Omzetten FLAC → MP3

Omzetten flac naar mp3
Omzetten flac naar mp3

De echte audiofielen onder ons wisten het al lang: FLAC is superieur aan MP3. Waar MP3 de boven- en ondertonen verwijdert, wordt bij FLAC het gehele geluidsbestand gecomprimeerd. FLAC (Free Lossless Audio Codec) is een compressietechniek om zonder enig kwaliteitsverlies geluidsbestanden te comprimeren. Dit noemen we “lossless”. Het verschil met MP3 is dat de compressietechniek wel gegevens opoffert. Dit noemen we “lossy”.

Wanneer een MP3-bestand wordt terug omgezet naar een WAV-bestand iets aan kwaliteit verliest ten opzichte van het origineel; hoe groter de compressie, hoe hoger het kwaliteitsverlies. Dit is niet zo bij FLAC: na “decompressie” wordt een exacte kopie van het oorspronkelijke bestand teruggezet of ten horen gebracht. Nadeel is dat een FLAC-bestand hierdoor minder compact is als een MP3. Hiervoor krijg je wel de beste kwaliteit geluid terug.

Niet veel apparaten kunnen FLAC afspelen (je iPhone, iPod, iPad, Tablet of telefoon). Zelfs op je computer zul je een extra ‘codec’ moeten installeren zodat je mediaspeler FLAC kan afspelen. Daarom zoeke is een oplossing het omzetten van FLAC naar MP3.  Het is niet moeilijk, maar hiervoor heb je wel speciale software nodig. Voornamelijk omdat FLAC niet standaard ondersteunt wordt in Windows of iTunes.

Gratis omzetten FLAC naar MP3

De volgende programma’s kun je gebruiken voor het omzetten van FLAC naar MP3:

Meer informatie: omzetten FLAC → MP3

FLAC: Eenvoudig CD's met maximale kwaliteit digitaliseren!FLAC: Eenvoudig CD’s met maximale kwaliteit digitaliseren!FLAC is een digitaal audioformaat waarbij de maximale geluidskwaliteit bewaard blijft. Het staat voor Free Lossless Audio Codec. Lossless betekent dat er geen informatie verloren gaat. Het formaat is daardoor bij uitstek geschikt voor muziekliefhebber.
Wat is FLAC en hoe speel ik FLAC af op mijn computer?Mp3, Wav, Ogg Vorbis, WMA en FLAC: wat zijn de verschillen?MP3, Wav, WMA zijn zo maar enkele voorbeelden van de vele digitale audio formaten die er tegenwoordig bestaan. In dit digitale tijdperk kom je digitale audio overal tegen. Maar waarom bestaan er zoveel verschillende varianten en wat zijn de verschillen?
Wat zijn .Flac bestanden en hoe brand je deze op een CDWat zijn .Flac bestanden en hoe brand je deze op een CDJe zult vast wel eens gehoord hebben van de hoge kwaliteit muziek bestanden genaamd .FLAC In dit artikel leg ik uit wat het is en hoe je deze op een cd of dvd kan branden.Lucdejager, 03-06-2008
Wat is FLAC en hoe speel ik FLAC af op mijn computer?Wat is FLAC en hoe speel ik FLAC af op mijn computer?Hoe is het mogelijk om FLAC-bestanden af te spelen op een Windows- of Mac-computer? Wat zijn FLAC-bestanden en waarom FLAC in plaats van MP3?

flac omzetten naar mp3

1 gedachte over “Omzetten FLAC → MP3”

Reacties zijn gesloten.