Hoe maak je pizza

Pizza maken
Pizza maken in een handomdraai

Niets is zo Italiaans als een pizza. Een goede pizza bestaat uit een dunne, krokante bodem met een dun belegde topping. Bij voorkeur bak je de pizza in een houtoven, maar deze zullen de meeste mensen niet klaar hebben staan. Een gewone oven voldoet ook. De meest simpele pizza is de pizza Margeritha met tomaat en mozzarella. Bij een goede Italiaan is dit altijd een verstandige keuze. Zelf pizza bakken begint bij het maken van een goede bodem.Vergeet niet het deeg met liefde te kneden. Dit geeft extra smaak. Neem voor je tomatensaus altijd verse olijfolie en rijpe tomaten. Als topping kunnen wij goede buffel mozzarella aanraden. Deze is vele malen smaakvoller dan koemelkmozzarella. Veel plezier met het maken van je eigen pizza!

Hoe maak je Pizza?

Zelf pizza maken is niet moeilijk. Kies uit een van de onderstaande verrukkelijke recepten om zelf pizza te maken. Een paar basisingrediënten zijn al voldoende om te smullen. Varieer en probeer je eigen smaken.

    Turkse pizza (lekker snel)

    Voor een makkelijke dag! Uit een Allerhande

    INGREDIENTEN

    2 eetl. olijfolie1 ui, gesnipperd300 gr. rundergehakt1 blik tomatenblokjes 400 gr 1 theel. paprikapoeder8 wrapstortillas;s1 krop ijsbergsla in reepjes1 komkommer, in plakjes250 ml. knoflooksaus

    Voorbereiding

    Verwarm de oven vooor op 225 gr. C

    Bereidingswijze

    Verhit de olie in een koekenpan, fruit de ui tot deze glazig ziet. Voeg het gehakt toe en bak het al omscheppend rul. Zet het vuur lagg, schep de tomatenblokjes erdoor en breng de gehaktsaus op smaak met paprikapoeder en zout en peper. Bestrijk de tortilla;s dun met de gehaktsaus en bak ze op de bakplaat 2 minuten in de hete oven. Beleg de Turkse pizza met ijsbergsla en plakjes komkommer en verdeel er wat knoflooksaus over. Rol de pizza op en serveer direct.

    • Bijgerecht
    •  10-20 min.
    • Geplaatst op19-09-2006
    • Bijgerecht
    •  10-20 min.

    cootje48

      Kip Broccoli Ovenschotel

      Kids vinden dit na frietjes en pizza het lekkerste gerecht.

      INGREDIENTEN

      500 gr Kipfilet, 750 gr Broccoli, 1 Blikje champignoncreme soep Unox, Creme fraiche, Geraspte kaas, Paprikapoeder, Boter, Peper, Zout

      • Nederlands Hoofdgerecht
      •  20-30 min.
      • Geplaatst op09-02-2012
      • Nederlands Hoofdgerecht
      •  20-30 min.

      mjjmbeijers

        turkse pizza lahmacun

        Een recept van mijn turkse vriendin Gunel

        INGREDIENTEN

        Voor het deeg:, 500 gr bloem, 1 theelepel gedroogde gist, 4-6 eetlepels melk, 2 eieren, zout, 2 theelepels suiker, 4 eetlepels boter,, , Voor de vulling:, 2 uien, 1 kleine tomaat, 2 eetlepels fijngehakte peterselie of,fijngesneden dille, 2 eetlepels boter, 1 kg rundergehakt, versgemalen zwarte peper,zout,milde paprikapoeder,

        • Turks
        •  60-120 min.
        • Geplaatst op30-05-1999
        • Turks
        •  60-120 min.

        ellentje

          Vega Wraps

          Heerlijke vegetarische wrap met spinazie

          INGREDIENTEN

          > 2 grote tortilla wraps, > 300 gram verse spinazie, > 100 gram (kastanje) champignons, > 75 gram knoflook olijven, > 4 zongedroogde tomaatjes (niet op olie), > handje pijnboompitjes, > 150 gram (zakje) geraspte pizza kaas (mozzarella), > zout, > (cayenne) peper, > teentje knoflook / mespunt knoflookpasta, > olijfolie

          • Vegetarisch Hoofdgerecht
          •  10-20 min.
          • Geplaatst op11-07-2012
          • Vegetarisch Hoofdgerecht
          •  10-20 min.

          YourtjeO

            Turkse pizza (lahmacun)

            Erg mooi lahmacun (fonetisch lah - madjoen)recept.Opgetekend en vertaald van Youtube.

            INGREDIENTEN

            Ingediënten:, Voor de bodem kunt u grote wraps (tortilla`s) of grote pitah broodjes gebruiken, , Voor de vulling:, 1 Pond lamsgehakt (of mager rundergehakt, of een mix van beiden), 1 middelgrote rode ui, klein versnipperd, 1 middelgrote rode peper, zeer fijngehakt (zonder zaden), ½ groene paprika, versnipperd, ½ bosje bladpeterselie, zonder stengel, medium versneden, Pak / blikje tomatenpartjes plm 400gr, uitgelekt, 2 el sambal oelek of rode peper pasta, 1,5 tl gedroogde munt, 1 el paprikapoeder, zoet, ½ tl chilipoeder, 1 2 el bloem, 2 teentjes knoflook, geperst of zeer fijngehakt, 1 1,5 tl zout, , Eventueel als bijgerecht een combinatie van 1 of meerdere ingrediënten:, ijsbergsla in reepjes, Tomatenpartjes, Rode ui reepjes, Citroen partjes, Rode kool reepjes, geblancheerd, Julienne wortelreepjes, Verse munt voor de garnering, , Saussuggesties:, Knoflooksaus (dun, bijna vloeibaar), Sambalsaus

            • Turks Hoofdgerecht
            •  20-30 min.
            • Geplaatst op30-06-2011
            • Turks Hoofdgerecht
            •  20-30 min.

            stuivenbergx