brooddeeg maken
brooddeeg maken

Bakkerij in eigen keuken

Zelf je eigen brooddeeg maken is niet alleen leuk om te doen maar geeft ook een lekker resultaat. Wanneer je je eigen brooddeeg maakt kun je alle soorten brood maken die je maar wil. Of je nou kleine broodjes wil of groot, het kan allemaal.

Je eigen brooddeeg maken geeft je de kans om een brood te maken dat je normaal niet kan krijgen. Helemaal vers. Zelf je eigen brooddeeg maken is ideaal als je een speciaal dieet hebt of een keer iets speciaals wil.

Brooddeeg maken: de ingrediënten

  • 1 zakje (7 gr) bakkersgist
  • 225 ml warm water (45°C)
  • 2 eetlepels basterdsuiker
  • 2 theelepels zout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 320 gr bloem

In de volgende video zie je hoe je met de bovenstaande ingrediënten heerlijk brooddeeg maakt, wat heerlijke bolletjes worden. Eet smakelijk!

Hoe maak je brooddeeg: recepten & variaties

    BrooddeegINGREDIENTEN

    3 bekers zout- 1 eetlepel zonnenbloem olie-2 bekers bloem- een halfe beker lauw water.

    Bereidingswijze

    De oven eerst op 150 graden voorverwarmen. De brooddeeg goed kneden en als het een grote blok is geworden, dingetjes ervan maken. Daarna de oven in op 200 graden, en 1 of twee uurtjes in de oven.

    •  
    •  60-120 min.
    • Geplaatst op26-09-1999
    •  
    •  60-120 min.

    mariskavo

      Brooddeeg

      Voor circa 750 gr deeg.Voor de tarte flambee.frankrijk een culinaire reis isbn 90 70485 672

      INGREDIENTEN

      1 tl fijne basterdsuiker, 1 dl lauw water, 1 zakje gist van 7 gr., 500 gr bloem, 1 1/2 tl zout, 1 1/2 dl lauwe melk.

      • Frans
      •  > 120 min.
      • Geplaatst op23-08-1999
      • Frans
      •  > 120 min.

      pg

        Brooddeeg

        Een klassieker voor pizzabodems.

        INGREDIENTEN

        500 g. tarwebloem * 1 pakje gedroogde gist * 1 tl. zout * 1 tl. suiker * mespuntje gemalen kummel * mespuntje koriander * 15 g. reuzel * 2 eieren

        • Italiaans
        •  60-120 min.
        • Geplaatst op02-01-2000
        • Italiaans
        •  60-120 min.

        carla_pizza