Hoe maak je de kleur Paars

paars - Hoe maak je de Kleur Paars

Paars: veelzijdig & passievol

De kleur paars is een symbool voor passie waarbij licht paars, of roze, staat voor vrouwelijkheid. Paars is een roodachtig blauwe (of blauwachtig rode) kleur waarvan de grenzen niet duidelijk vastliggen.

Paars maak je door de kleuren rood en blauw te mengen. Hoeveel rood of blauw kun je naar eigen smaak bepalen. Je kunt hiervoor ook de digitale mengverhouding aanhouden (#AA00FF): meer eenheden blauw dan rood.

In de Nederlandse politiek heeft paars een bijzondere betekenis gekregen in de vorm van twee paarse kabinetten bestaande uit liberalen (VVD) met de kleur blauw als symbool en de socialisten (PvdA) met de kleur rood als symbool.

Paars – Veelzijdig & passievol

Van magenta naar blauwviolet via heldere kleuren paars:

FF00FF
EE00FF
DD00DD
CC00FF
BB00BB
AA00FF
990099
8800FF
770077
6600FF

Wist je dat…

… “hoe maak je paars” op nummer 7 stond van meest gezochte vragen in Google Nederland in 2020? Bekijk hier het overzicht Year in Search 2020 van Google.

Verf aanbiedingen scoren

Mocht je nu enthousiast zijn geworden om te gaan schilderen, dan is het goed te om de verf aanbiedingen in de gaten te houden. Verf is nou eenmaal kostbaar, zeker als je net begint met schilderen. Daarom kan het lonen om te letten op aanbiedingen zodat je Euro’s bespaart op je nieuwe hobby. De bespaarde Euro’s kun je natuurlijk weer goed gebruiken voor kwasten, penselen en alle andere schildersbenodigdheden.

Zelf leren schilderen?

Heb je de juiste kleur paars kunnen mengen, maar nog niet tevreden over je schilderkunsten? Iedereen kan leren schilderen, zeker weten. Met deze handige cursussen kan ook jij leren schilderen:


Hoe maak je de kleur paars?

Hoe kun je je woonkamer mooi inrichten met paars?Hoe kun je je woonkamer mooi inrichten met paars?Wil jij je woonkamer inrichten met paars? Dat kan heel goed, paars is een prachtige kleur voor in de woonkamer. Toch kan het ook een gewaagde kleur zijn. Het is een vrij felle en krachtige kleur, waardoor mensen het soms wat eng vinden om te decoreren.
Wat betekent de kleur paarsWat betekent de kleur paarsPaars is blauw en rood of rood en blauw. Paars is koninklijk, keizerlijk maar ook een kabinet. De kleur paars is magisch, mystiek en wreed. Paars is de kleur van rouw en de dood maar paars is ook creatief en gevoelig. Paars is mode, luxe maar paars is…
Paars bloeiende vaste plantenPaars bloeiende vaste plantenVoor de liefhebbers van paars bloeiende planten is er voldoende keus. Paars bloeiende planten laten zich gemakkelijk combineren in de border met andere kleuren en staan ook mooi in combinatie met planten met zilvergrijs blad. Hieronder staat een klein stukje…
Welke kleuren kun je goed met elkaar combineren?Welke kleuren kun je goed met elkaar combineren?Een mooi shirt gekocht in een opvallende kleur? Heel leuk, maar thuisgekomen gebeurt het weet hoe vaak dat je vertwijfeld voor je kledingkast staat: Wat past er nu mooi bij deze kleur? Hier volgen wat tips om je op weg te helpen.
Hoe de kleur van voedsel onze gezondheid beïnvloedtHoe de kleur van voedsel onze gezondheid beïnvloedtDoordat kleurenhealing een zeer belangrijk onderdeel was in de oude Indiase geneeskunde trachten veel Indiërs nog steeds hun voedsel te bereiden op de aloude methode. Voor de bereidingen gebruiken ze steeds een palet aan kleuren die niet alleen visueel…

3 gedachten over “Hoe maak je de kleur Paars”

  1. Nog een handige tip; waarschijnlijk weet bijna iedereen wel dat je paars krijgt met rood en blauw, maar het is móeilijk om een mooie kleur paars te krijgen. Vaak wordt het namelijk een viezig kleurtje bruinpaars. Daarvoor is het belangrijk om te weten welke rood- en blauwtinten je met elkaar moet combineren. Neem in geen geval een rood die naar oranje neigt, maar juist iets wat naar roze gaat. Bij voorkeur dus karmozijnrood of magenta (en bijvoorbeeld geen vermiljoen, cadmiumrood). Voor blauwtinten geldt hetzelfde; neem geen blauw die naar groen neigt, maar gebruik bij voorkeur ultramarijn of kobaltblauw.

    1. Jolanda Rijke

      ik had groen met blauw gemengd.. leek net zwart.. maar toen ik er wit bij ging doen… werd het een schitterende paarse kleur

Reacties zijn gesloten.