Wentelteefjes maken
Wentelteefjes maken

Snel wentelteefjes maken

Warme boterhammen, klakaards en wentelteefjes zijn allemaal hetzelfde. Het is comfort food voor in de ochtend. Iedereen heeft wel eens wat oud brood en geeft het dan aan de eendjes. Niet doen! Het is niet alleen slecht voor de eendjes, maar ook ideaal voor wentelteefjes.

Vroeger gooide men geen voedsel weg en gebruikte ze zelfs beschimmeld brood voor de wentelteefjes. Daarom snijden we nu ook nog de bovenkant eraf. De basis van wentelteefjes zijn oud wit brood (dik gesneden), melk, eieren, boter, suiker en kaneel. Wentelteefjes zijn heerlijk met vers fruit en een goed kopje koffie.

Hoe maak je Wentelteefjes

Heb je trek in een goed, stevig ontbijt? Maak dan zelf wentelteefjes. Super gemakkelijk. Bekijk de recepten:

    WentelteefjesINGREDIENTEN

    Nodig voor 4 wentelteefjes: 1 ei - 1 kopje melk - 4 sneetjes oud brood - 40 gram boter -suiker - kaneel.

    Voorbereiding

    1. Klop het ei en de melk door elkaar 2. Wentel de boterhammen erdoor tot ze aan alle kanten vochtig zijn en laat de boterhammen even liggen, zodat het mengsel erin kan trekken. 3. Doe de boter in een koekenpan en zet de pan op het vuur.

    Bereidingswijze

    4. Bak de boterhammen op een laag pitje aan 2 kanten bruin. 5. Bestrooi de wentelteefjes met suiker en kaneel.

    • Kinderkeuken
    •  0-10 min.
    • Geplaatst op08-10-2000
    • Kinderkeuken
    •  0-10 min.

    gerada_vandijk

      wentelteefjes

      Oud brood kan erg lekker zijn

      INGREDIENTEN

      Sneetjes oud brood (Wit), 2 eieren, 2 dl melk (ik gebruik volle), 50 gr suiker, kaneel, poedersuiker, boter om in te bakken

      • Nederlands
      •  0-10 min.
      • Geplaatst op05-11-2004
      • Nederlands
      •  0-10 min.

      vergeet-mij-niet

        Wentelteefjes

        Heerlijke wentelteefjes op mijn eigen manier.

        INGREDIENTEN

        *4 boterhammen, *1 ei, *een scheut melk, *2 tl suiker, *1 tl kaneel, *boter om in te bakken

        •  
        •  10-20 min.
        • Geplaatst op10-10-1999
        •  
        •  10-20 min.

        rosanne