Hoe maak je Wentelteefjes

Wentelteefjes maken
Snel wentelteefjes maken

Warme boterhammen, klakaards en wentelteefjes zijn allemaal hetzelfde. Het is comfort food voor in de ochtend. Iedereen heeft wel eens wat oud brood en geeft het dan aan de eendjes. Niet doen! Het is niet alleen slecht voor de eendjes, maar ook ideaal voor wentelteefjes.

Vroeger gooide men geen voedsel weg en gebruikte ze zelfs beschimmeld brood voor de wentelteefjes. Daarom snijden we nu ook nog de bovenkant eraf. De basis van wentelteefjes zijn oud wit brood (dik gesneden), melk, eieren, boter, suiker en kaneel. Wentelteefjes zijn heerlijk met vers fruit en een goed kopje koffie.

Hoe maak je Wentelteefjes

Heb je trek in een goed, stevig ontbijt? Maak dan zelf wentelteefjes. Super gemakkelijk. Bekijk de recepten:

    wentelteefjes

    Oud brood kan erg lekker zijn

    INGREDIENTEN

    Sneetjes oud brood (Wit)2 eieren2 dl melk (ik gebruik volle)50 gr suikerkaneelpoedersuikerboter om in te bakken

    Voorbereiding

    De korstje van het brood snijden

    Bereidingswijze

    Klop de eieren met de melk in een kom tot een schuimige massa. Voeg er de suiker bij.Gooi het geheel over in een diep bord.Haal de boterhammen door het mengsel.Niet te lang erin laten anders zijn de boterhammen te zacht en breken ze.Bak ze aan beide zijde bruin in een beetje boter. Pan goed heet laten worden.als ze klaar zijn bestrooien met kaneel en poedersuiker (kan ook gewone suiker)

    • Nederlands
    •  0-10 min.
    • Geplaatst op05-11-2004
    • Nederlands
    •  0-10 min.

    vergeet-mij-niet

      WentelteefjesINGREDIENTEN

      Nodig voor 4 wentelteefjes:, 1 ei -, 1 kopje melk -, 4 sneetjes oud brood -, 40 gram boter -, suiker -, kaneel.

      • Kinderkeuken
      •  0-10 min.
      • Geplaatst op08-10-2000
      • Kinderkeuken
      •  0-10 min.

      gerada_vandijk

        Wentelteefjes

        Heerlijke wentelteefjes op mijn eigen manier.

        INGREDIENTEN

        *4 boterhammen, *1 ei, *een scheut melk, *2 tl suiker, *1 tl kaneel, *boter om in te bakken

        •  
        •  10-20 min.
        • Geplaatst op10-10-1999
        •  
        •  10-20 min.

        rosanne