Zelf Spaghetti maken
Zelf Spaghetti maken

Zelf Spaghetti maken

We eten spaghetti al jaren in Nederland. Heerlijk op z’n Hollands. Maar hoe maak je nu zelf spaghetti zonder pakje met kant en klare kruiden?

Om zelf de pasta te maken heb je een pastamaker nodig. De basis van het pastadeeg bestaat uit bloem, zout, eieren en olijfolie. Houdt bij het maken van pastadeeg rekening met de stugheid van het deeg. Een gewone keukenmachine kan al snel moeite hebben met het deeg. Het mooie van zelf pastadeeg maken is dat je zelf de vorm kan kiezen. Als je de pasta gaat koken houdt dan rekening met zeer korte kooktijd (4 minuten voor verse pasta).

De meest simpele vorm van een lekkere spaghetti is een pasta met goede olie, basilicum en wat parmezaanse kaas.

Hoe maak je Spaghetti

Wil je eens een andere variatie spaghetti maken? Bekijk dan de onderstaande recepten voor inspiratie. Heerlijk een keer spaghetti op echte Italiaanse wijze. Hier vindt je het:

    Pasta met kip, spinazie, champignons en boursin

    Een verrassende combinatie, gemakkelijk te bereiden.

    INGREDIENTEN

    400-500 g pipe rigate ( pasta ) of tagliatelle of spaghetti.3 kipfiletsolijfolie1 pak spinazie á la crème ( à 500 gr/ diepvries )1 pakje Boursin roomkaas Ail & Fines Herbes 150 gr ( of boursin cuisinne ).1 bakje kastanje champignons50 gr pijnboompitten, licht geroosterd6 - 7 zongedroogde tomaten.peper & zout naar smaakeventueel extra knoflook/ui en pepers naar smaak !!

    Bereidingswijze

    Voorbereiding:Snijd de kipfilet in blokjes.Borstel de champignons schoon en snijd in vieren.Snijd de zon-gedroogde tomaten in dunne reepjes en ontdooide spinazie volgens de bereidingswijze op de verpakking.Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.Verwarm een wok met een scheutje olie en bak dekipfilet blokjes bruin op hoog vuur.Voeg de champignons toe en roerbak enkele minuten.( �"f bak deze apart voor een knapperiger resultaat )Doe nu de spinazie erbij samen met de roomkaas.Schep zachtjes om.Voeg als laatste de zongedroogde tomaatjes en de pijnboompitten toe en verwarm nog eventjes goed door.

    • Italiaans Hoofdgerecht
    •  10-20 min.
    • Geplaatst op19-05-2008
    • Italiaans Hoofdgerecht
    •  10-20 min.

    birgitta3

      De enige echte spaghetti bolognese (Ragu bolognese)

      Als je in Italië spaghetti bolognese vraagt , zal men je misschien vragend aankijken. Wat wij bolognese noemen, heet in Italië gewoon ragù. Om deze saus der sauzen te maken, moet je wel vroeg uit de veren.Als je dan toch voor dag en dauw opstaat, ga je naar de vroegmarkt en bestelt daar

      INGREDIENTEN

      250 gr rundsgehakt ? 250 gr varkensgehakt ? 100 gr ontbijtspek of rauwe ham, in stukjes gesneden, 1 ui, 1 teentje knoflook,1 tak selder, 1 wortel, ½ liter rode wijn, 100 ml bouillon, 1 blik gepelde tomaten, 2 eetlepels tomatenpuree, peper en zout, oregano, basilicum, paprika, rozemarijn, tijm, 1 laurierblad., boter, olijfolie

      • Italiaans Hoofdgerecht
      •  > 120 min.
      • Geplaatst op20-03-2007
      • Italiaans Hoofdgerecht
      •  > 120 min.

      miniburg

        Spaghetti Carbonara

        Spaghetti met de originele carbonara saus, zoals de Italiaan deze op tafel zet.

        INGREDIENTEN

        400 gr verse spaghetti, 2 eieren, 2 eidooiers, 60 gr (vers) geraspte Parmezaanse kaas, 2 eetl olijfolie, 30 gr boter, 2 teentjes knoflook, 200 gr pancetta, peper & zout

        • Italiaans Hoofdgerecht
        •  20-30 min.
        • Geplaatst op25-10-2009
        • Italiaans Hoofdgerecht
        •  20-30 min.

        evelinneke