omzetten flac mp3

Home / Computers / omzetten flac mp3

 

Omzetten flac naar mp3

Omzetten flac naar mp3

De echte audiofielen onder ons wisten het al lang: FLAC is superieur aan MP3. Waar MP3 de boven- en ondertonen verwijdert, wordt bij FLAC het gehele geluidsbestand gecomprimeerd. FLAC (Free Lossless Audio Codec) is een compressietechniek om zonder enig kwaliteitsverlies geluidsbestanden te comprimeren. Dit noemen we “lossless”. Het verschil met MP3 is dat de compressietechniek wel gegevens opoffert. Dit noemen we “lossy”.

Wanneer een MP3-bestand wordt terug omgezet naar een WAV-bestand iets aan kwaliteit verliest ten opzichte van het origineel; hoe groter de compressie, hoe hoger het kwaliteitsverlies. Dit is niet zo bij FLAC: na “decompressie” wordt een exacte kopie van het oorspronkelijke bestand teruggezet of ten horen gebracht. Nadeel is dat een FLAC-bestand hierdoor minder compact is als een MP3. Hiervoor krijg je wel de beste kwaliteit geluid terug.

Het omzetten van FLAC naar MP3 is een goede mogelijkheid. Hiervoor heb je wel speciale software nodig, voornamelijk omdat FLAC niet standaard ondersteunt wordt in Windows of iTunes.

Gratis omzetten FLAC naar MP3

De volgende programma’s kun je gebruiken voor het omzetten van FLAC naar MP3:

  • Audio Cleaning Lab 2013 – leest & schrijft o.a. WAV, mp3, WMA, AIFF, OGG, FLAC & AAC
  • SwitchGratis voor niet commercieel gebruik PC & MAC
  • ZamzarGratis & Online bestanden tot 100MB naar mp3 omzetten
  • dBPowerAmp – De eerste 21 dagen gratis te gebruiken.
  • ConverterLite – Gratis, tutorial te zien in onderstaande video.

Flac omzetten naar mp3 met Magix

Meer informatie: omzetten FLAC → MP3

Wat zijn .Flac bestanden en hoe brand je deze op een CD

Wat zijn .Flac bestanden en hoe brand je deze op een CD
Je zult vast wel eens gehoord hebben van de hoge kwaliteit muziek bestanden genaamd .FLAC In dit artikel leg ik uit wat het is en hoe je deze op een cd of dvd kan branden…

Imtoo MPEG Encoder - krachtigste conversieprogrammaImtoo MPEG Encoder – krachtigste conversieprogramma
Er bestaan verschillende bestandsformaten. Bij bestandsoverdrachten van bijvoorbeeld uw PC naar uw gsm, kan het zijn dat je gsm zegt dat het formaat niet wordt ondersteunt. Wat doe je dan? Met dit programma zet je FLAC eenvoudig om naar mp3…
Wat is FLAC en hoe speel ik FLAC af op mijn computer?Wat is FLAC en hoe speel ik FLAC af op mijn computer?
Hoe is het mogelijk om FLAC bestanden af te spelen op een Windows of Mac computer? Wat zijn FLAC bestanden en waarom FLAC in plaats van MP3?

flac omzetten naar mp3

 
Share this page