zo snel mogelijk scooter kan rijden.

Vraag je rijbewijs versneld aan

Bij de meeste gemeenten is het mogelijk om je rijbewijs versneld aan te vragen. Dit kost echter rond de €30 meer dan het rijbewijs normaal aanvragen. Het voordeel hiervan is dat je het rijbewijs de volgende dag al kan ophalen. Normaal duurt het namelijk een week om je rijbewijs aan te vragen. Kortom, wil je snel scooterrijden nadat je bent geslaagd? Vraag dan je rijbewijs versneld aan dit kost wel meer, maar je kan dan ook veel eerder rijden!