Besparen op boodschappen

boodschappen doen
makkelijk geld besparen

Geld besparen is niet alleen nodig in tijd van crisis. Wij geven een aantal tips om heel makkelijk geld te besparen met weinig moeite. Iedereen heeft het druk met werk, afspreken met vrienden, sporten en ga zo maar door. Boodschappen doen is iets dat even snel moet. Vroeger nam men er de tijd voor en was een bezoek aan de supermarkt zelfs een uitje. We zouden zelfs helemaal niet meer moeten denken aan dagen vullen met boodschappen doen. Eerst naar de bakker, dan naar de groenteman en ga zo maar door. Belangrijk voor het besparen is dat je een mentale omslag maakt in je handelen. Je moet met jezelf afspraken gaan maken, en je ook aan deze afspraken gaan houden. Als je wilt weten hoe je makkelijk kunt besparen lees je snel verder.

5 tips om te besparen op boodschappen

1. Maak een boodschappenlijstje
Bedenk voordat je boodschappen gaat doen wat je nodig hebt. Dit voorkomt impulsaankopen. Probeer de tijd te nemen voor dit lijstje. Bedenk alles wat je in een week nodig hebt. Hoe minder vaak je naar de supermarkt gaat, hoe minder kans je hebt om geld uit te geven. Je kunt altijd de lijstjes bewaren om zo een patroon in je behoeftes te ontdekken.
2. Ga niet gehaast boodschappen doen
Als je in een supermarkt bent en je gaat gehaast te werk, dan weet je zeker dat je de duurdere producten kiest. Neem even de tijd om je producten te bekijken. Misschien zijn er wel twee producten die dezelfde prijs hebben, maar het ene product heeft een veel kleinere inhoud dan het andere product. Probeer ook wat goedkopere producten uit. Misschien is de kwaliteit wel net zo goed! Het is zelfs handig om voordat je boodschappen gaat doen wel wat te eten. Als je een lege maag hebt, ben je sneller geneigd om meer (en ongezond) te kopen.
3. Let op de aanbiedingen
Koop nooit wasmiddel voor de volle prijs. Er zijn iedere week wel wasmiddelen in de aanbieding waar je keihard euro’s mee bespaard. Ditzelfde geldt voor veel andere producten. Bekijk altijd even de folder van jouw supermarkt. Het kan ook geen kwaad (als je tijd hebt) om de folders van de andere supermarkten te bekijken. Het is gebleken dat als je supermarkten combineert je flink wat voordeel kunt halen.
4. Denk aan je eetgewoontes
Het is er in de afgelopen jaren ingeslopen dat we iedere dag vlees eten. Niet alleen is dit ongezond. Het is ook nog eens schadelijk voor je portemonnee. Je kunt flink wat besparen als je het aantal dagen dat je vlees eet verminderd. Er zijn vele gerechten die geweldig zijn, ook zonder dat stukje vlees. Je helpt niet alleen jezelf, maar ook de wereld er mee!
5. Koop in bulk
Als je de mogelijkheid hebt om spullen weg te leggen, koop ze in grote getalen. Een pak rijst van 5 kilo is vele malen goedkoper dan dat kleine pakje van 500 gram. Dit geldt voor zeer veel producten. Een goed gevulde voorraadkast zorgt er ook voor dat je altijd wat te eten hebt! Let wel op de datums van je voorraad en check de inhoud ook regelmatig.

Meer besparen? Meer lezen!

[infonu keyword=”besparen%20boodschappen” output=3 start=1]