Deeg maken
Deeg maken

Hoe maak je deeg?

Deeg is een basisproduct voor taarten, cake, brood en ga zo maar door. Deeg bestaat uit bloem, water en rijsmiddelen. Er zijn vele variaties op een standaard deeg, voor verschillende toepassingen. Zo is het deeg voor een cake vele malen luchtiger dan het deeg voor een pizza.

Deeg maak je met liefde. Door je deeg goed te kneden zorg je dat er lucht in komt. Deze lucht zorgt weer voor een flink luchtig deeg. Je hebt niet alleen vast deeg, maar ook vloeibaar. Dit type deeg noemen we beslag. Beslag is het basisproduct voor oliebollen en pannenkoeken.

Hoe maak je deeg?

Zelf deeg maken?

Wil je een taart, brood of pannenkoeken zelf maken? Maak je eigen deeg in een handomdraai. Hier vindt je inspiratie van heerlijke deeg gerechten en recepten.

  • Eigen recept
zwitserse appeltaart op de bakplaat

Het lievelingsrecept van de familie op dit moment. Iedereen die dit eet, vraagt om het recept.

INGREDIENTEN

Voor het deeg: 600 gram bloem, 300 gram basterdsuiker,440 gram boter en een flinke snuf zout.Voor de vulling: 2,5 kilo goudreinetten, kaneel, rozijnen, 100 gram basterdsuiker2 dopjes rumaroma (Baukje),1/2 citroen, Voor het custardpapje:4 eieren, 100 gram basterdsuiker, 12 eetl. melk, 2 eetl. custardpoeder.Voor de garnering:200 gram appelgelei of abrikozenjam,geschaafde amandelen (geroosterd)poedersuiker

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 170 graden C.

Bereidingswijze

Schil de appels en snijd ze in niet te dunne schijfjes. Besprenkel met het sap van een halve citroen. Voeg de suiker, rozijnen, kaneel en rumaroma toe en laat dit een tijd trekken.Grote ovenbaklplaat invetten. Oven voorverwarmen op 170 graden (hetelucht op 160).Maak deeg van bloem, boter, suiker en een snuf zout.Verdeel het deeg over de bakplaat (geen opstaande rand!) en zet de schijfjes appels in rijtjes in het deeg met de bolle kant naar boven. Verdeel de rozijnen hiertussen.Maak van de melk, eieren, suiker en custardpoeder een papje en giet dit over de appels.Bak de taart in ongeveer 45 minuten (evt. langer als het deeg nog niet mooi goudbruin is). Als de taart nog warm is de jam eroverheen strijken en bestrooien met de amandelen.Voor het opdienen bestrooien met poedersuiker.De taart is het lekkerst als je hem een dag van tevoren maakt.Hij is ook heel goed in te vriezen.Ik gebruik ook wel eens de helft van alles in een klein bakblik.

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-03-2006
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Christa_Beldman

    De lekkerder bestaat niet appeltaart

    Dit is een recept van Hilda Huiskamp uit Neede. Zij won in 2006 een reis naar america met dit recept voor een appeltaartwedstrijd, uitgeschreven door omroep gelderland. Ik heb hem gisteren gemaakt en ik kan je zeggen...ik heb nog nooit zo een lekkere eigengemaakte appeltaart geproefd. Al mijn andere appeltaartrecepten gaan de kliko in. Zalig gewoon, heel byzonder is de room en de puddinglaag.DIT RECEPT STAAT OOK NOG ONDERhttp://www.smulweb.nl/1381769/koken/recept/De-lekkerder-bestaat-niet-appeltaartKUN JE NOG MEER REACTIES LEZEN!

    INGREDIENTEN

    HET DEEG: 250 gram gezeefde bloem; 2 volle afgestreken theelepels bakpoeder; 1 ei; 125 gram suiker; 150 gram boter ( moet al paar uur op kamertemp.zijn) DE VULLING: 5 goudreinetten -neem hele grote appels, totaal gewicht van 1000-1025 gram; 125 gram suiker; 1 pakje vanille KOOKpudding; 1 zakje vanillesuiker; 750 ml. slagroom(= 7,5 dl.)

    • Nederlands
    •  30-60 min.
    • Geplaatst op02-12-2007
    • Nederlands
    •  30-60 min.

    ruthbrock

    • Eigen recept
    Pittige Indonesische hartige taart zonder kaas!

    Een heerlijke hartige taart nu eens zonder kaas. Lekker pittig gevuld met kipfilet, champignons en taugé. Ik heb deze hartige taart als onderdeel van een buffet vorige week gemaakt, o.a. voor iemand die geen kaas lust. Het was een groot succes de taart "vloog" weg.Lees meer: de quiche top 10

    INGREDIENTEN

    6 plakjes diepvries bladerdeeg - 2 a 3 eetl gemalen kokos - 250 gr kipfilet in reepjes - 2 eetl olie - 1 kleine ui - 2 teentjes knoflook - 150 gr champignons - 50 gr taugé - 2 eetl fijngesneden bladselderij - 1/2 zakje gedroogde nasigroenten Conimex) - 2 eetl ketjap manis - 1 theel sambal - peper, zout - 4 eieren

    • Indonesisch Hoofdgerecht
    •  30-60 min.
    • Geplaatst op28-06-2004
    • Indonesisch Hoofdgerecht
    •  30-60 min.

    pwiggers