Hoe maak je ijs

ijs maken
Zelf ijs maken? Niet moeilijk!

De zomer komt er weer aan en dan kan een lekker ijsje natuurlijk niet ontbreken! Waterijs, roomijs, yoghurtijs, softijs, schepijs,… Er is genoeg keuze! En dan zijn er ook nog eens honderden smaken! Je kan het zo gek niet bedenken of het is een ijssmaak. Heb je al eens gehoord van knoflookijs? Laten wij het maar houden bij de voor ons bekende smaken.

Waarschijnlijk heb je al honger gekregen van het lezen, dus laten we snel kijken hoe je het zelf kan maken!

Hoe maak je ijs: ingrediënten

  • 3 eidooiers
  • 250 ml slagroom
  • 200 ml volle melk of yoghurt
  • 100 gram suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • Eventueel chocolade, aardbei of welke smaak je wilt

Bereiding:

1. Klop in de slagroom. Hoe luchtiger de slagroom, hoe romiger het ijs.
2. klop de eidooiers, melk, vanillesuiker en suiker tot er een glad mengsel is.
3. Nu kun je eventueel de smaak bepalen met stukjes chocolade of gepureerd fruit.
4. Meng nu voorzichtig het yoghurtmengsel met de slagroom.
5. Zet het ijs nu in de vriezer. Haal het er elk half uur uit om het even los te kloppen.

IJs kun je op diverse manieren maken: meer recepten

5 reacties op “Hoe maak je ijs”

Reacties zijn uitgeschakeld.