Hoe maak ik aardappelpuree

aardappelpuree
eenvoudig aardappelpuree maken

Hoe maak je aardappelpuree? Aardappelpuree is niet meer dan geprakte aardappelen tot een mooi smeuïge puree. Aardappelpuree past overal bij. Het is lekker bij vlees en vis en met of zonder jus. Je kunt niet alleen in structuur (glad of grof gepureerd) variëren met aardappelpuree, maar ook met de ingrediënten. Natuurlijk mogen de aardappels niet ontbreken, maar voeg er eens een uitgebakken spekje aan toe. Dat geeft je puree een lekkere bite.

Aardappelpuree recept is voor 6 personen

De ingrediënten voor de (basis)aardappelpuree:

  • 2 kg aardappelen (bloemig)
  • 1 kopje warme melk of 1/2 kopje room,
  • zout & peper,
  • nootmuskaat
  • 1 stukje boter.

Zet de bloemige aardappelen op het vuur en kook ze totdat ze gaar zijn. Haal ze van het vuur, meng met melk of room, zout en peper en dat fijn stampen. Gebruik een stamper, want het lukt niet met een mixer. Als laatste aan de hete aardappelpuree toevoegen een klein stukje boter. Eet smakelijk.

Hoe maak ik aardappelpuree: meer recepten

[smulweb keyword=”aardappelpuree” output=3]