Hoe werkt Telegram Messenger

wat is telegram?
Telegram als WhatsApp alternatief?

Wat is Telegram? Je hebt vast pas net gehoord van Telegram. Telegram Messenger is net als WhatsApp een berichten dienst via het internet. Geen gekke kosten meer voor ieder los berichtje. Je kunt er op los chatten wat je wilt.

WhatsApp is een tijd gelede overgenomen door Facebook. Facebook verdient geld aan de informatie die wij met z’n allen op het sociale netwerk plaatsen. En tel daarbij op de vele advertenties in je feed. Zij hebben met (slecht versleutelde gegevens) van WhatsApp een gigantische databron in handen. Mensen worden hier angstig van en gaan op zoek naar een veiliger alternatief. In dit gat is Telegram gesprongen met extra beveiliging en de ‘zekerheid’ dat ze niet commercieel gaan worden. In dit artikel krijg je antwoord op de vraag: hoe werkt Telegram?

Hoe werkt Telegram Messenger?

 • Telegram werkt net als SMS.
 • Je kunt foto’s, videos en documenten versturen naar iedereen in je contactenlijst die ook Telegram hebben.
 • Je kunt groepen tot 200 personen aanmaken.
 • Telegram is gelanceerd op 14 augustus 2013.
 • Er zijn ‘secret chats’ met end-to-end encryptie. Niemand anders, behalve jij en de ontvanger kunnen je berichten lezen. Je kunt ook je berichten laten ‘self destructen’ zodat niemand er achter kan komen dat er contact is geweest.
 • Je kunt ook gebruik maken van emoticons.

Wat zijn de verschillen en overeenkomsten met WhatsApp?

 • Telegram wordt gehost in de cloud en maakt gebruik van versleutelde berichten. De berichten bij WhatsApp zijn niet versleuteld.
 • Geen backups nodig bij een nieuwe installatie, al jouw berichten en chats staan in de cloud. Je kunt direct weer doorgaan waar je was je gebleven.
 • Je kunt ook met je computer berichten versturen. Bij WhatsApp kun je dit alleen vanaf je mobiele apparaat doen.
 • Je kunt een ongelimiteerde hoeveelheid van foto’s, muziek en documenten delen.
 • Telegram een stuk veiliger.
 • Telegram geeft aan dat zij een gratis dienst willen blijven leveren zonder advertenties en abonnementen.
 • API beschikbaar zodat je zelf handig chats of berichten vanuit externe bronnen kan toevoegen.

Overtuigd? Telegram direct downloaden!

Telegram is er voor iOS apparaten (iPhone & iPad) en voor Android apparaten. Hieronder vind je de links:

Telegram messenger op je pc?

Het is, in tegenstelling tot WhatsApp, mogelijk om Telegram op je computer te gebruiken (Windows & Mac). Je geeft bij de installatie je 06 nummer op en vervolgens kun je vanaf je computer berichten sturen naar iedereen die ook Telegram gebruikt. Handig en gratis. De app is nog in ontwikkeling, maar wordt continue geüpdatet.

Telegram desktop apps

Telegram web apps

Gebruik Telegram op je eigen computer via de browser:

Telegram Messenger in beeld

Meer alternatieven zoals Telegram messenger:

Voordelen van TelegramBijna iedereen met een smartphone gebruikt tegenwoordig wel applicatie om te chatten. Een van de best werkende chatapplicaties op de markt is Telegram.Bramboos, 31-07-2014
WhatsApp en zijn alternatievenWhatsApp en zijn alternatievenWhatsApp is een chat-applicatie beschikbaar op iOS (besturingsprogramma voor iPad en iPhone), Android, Blackberry en Nokia, dat gebruikers in staat stelt om tekstberichten naar elkaar sturen. Aanvankelijk klinkt dat niet heel bijzonder maar er zijn e…Robin990, 28-07-2014
MSN messenger/Windows Live: installeren en verwijderenMSN messenger/Windows Live: installeren en verwijderenMSN messenger is een online communicatieprogramma. Wanneer u dit programma gedownload en geïnstalleerd heeft kunt u contactpersonen op basis van een persoonlijk emailadres toevoegen en middels het programma met hen communiceren. Hieronder worden de s…Melod, 10-03-2008