Home / internet / waar vind ik mijn ip adres

 

waar vind ik mijn IP adres

Vind jouw IP adres hier

Ieder apparaat dat verbonden is met het internet heeft een eigen IP adres. Een IP adres is een uniek nummer of adres voor het verbonden apparaat. Heb je meerdere apparaten aangesloten in een netwerk, dan krijgt ieder apparaat een uniek IP adres toegekend door je modem of router. Deze interne IP adressen beginnen vaak met 192.168.1.x waarbij het laatste getal .x het unieke IP adres is voor het verbonden apparaat.
Wanneer je met je apparaten één internetverbinding deelt, heb je maar één IP adres voor uitgaand verkeer (verkregen van je modem van de provider). Dit is jouw unieke, externe IP adres voor de internetverbinding.
In dit artikel zie je waar je je eigen interne IP adres kan terug vinden, en zie je direct je externe IP adres in beeld.

Jouw IP adres is: 54.161.108.58

Hoe kan het nou dat je hier jouw eigen, unieke IP adres terugziet? Schrik niet, zoals gezegd heeft ieder apparaat verbonden met internet een eigen IP adres. Doordat je met jouw apparaat (pc, mobiel, tv, etc) deze pagina bezoekt, kan onze server jouw IP adres tonen. Dit is een extra stukje code, maar je bent helemaal veilig. Er kan nooit een virus of malware via je IP adres je computer binnenkomen.

Waar vind ik mijn interne IP Adres?

Om het interne IP adres van je computer te achterhalen kun je in Windows (XP, Vista en 7) de volgende functie uitvoeren.

  1. Druk op de Start-knop
  2. Kies voor “uitvoeren
  3. Type daar in “cmd
  4. Type vervolgens in “ipconfig
  5. Achter IP-adres (of IP-Address) staat het interne IP adres van jouw computer

Waar vind ik mijn IP adres: meer tips

Wat is een IP-adres?IP staat voor Internet Protocol. Het is een digitaal adres die voor elke computer binnen een netwerk uniek is. Het zorgt voor de communicatie tussen verschillende computers en netwerk producten.Jaaplelie, 21-03-2011

Mediamarkt: openingstijden, adres- en contactgegevensMediamarkt is een van de grootste elektronicaketens in Europa met ruim 500 winkels. Ook in Nederland is Mediamarkt actief met winkels in verschillende grote steden. In dit artikel lees je alles over het brede assortiment, de geschiedenis van Mediamar…Advies-eb, Winkelketens, 14-09-2013

 
Share this page