Deeg maken
Deeg maken

Hoe maak je deeg?

Deeg is een basisproduct voor taarten, cake, brood en ga zo maar door. Deeg bestaat uit bloem, water en rijsmiddelen. Er zijn vele variaties op een standaard deeg, voor verschillende toepassingen. Zo is het deeg voor een cake vele malen luchtiger dan het deeg voor een pizza.

Deeg maak je met liefde. Door je deeg goed te kneden zorg je dat er lucht in komt. Deze lucht zorgt weer voor een flink luchtig deeg. Je hebt niet alleen vast deeg, maar ook vloeibaar. Dit type deeg noemen we beslag. Beslag is het basisproduct voor oliebollen en pannenkoeken.

Hoe maak je deeg?

Zelf deeg maken?

Wil je een taart, brood of pannenkoeken zelf maken? Maak je eigen deeg in een handomdraai. Hier vindt je inspiratie van heerlijke deeg gerechten en recepten.

    De lekkerder bestaat niet appeltaart

    Dit is een recept van Hilda Huiskamp uit Neede. Zij won in 2006 een reis naar america met dit recept voor een appeltaartwedstrijd, uitgeschreven door omroep gelderland. Ik heb hem gisteren gemaakt en ik kan je zeggen...ik heb nog nooit zo een lekkere eigengemaakte appeltaart geproefd. Al mijn andere appeltaartrecepten gaan de kliko in. Zalig gewoon, heel byzonder is de room en de puddinglaag.DIT RECEPT STAAT OOK NOG ONDERhttp://www.smulweb.nl/1381769/koken/recept/De-lekkerder-bestaat-niet-appeltaartKUN JE NOG MEER REACTIES LEZEN!

    INGREDIENTEN

    HET DEEG: 250 gram gezeefde bloem; 2 volle afgestreken theelepels bakpoeder; 1 ei; 125 gram suiker; 150 gram boter ( moet al paar uur op kamertemp.zijn) DE VULLING: 5 goudreinetten -neem hele grote appels , totaal gewicht van 1000-1025 gram; 125 gram suiker; 1 pakje vanille KOOKpudding; 1 zakje vanillesuiker; 750 ml. slagroom(= 7,5 dl.)

    Voorbereiding

    Oven voorverwarmen op 175 graden C.

    Bereidingswijze

    Kneed bloem, bakpoeder, suiker, boter en het ei tot een soepel deeg (met de hand goed kneden in 10 min.). Bekleed er een ingevette en met bakpapier beklede springvorm in- ook de zijkanten met bakpapier bekleden.. Schil dan de appels en snijd ze in 8 parten. Zet de partjes rechtop tegen elkaar in de vorm. De hele vorm moet goed gevuld zijn. Roer(met een vork of garde) dan het puddingpoeder in een kom met de suiker, vanillesuiker en 150 ml. van de slagroom(= 1,5 dl.) (let op dat alle klontjes weg zijn). Moet een romig geheel zijn. Kook de rest van de slagroom (goed doorroeren tijdens het koken) en roer van het vuur af de puddingmix door de slagroom. Zet pan weer terug op een LAAG vuur en breng het al roerend aan de kook. Schep dan de pudding over de appels in de vorm. Bak de taart op de onderste richel in de voorverwarmde oven in 70 minuten gaar en goudbruin. Let op: op tijd een stuk alu.folie of bakpapier over de taart leggen als de bovenkant al wat bruin is. dan de laatste 2 min. van de baktijd de folie er af halen. Laat de taart nog even in de iets geopende oven staan. zo`n 5 min. druk gewoon een houten lepel tussen de deur zodat de oven iets open staat. en laat de taart in de springvorm zitten tot hij afgekoeld is, en open dan pas de springvorm. De taart is het allerlekkerst als je hem na het afkoelen nog een aantal uren in de koelkast laat opstijven!! Dit is ook beslist nodig om hem lekker te laten opstijven!!!!!

    • Nederlands
    •  30-60 min.
    • Geplaatst op02-12-2007
    • Nederlands
    •  30-60 min.

    ruthbrock

    • Eigen recept
    Pittige Indonesische hartige taart zonder kaas!

    Een heerlijke hartige taart nu eens zonder kaas. Lekker pittig gevuld met kipfilet, champignons en taugé. Ik heb deze hartige taart als onderdeel van een buffet vorige week gemaakt, o.a. voor iemand die geen kaas lust. Het was een groot succes de taart "vloog" weg.Lees meer: de quiche top 10

    INGREDIENTEN

    6 plakjes diepvries bladerdeeg - 2 a 3 eetl gemalen kokos - 250 gr kipfilet in reepjes - 2 eetl olie - 1 kleine ui - 2 teentjes knoflook - 150 gr champignons - 50 gr taugé - 2 eetl fijngesneden bladselderij - 1/2 zakje gedroogde nasigroenten Conimex) - 2 eetl ketjap manis - 1 theel sambal - peper, zout - 4 eieren

    • Indonesisch Hoofdgerecht
    •  30-60 min.
    • Geplaatst op28-06-2004
    • Indonesisch Hoofdgerecht
    •  30-60 min.

    pwiggers

      Kruidige WAANZINNIGE gehakttaart met veel kruiden

      EEN GEHAKTTAART OM JE VINGERS BIJ OP TE ETEN. HEERLIJK MET EEN VERSE salade MAAR IK EET DEZE GEHAKTTAART DIKWIJLS MET STOKBROOD MET WAT KRUIDENBOTER. TOP TOP TOP

      INGREDIENTEN

      12 velletjes filodeeg, ontdooid500 gram gehakt4 teentjes knoflook2 grote uien2 el olijfolie1 tl kaneel 2 tl komijn (djintan)zout en versgemalen peper50 gr boter1 klein blikje tomatenpuree1 tl kerrie1 tl kaneel100 gr rozijnen3 el gesnipperde koriander3 el gesnipperde peterselie,

      • Frans Hoofdgerecht
      •  30-60 min.
      • Geplaatst op24-01-2006
      • Frans Hoofdgerecht
      •  30-60 min.

      marianneoud