Zeeuwse Mosselen klaar maken
Zeeuwse Mosselen klaar maken

Zeeuwse Mosselen klaar maken

Mosselen zijn heerlijk! Een prachtig product waarmee je zeer snel een heerlijk gerecht op tafel kan zetten. Alles valt of staat met de versheid van je mosselen. Mosselen die voor het koken al open zijn, moet je niet gebruiken. Goede mosselen gaan tijdens het koken open. De mosselen die niet open zijn gegaan, zijn niet eetbaar. Probeer mosselen altijd zo vers mogelijk te bereiden. Ze blijven maar een paar dagen goed.

Het is erg lekker om flink wat verse groenten zoals selderij, ui en wortel te fruiten in een grote pan. Fruit dit een paar minuten en voeg dan de mosselen toe. Deksel erop en na een paar minuten zijn je mosselen al klaar!

Tips bij het klaarmaken van mosselen

  • Was de mosselen voor gebruik in verband met zand en zeewater.
  • Wil je weten of ze vers zijn? Hoe ze met de bolle kant onder koud water en tik tegen de schelp met een scherp mesjes. Sluit de mossel? Dan is deze vers. Gaat ze niet dicht? Weggooien maar.
  • Je kunt variëren met mosselen! Koken is niet de enige optie.
  • Let goed op de bereidingstijden. Mosselen die te lang koken zijn niet lekker meer.
  • Kapotte mosselen mag je direct weggooien.
  • Let altijd op de houdbaarheidsdatum bij de aanschaf van de mosselen.

Hoe maak je Mosselen klaar

Om te weten hoe je Mosselen klaar maakt heb je natuurlijk recepten nodig. We hebben er een aantal voor je verzameld. Heerlijke, eenvoudige recepten om zelf mosselen klaar te maken. Eet smakelijk!

Meer recepten met mosselen

    sorbet van mosselen

    Recept alleen voor de ijsmaker. Nog zo'n lekker origineel borrelhapje

    INGREDIENTEN

    650 gr grote mosselen - 50 cl slagroom - een beetje thijm - snuifje peper en een blaadje laurier

    Bereidingswijze

    De mosselen goed spoelen in stromend water. In een brede pan de mosselen laten openen op een zacht vuur met de room en de kruiden. De mosselen uitscheppen met een schuimspaan en ze boven de pan laten uitlekken. De mosselen van de schalen ontdoen en de mooiste schalen bewaren. Het kookvocht zeven. De mosselen met het kookvocht mixen tot een homogene creme, vervolgens nog ongeveer 8 minuten laten koken op een zacht vuur onder goed roeren.Bijkruiden naar smaak. Na volledige afkoeling tot ijs draaien in de ijsmachine.

    • Frans
    •  60-120 min.
    • Geplaatst op03-05-2000
    • Frans
    •  60-120 min.

    bolleken

      Mosselen, pittige

      Heerlijk gerecht met pepertje en knoflook.

      INGREDIENTEN

      Ui, knoflook, rode peper, 4 rijpe vleestomaten, 1 limoen, 4 kg. mosselen, olie, 1 dl. witte wijn, flink wat gesneden basillicumblad en peper en zout.

      • Nederlands Hoofdgerecht
      •  10-20 min.
      • Geplaatst op12-08-2001
      • Nederlands Hoofdgerecht
      •  10-20 min.

      smulpaapjes_a

        Catalaanse Mosselen

        Mosselen volgens recept van een Spaanse vriendin, met gehakt, knoflook en tomatensaus.

        INGREDIENTEN

        2 kg mosselen, 2 grote uien gesnipperd, 5 tenen knoflook fijngehakt, flink veel goed gewassen en gehakte peterselie, Vleesbouillonblok, witte wijn, peper en paprikapoeder, twee ons gehakt half om half, een blik tomaatblokjes op sap

        • Spaans Hoofdgerecht
        •  10-20 min.
        • Geplaatst op16-11-1999
        • Spaans Hoofdgerecht
        •  10-20 min.

        kristel_c