Besparen op gas

Besparen op Gas
Besparen op Gas

Gas is een fossiele brandstof, wat betekend dat de bronnen op kunnen raken. Gasprijzen stijgen daarom met het jaar. Bespaar geld door te besparen op gas. Het gemiddelde gasverbruik van een gezin is 1.800m3. Het gasverbruik kan met eenvoudige tips en trucs drastisch worden teruggebracht. Hierdoor bespaar je gas en veel geld. Door bijvoorbeeld korter te douchen. Want, het water wordt immers verwarmd door gas (CV ketel, boiler of geiser). Lees meer tips →

Gas besparen bij het koken

Een hele eenvoudige en doeltreffende tip tijdens het koken is altijd een deksel te gebruiken. Met een (spat)deksel op de pan blijft de warmte veel beter behouden en zal het gerecht ook van bovenaf worden verwarmd. Hierdoor is je gerecht eerder klaar, waardoor je eerder het gas kan uitzetten. Als je iedere dag kookt, scheelt dit aanzienlijk op je gasrekening!

Huis verwarmen zonder gas

Zeker in het voor- of najaar heb je van die avonden waar je twijfelt om de verwarming aan te zetten. Wanneer een gasverwarming hebt kun je gas besparen op de volgende manieren:

  • Trek een (extra) trui aan
  • Kruip lekker op de bank met een dekentje
  • Steek kaarsen aan. De kamertemperatuur kan door 5 waxinelichtje al 1 graad omhoog gaan!
  • Zorg voor goede isolatie in huis (vloerisolatie, dubbele beglazing, muurisolatie, etc)

Afwassen met minder

Het water wordt verwarmt door een geiser, boiler of CV ketel. Hiervoor wordt kostbaar gas gebruikt. Net als met douchen, kun je met efficient(er) afwassen veel gas besparen. De meest eenvoudige methode: gebruik een teiltje voor je afwas in plaats van af te wassen onder de lopende kraan. Wil je echt veel gas besparen, kun je met een waterkoker voor het warme water zorgen. Hierdoor bespaar je alleen gas, maar geen elektriciteit.

Gas besparen: meer tips & trucs

[infonu keyword=gas%20besparen output=3]