Zelf vers ijs maken
ijs maken

Zelf ijs maken? Niet moeilijk!

De zomer komt er weer aan en dan kan een lekker ijsje natuurlijk niet ontbreken! Waterijs, roomijs, yoghurtijs, softijs, schepijs,… Er is genoeg keuze! En dan zijn er ook nog eens honderden smaken! Je kan het zo gek niet bedenken of het is een ijssmaak. Heb je al eens gehoord van knoflookijs? Laten wij het maar houden bij de voor ons bekende smaken.

Waarschijnlijk heb je al honger gekregen van het lezen, dus laten we snel kijken hoe je het zelf kan maken!

Hoe maak je ijs: ingrediënten

  • 3 eidooiers
  • 250 ml slagroom
  • 200 ml volle melk of yoghurt
  • 100 gram suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • Eventueel chocolade, aardbei of welke smaak je wilt

Bereiding:

1. Klop in de slagroom. Hoe luchtiger de slagroom, hoe romiger het ijs.
2. klop de eidooiers, melk, vanillesuiker en suiker tot er een glad mengsel is.
3. Nu kun je eventueel de smaak bepalen met stukjes chocolade of gepureerd fruit.
4. Meng nu voorzichtig het yoghurtmengsel met de slagroom.
5. Zet het ijs nu in de vriezer. Haal het er elk half uur uit om het even los te kloppen.

IJs kun je op diverse manieren maken: meer recepten

    slank ijs

    Een caloriearm ijsgerecht

    INGREDIENTEN

    3 1/2dl.halfvolle of magere melk, 2 eieren, 1 eetl. maiszetmeel, zoetstof, sinaasappel of citroenaroma, zout, ananas, sinaasappelsnippers

    Bereidingswijze

    Maak de melk warm, splits de eieren. Roer de dooiers met de maiszetmeel en klop daar de melk door. Giet de vloeistof terug in de pan en laat de inhoud onder voortdurend roeren tot vladikte binden.Voeg zoetstof en aroma naar smaak toe(PROEVEN) en roer af en toe terwijl de vla afkoeltKlop het eiwit met enkele korrels zout zeer stijf en spatel er vlug en voorzichtig de vla doorProef de vla,(mag goed doorsmaken) omdat het produkt in bevroren toestand minder doorsmaakt.Vul de vorm en plaats die in de diepvriesvak. Laat het invriezen in ongeveer 5 uur, maar klop het ijs tijdens de vriestijd een paar keer goed door.

    • Belgisch Nagerecht
    •  10-20 min.
    • Geplaatst op02-04-2000
    • Belgisch Nagerecht
    •  10-20 min.

    sunnyke

      Jamie Olivers Chocoladetaart met twee soorten noten

      Jamie Oliver zei hierover: "Dit is de lekkerste chocoladetaart met noten die er is. Als hij een dag oud is, moet je eens proberen hem op wat ijs te kruimelen, met een beetje espresso erover. Ik bak deze taart altijd in een bak- of springvorm, of ik maak kleintjes, in de vormpjes die voor pasteitjes gebruikt worden. Maar je kunt er elke goed ingevette en met bloem bestrooide taartvorm voor nemen."

      INGREDIENTEN

      Boter om in te vetten; bloem; 150 g geschaafde amandelen; 150 g fijngemalen walnoten; 300 g chocolade; 1 volle theelepel cacaopoeder; 250 g boter; 100 g kristalsuiker; 6 grote scharreleieren, gesplitst; zout

      • Engels
      •  60-120 min.
      • Geplaatst op05-02-2003
      • Engels
      •  60-120 min.

      pauliens-verzameling

        ijs

        Ijs is lekker maar koud voor je tanden!

        INGREDIENTEN

        Ijs uit een bakje,een banaan, en chocolade.

        • Nederlands Nagerecht
        •  0-10 min.
        • Geplaatst op17-10-2004
        • Nederlands Nagerecht
        •  0-10 min.

        angela861