Hoe maak je euroteken op toetsenbord

euro 1995423 1280 - hoe maak je euroteken

Waar zit het euro teken op je toetsenbord?

Moet je het euroteken typen, maar kun je het niet vinden op je toetsenbord? Geen probleem, dit is een veel voorkomende vraag en de oplossing is meestal vrij eenvoudig. Hoewel we de euro al sinds 2002 in ons bezit hebben, bestaat er nog steeds geen aparte toets op een toetsenbord om het euroteken snel te typen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om het symbool op een andere manier, snel en gemakkelijk, op elke computer te typen. Bekijk hier hoe je een euroteken maakt:

Hoe maak je euro teken op toetsenbord?

Er zijn verschillende toets combinaties waarmee je het euroteken kunt invoeren. Een van de meest gebruikelijke manieren om het euroteken met het toetsenbord te typen, is door de combinatie van de toetsen: ALTGr + E

Een andere mogelijkheid om de euro op het toetsenbord te typen is: CTRL + ALT + E

Je kunt ook een cijfercombinatie gebruiken, samen met de Alt-toets om het euroteken op een toetsenbord te maken dit is: ALT + 0128

En ben je nog niet overtuigd van bovenstaand methodes, dan kan je het euroteken ook nog als volgt met je toetsenbord maken: CTRL + ALT + 5

Het euro teken invoeren op je Mac, iPad & iPhone (MacOS/iOS)

Als je een nieuw model Mac in je bezit hebt is de volgende methode een manier om het euroteken te typen. Je hoeft alleen maar te zoeken naar het dollarteken op je toetsenbord. Als je die hebt gevonden, druk je tegelijkertijd op de ALT (⌥) -toets en in theorie ben je klaar!

De snelkoppeling naar het eurosymbool op de wat oudere Mac-toetsenborden is Alt (⌥) + Shift (⇧) + 2. Deze snelkoppeling kan overal worden gebruikt waar je maar wilt, of het nu in de browser is, in tekstproductieprogramma’s zoals Word of zelfs in het kladblok.

euroteken mac - hoe maak je euroteken

Je kunt het euroteken op een Mac ook vinden in het tekenweergave-palet, samen met een groot aantal andere valutasymbolen en speciale tekens. Dit palet bevindt zich onder Bewerken > Speciale tekens in de menubalk. Of gebruik de snelkoppeling Cmd (⌘) + Alt (⌥) + T om het palet te openen en valutasymbolen te selecteren. Dubbelklik op het symbool om het in de tekst te plaatsen.

valuta tekens iphone - hoe maak je euroteken

Het euro teken op toetsenbord Windows (7,8 & 10) PC/computer/laptop

Al je alleen het euroteken nodig hebt wanneer je Word gebruikt, kun je Ctrl + Alt + 5 toets gebruiken. Het werkt met alle Microsoft Word-versies en is een snelle manier. Een andere manier is om de ALTGR toets aan de rechterkant in te drukken en ook de 5 toets erbij ingedrukt te houden. Er verschijnt dan ook een euroteken in je scherm.

euroteken pc - hoe maak je euroteken

Een tweede manier is om de symbolenkaart in windows te openen. Hiermee kan je het eurosymbool handmatig invoeren waar het nodig is. Deze symbolenkaart is buitengewoon gemakkelijk en beschikbaar voor alle versies van Windows. Druk hiervoor op de Windows-toets + R om het venster uitvoeren te openen en typ in de balk het woord CHARMAP. Druk vervolgens op Enter om de symbolenkaart te openen en klik op het euroteken en plaats het waar je het maar wilt.

Hoe doe je geld teken op toetsenbord?

Nu je weet hoe je het euroteken op het toetsenbord kunt maken, is het wellicht ook interessant om te leren hoe je nog veel meer andere symbolen op het toetsenbord kunt leren typen.

Het gemakkelijkste is natuurlijk het euroteken te kopieren (ctrl + c of cmd (⌘) + c) en vervolgens in jouw document te plakken (ctrl + v of cmd (⌘) + v).