Whatsapp
Whatsapp

Wie belt er tegenwoordig nog?

SMS bundels worden steeds goedkoper bij de telecomproviders. Ze verdienen er gewoonweg erg weinig meer mee. Dit komt grotendeels door diensten als Ping (Blackberry) en WhatsApp (IOS, Android, Windows Phone & Blackberry). WhatsApp kun je in het kort samenvatten als gratis versturen van smsjes via internet. Een voorwaarde voor het gebruik van WhatsApp is internet op je mobiel. Je hebt geen abonnement nodig voor WhatsApp. Je kunt WhatsApp ook gebruiken via WiFi. Dan kun je alleen op het moment dat je een WiFi verbinding hebt WhatsAppjes ontvangen. Met een internetabonnement op je mobiel kun je ten alle tijden WhatsAppjes ontvangen en verzenden. Zo blijf je altijd in contact met je vrienden!

WhatsApp maakt handig gebruik van je contactenlijst in je mobieltje en zo kun je naar al je vrienden berichtjes versturen. Naast berichtjes kun je ook foto’s, video’s, spraak en je locatie versturen. Wil je WhatsApp downloaden voor je telefoon? Download WhatsApp direct in de AppStore of Google Playstore.

WhatsApp vanaf je eigen computer?

Ideaal om WhatsApp op je computer op school, thuis of op werk te gebruiken. Vanaf nu is het mogelijk om WhatsApp op een PC te gebruiken. Zo kun je dus iedereen via WhatsApp bereiken vanaf je eigen PC, Mac of willekeurige computer met een browser! Doe daar voor het volgende:

 1. Ga naar https://web.whatsapp.com/
 2. Open WhatsApp op je telefoon
 3. Ga naar “instellingen”
 4. Kies voor “WhatsApp Web
 5. Klik op de + rechts bovenin de hoek
 6. Scan de QR-code op je monitor (op de pagina uit stap 1)
 7. Je kunt nu WhatsApp gebruiken in je webbrowser!

WhatsApp downloaden

Je kunt WhatsApp ook downloaden en installeren als los programma voor Mac of Windows. Ga hiervoor naar:

Let op: WhatsApp moet geïnstalleerd zijn op je telefoon om het programma op je computer te gebruiken.

Foto’s & video’s versturen via WhatsApp

Bij het versturen en ontvangen van foto’s en video’s moet je rekening houden met je datalimiet. Veel foto’s en filmpjes ontvangen en versturen kost veel MB’s. Een foto of video maken is een hele makkelijke manier om leuke ervaringen met je vrienden te delen.

Stap 1. Klik op de contactpersoon waar je een foto of video naar wilt versturen

Stap 2. Klik op het pijltje dat omhoog wijst. Dit geeft een extra menu met alle opties.

hoe werkt whatsapp

Stap 3. Kies nu uit het menu wat je wilt versturen. Je kunt kiezen uit de volgende onderdelen:

   • Je locatie (zelfs met live-locatie)
   • Een foto uit je bibliotheek
   • Een nieuwe foto (camera springt automatisch aan)
   • Een audiobericht
   • Een bestand (PDF, Word, Excel, etc)
   • Een contact

Hoe krijg je smileys (emoticons) in WhatsApp op je iPhone?

Smileys en andere leuke plaatjes kun je niet standaard in WhatsApp gebruiken. Om deze smileys te kunnen gebruiken zul je een extra app moeten installeren.

IOS / iPhone: Extra smileys krijg je met o.a. ‘Emoji’. Er zijn veel apps die smileys toevoegen aan WhatsApp, waarvan een groot deel gratis is. In de betaalde versies zijn veel meer plaatjes en smileys beschikbaar. De gratis versie(s) biedt echter genoeg smileys voor alle situaties.

hoe voeg je een smiley toe aan whatsapp

Er valt nog veel meer te leren over WhatsApp. We hebben een aantal links voor je klaargezet.

Hoe werkt Whatsapp: tips & trucs

WhatsApp gebruiken vanaf je computerWhatsApp gebruiken vanaf je computerWhatsApp is een immens populaire berichtenapp met meer dan een miljard gebruikers wereldwijd. Via de mobiele app is het mogelijk om chatberichten of andere bestanden te versturen naar personen van wie je over het 06-nummer beschikt. Hiernaast is het…Croezen, 09-04-2019
Downloaden en gebruiken van WhatsApp op uw smartphoneDownloaden en gebruiken van WhatsApp op uw smartphoneWhatsApp is een mobile messaging software/applicatie voor uw smartphone. Dit stukje software is voor bijna alle huidige smartphone beschikbaar, waardoor u gemakkelijk gebruik kan maken van deze diensten. Want wie wil er nou niet snel en gemakkelijk c…Maxwell, 06-09-2011
Hoe installeer je Whatsapp en wat kun je ermee?Hoe installeer je Whatsapp en wat kun je ermee?Inmiddels maken zoveel mensen gebruik van deze applicatie dat er bijna vanuit wordt gegaan dat je iemand ook kan Whatsappen. Maar hoe installeer je deze app op je telefoon? En is het echt gratis? Het installeren van Whatsapp is erg eenvoudig. Ma…Kropslavinken, 22-09-2011

Wie leest er WhatsApp berichten mee?

Er gaan steeds meer geruchten dat onze WhatsApp berichten worden ‘meegelezen’. Dat is mogelijk wanneer de makers van WhatsApp instanties toegang verlenen om berichten mee te lezen. Dat is natuurlijk geen fijn gevoel. Helaas is het mogelijk omdat alle berichten eerst langs de servers van WhatsApp gaan voordat ze bij de andere persoon aankomen. Daar kan normaal niemand bij, maar schijnbaar hebben verschillende instanties toch toegang. Hierover worden kamervragen gesteld.

D66 wil een verklaring van minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) over het lezen van WhatsApp-berichten door de politie. Kamerlid Gerard Schouw stelt de vragen naar aanleiding van berichten dat een Limburger de politie op de stoep kreeg, nadat hij het woord ‘bom’ in een WhatsApp-bericht naar zijn vader had gebruikt. ‐ bron