Hoe maak je ijs

ijs maken
Zelf ijs maken? Niet moeilijk!

De zomer komt er weer aan en dan kan een lekker ijsje natuurlijk niet ontbreken! Waterijs, roomijs, yoghurtijs, softijs, schepijs,… Er is genoeg keuze! En dan zijn er ook nog eens honderden smaken! Je kan het zo gek niet bedenken of het is een ijssmaak. Heb je al eens gehoord van knoflookijs? Laten wij het maar houden bij de voor ons bekende smaken.

Waarschijnlijk heb je al honger gekregen van het lezen, dus laten we snel kijken hoe je het zelf kan maken!

Hoe maak je ijs: ingrediënten

  • 3 eidooiers
  • 250 ml slagroom
  • 200 ml volle melk of yoghurt
  • 100 gram suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • Eventueel chocolade, aardbei of welke smaak je wilt

Bereiding:

1. Klop in de slagroom. Hoe luchtiger de slagroom, hoe romiger het ijs.
2. klop de eidooiers, melk, vanillesuiker en suiker tot er een glad mengsel is.
3. Nu kun je eventueel de smaak bepalen met stukjes chocolade of gepureerd fruit.
4. Meng nu voorzichtig het yoghurtmengsel met de slagroom.
5. Zet het ijs nu in de vriezer. Haal het er elk half uur uit om het even los te kloppen.

IJs kun je op diverse manieren maken: meer recepten

  • Eigen recept
Frambozen-bananen ijs

Ijs gemaakt met room en vers fruit. Makkelijk hierbij is het gebruik van een ijsmachine maar dit is niet perse nodig. Voor de uiteindelijke smaak maakt het niet uit. Lekker de zomer in!

INGREDIENTEN

150 gr frambozen100-150 gr banaan1 citroen200 cc melk100 cc slagroom100 gr suiker2 ei-dooiers

Bereidingswijze

Het fruit schoonmaken, banaan in stukken snijden en samen met ei-dooiers, suiker en sap van een halve citroen met staafmixer of blender pureren.Melk en slagroom erdoor mengen. In een ijsmachine in een half uur het ijs afwerken ofwel het mengsel in een plastic bak in de vriezer zetten en iedere 15 minuten doorroeren of met een vork prakken.

  • Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-07-2009
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

heeryn

    Jamie Olivers Chocoladetaart met twee soorten noten

    Jamie Oliver zei hierover: "Dit is de lekkerste chocoladetaart met noten die er is. Als hij een dag oud is, moet je eens proberen hem op wat ijs te kruimelen, met een beetje espresso erover. Ik bak deze taart altijd in een bak- of springvorm, of ik maak kleintjes, in de vormpjes die voor pasteitjes gebruikt worden. Maar je kunt er elke goed ingevette en met bloem bestrooide taartvorm voor nemen."

    INGREDIENTEN

    Boter om in te vetten; bloem; 150 g geschaafde amandelen; 150 g fijngemalen walnoten; 300 g chocolade; 1 volle theelepel cacaopoeder; 250 g boter; 100 g kristalsuiker; 6 grote scharreleieren, gesplitst; zout

    • Engels
    •  60-120 min.
    • Geplaatst op05-02-2003
    • Engels
    •  60-120 min.

    pauliens-verzameling

      ijs

      Ijs is lekker maar koud voor je tanden!

      INGREDIENTEN

      Ijs uit een bakje,een banaan, en chocolade.

      • Nederlands Nagerecht
      •  0-10 min.
      • Geplaatst op17-10-2004
      • Nederlands Nagerecht
      •  0-10 min.

      angela861

      5 reacties op “Hoe maak je ijs”

      Reacties zijn uitgeschakeld.