Zelf vers ijs maken
ijs maken

Zelf ijs maken? Niet moeilijk!

De zomer komt er weer aan en dan kan een lekker ijsje natuurlijk niet ontbreken! Waterijs, roomijs, yoghurtijs, softijs, schepijs,… Er is genoeg keuze! En dan zijn er ook nog eens honderden smaken! Je kan het zo gek niet bedenken of het is een ijssmaak. Heb je al eens gehoord van knoflookijs? Laten wij het maar houden bij de voor ons bekende smaken.

Waarschijnlijk heb je al honger gekregen van het lezen, dus laten we snel kijken hoe je het zelf kan maken!

Hoe maak je ijs: ingrediënten

  • 3 eidooiers
  • 250 ml slagroom
  • 200 ml volle melk of yoghurt
  • 100 gram suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • Eventueel chocolade, aardbei of welke smaak je wilt

Bereiding:

1. Klop in de slagroom. Hoe luchtiger de slagroom, hoe romiger het ijs.
2. klop de eidooiers, melk, vanillesuiker en suiker tot er een glad mengsel is.
3. Nu kun je eventueel de smaak bepalen met stukjes chocolade of gepureerd fruit.
4. Meng nu voorzichtig het yoghurtmengsel met de slagroom.
5. Zet het ijs nu in de vriezer. Haal het er elk half uur uit om het even los te kloppen.

IJs kun je op diverse manieren maken: meer recepten

    Jamie Olivers Chocoladetaart met twee soorten noten

    Jamie Oliver zei hierover: "Dit is de lekkerste chocoladetaart met noten die er is. Als hij een dag oud is, moet je eens proberen hem op wat ijs te kruimelen, met een beetje espresso erover. Ik bak deze taart altijd in een bak- of springvorm, of ik maak kleintjes, in de vormpjes die voor pasteitjes gebruikt worden. Maar je kunt er elke goed ingevette en met bloem bestrooide taartvorm voor nemen."

    INGREDIENTEN

    Boter om in te vetten; bloem; 150 g geschaafde amandelen; 150 g fijngemalen walnoten; 300 g chocolade; 1 volle theelepel cacaopoeder; 250 g boter; 100 g kristalsuiker; 6 grote scharreleieren, gesplitst; zout

    Voorbereiding

    Verwarm de oven voor op 190 graden / gasovenstand 5.

    Bereidingswijze

    Bekleed de bodem van een bakblik van 20-25 cm met een stuk vetvrij papier. Vet het papier en de zijkanten van de vorm met boter in en bestuif de vorm met bloem. Hak de noten fijn in een keukenmachine. Doe de chocolade en de cacao erbij en laat de machine nog 30 seconden draaien om de chocolade te verbrokkelen. Doe dit mengsel over in een kom. Doe nu de boter en de suiker in de keukenmachine en klop dit tot een bleke luchtige massa. Meng er een voor een de eierdooiers door. Meng er de noten en de chocolade door.Klop in een andere kom de eiwitten met een snufje zout tot het schuim in stijve pieken blijft staan. Spatel het eiwit zorgvuldig oor het chocolade-, boter- en notenmengsel. Giet het mengsel in je bakblik. Bak de taart ongeveer een uur in de voorverwarmde oven. Om te testen of hij gaar is, moet je er vijf seconden een cocktailprikkertje of een mes in steken. Als je dat eruit haalt, moet het schoon zijn.

    • Engels
    •  60-120 min.
    • Geplaatst op05-02-2003
    • Engels
    •  60-120 min.

    pauliens-verzameling

      ijs

      Ijs is lekker maar koud voor je tanden!

      INGREDIENTEN

      Ijs uit een bakje,een banaan, en chocolade.

      • Nederlands Nagerecht
      •  0-10 min.
      • Geplaatst op17-10-2004
      • Nederlands Nagerecht
      •  0-10 min.

      angela861

        ijs

        Lekker, geniet product, zoet, fruitig

        INGREDIENTEN

        Ijs, fruit, moes

        • Nederlands Nagerecht
        •  10-20 min.
        • Geplaatst op20-04-2005
        • Nederlands Nagerecht
        •  10-20 min.

        anniejj