Besparen huishouden

besparen huishouden - besparen huishouden

In tijden van crisis: besparen huishouden

Er zijn heel wat manieren om te besparen in het huishouden. Enkele daarvan vragen weinig tijd en werk maar kunnen toch heel wat geld opbrengen. Heb je internet, telefoon, tv en streaming-abonnement(en)? Bundel al je accounts bij één leverancier, zo zal je al snel tien tot twaalf euro per maand besparen. Controleer eerst welk bedrijf je de beste service kan bieden en bekijk hoe je zonder extra kosten kan overstappen.

Levensmiddelen kunnen een grote hap uit een budget nemen, maar ze leveren niet altijd een grote en gezonde hap op voor jou. Om een beetje te bezuinigen op je uitgaven kan je bijvoorbeeld starten met het uitknippen van kortingsbonnen. Bij veel van die coupons kan je een korting van 15% verwachten, soms kunnen ze oplopen tot wel 50%. Bekijk meer tips om te starten met het besparen in- en om het huishouden.

Dagelijkse kortingen/aanbiedingen

Kijk ook eens online of er geen extra kortingen zijn die je enkel online kan krijgen. Misschien vind je op die manier ook wel de goedkoopste winkel in de buurt voor bepaalde producten. Vergeet vooral ook niet om rekening te houden met het seizoen. Voor alle groenten en fruit is een wel een “beste” tijd om ze aan te kopen. Wanneer je ze aankoopt op het juiste moment, tegen de laagste prijs, kan je een voorraadje aanleggen in je diepvries. Trouwens hoe voller je diepvries, hoe minder energie die zal verbruiken.

Besparen op verzekeringen

Ook verzekeringen kunnen aanzienlijk verschillen in prijs. Als je goed informeert zal je misschien een auto- of brandverzekering vinden met een premie die tientallen euro’s lager ligt dan uw huidige en de dezelfde service biedt.

Besparen op ontspanning

Ook op je ontspanning kan je besparen. Je hoeft echt niet veel geld uit te geven om plezier te hebben. Maak een lijstje van activiteiten je interesseren en kijk dan uit op welke onderdelen je kunt bezuinigen. Met wat opzoekingswerk zal je vaststellen dat je bijvoorbeeld regelmatig kan genieten van gratis plaatsen voor concerten. Boeken kan je huren in de bibliotheek in plaats van ze kopen en houdt er ook rekening mee dat thuis koken nog altijd goedkoper is dan uit eten gaan. Daag jezelf uit om meer plezier te hebben voor minder geld en je zult verrast zijn waar je misschien nog terecht komt.

Besparen = op tijd betalen

Heb je de gewoonte om je rekening te laat te betalen? Maak daar nu komaf mee en betaal just-in-time. Zo zal je in de loop van een jaar heel wat kunnen besparen op extra kosten, die soms verborgen aangerekend worden, en intresten op de niet betaalde bedragen.

Dit zijn enkele eenvoudige ideeën waardoor je heel wat kunt besparen in het huishouden en maar een geringe impact zullen hebben op je huidige levenswijze.

Maandelijks extra besparen of geld verdienen?

Meer tips om geld te besparen

[infonu keyword=’besparen’ output=3]