wat is telegram?
wat is telegram?

telegram als Whatsapp alternatief?

Wat is Telegram? Je hebt vast pas net gehoord van Telegram. Telegram Messenger is net als WhatsApp een berichten dienst via het internet. Geen gekke kosten meer voor ieder los berichtje. Je kunt er op los chatten wat je wilt.

WhatsApp is net overgenomen door Facebook. Facebook verdient geld aan de informatie die wij met z’n allen op het sociale netwerk plaatsen. Zij hebben met de slecht versleutelde gegevens van WhatsApp een gigantische databron in handen. Mensen worden hier angstig van en gaan op zoek naar een veiliger alternatief. In dit gat is Telegram gesprongen met extra beveiliging en de ‘zekerheid’ dat ze niet commercieel gaan worden. 

Hoe werkt Telegram Messenger?

 • Telegram werkt net als SMS.
 • Je kunt foto’s, videos en documenten versturen naar iedereen in je contactenlijst die ook Telegram hebben.
 • Je kunt groepen tot 200 personen aanmaken.
 • Telegram is gelanceerd op 14 augustus 2013.
 • Er zijn ‘secret chats’ met end-to-end encryptie. Niemand anders, behalve jij en de ontvanger kunnen je berichten lezen. Je kunt ook je berichten laten ‘self destructen’ zodat niemand er achter kan komen dat er contact is geweest.
 • Je kunt ook gebruik maken van emoticons.

Wat zijn de verschillen en overeenkomsten met WhatsApp?

 • Telegram wordt gehost in de cloud en maakt gebruik van versleutelde berichten. De berichten bij WhatsApp zijn niet versleuteld.
 • Je kunt ook met je computer berichten versturen. Bij WhatsApp kun je dit alleen vanaf je mobiele apparaat doen.
 • Je kunt een ongelimiteerde hoeveelheid van foto’s, muziek en documenten delen.
 • Men claimt dat Telegram een stuk veiliger is.
 • Telegram geeft aan dat zij een gratis dienst willen blijven leveren zonder advertenties en abonnementen.

Overtuigd? Telegram direct downloaden!

Telegram is er voor iOS apparaten (iPhone & iPad) en voor Android apparaten. Hieronder vind je de links:

Telegram messenger op je pc?

Het is, in tegenstelling tot Whatsapp, mogelijk om Telegram op je computer te gebruiken (Windows & Mac). Je geeft bij de installatie je 06 nummer op en vervolgens kun je vanaf je computer berichten sturen naar iedereen die ook Telegram gebruikt. Handig en gratis. De app is nog in ontwikkeling, maar wordt continue geüpdatet.

Download Telegram voor je computer:

Telegram Messenger in beeld

Meer alternatieven zoals Telegram messenger:

Hoe installeert u Telegram Messenger en wat kunt u ermee?Hoe installeert u Telegram Messenger en wat kunt u ermee?Telegram Messenger is een gratis berichtendienst en wint in Nederland aan populariteit. Net zoals Whatsapp kunt u gratis chatten met al uw contacten. De focus van deze applicatie ligt op snelheid, privacy en beveiliging. U kunt bijvoorbeeld versleute…Eddwin, Alternatieven Whatsapp, 31-08-2014
WhatsApp en zijn alternatievenWhatsApp en zijn alternatievenWhatsApp is een chat-applicatie beschikbaar op iOS (besturingsprogramma voor iPad en iPhone), Android, Blackberry en Nokia, dat gebruikers in staat stelt om tekstberichten naar elkaar sturen. Aanvankelijk klinkt dat niet heel bijzonder maar er zijn e…Robin990, 28-07-2014
Kik Messenger vs. Whatsapp: wat is Kik en wat is Whatsapp?Kik Messenger vs. Whatsapp: wat is Kik en wat is Whatsapp?Kik Messenger is sinds 2013 een grote concurrent voor de berichtendienst WhatsApp. In 2014 heeft het bedrijf achter Kik in een investeringsronde 30,6 miljoen euro binnengehaald om de applicatie te verbeteren. WhatsApp is in 2014 de berichtenapplicati…Eddwin, Alternatieven Whatsapp, 20-11-2014