Hoe maak ik kerriesaus
hoe maak ik snel kerriesaus?

hoe maak ik kerriesaus?

Bloemkool, broccoli en boontjes zijn gezond, maar ook weer zo gewoontjes. Als je op zoek bent naar wat variatie is het heerlijk om bij je groenten een mooie kerriesaus te maken.

Met een basis van melk, boter, kerriepoeder, kurkuma en wat zout, maak je binnen een paar minuten een heerlijke saus. Kerriesaus kun je niet alleen gebruiken als extra saus voor bij de groenten, het leent zich uitstekend voor stoofschotels. Variëren met kip, ananas en rozijnen levert heerlijke gerechten op.

Lees verder om een van onze favoriete kerriesauzen te maken.

Ingrediënten voor kerriesaus

  • 1 liter melk
  • 60 gram bloem
  • zout
  • kerriepoeder
  • peper
  • 60 gram boter
  • gedroogde chili’s naar eigen smaak.

Bereidingswijze

  1. Smelt de boter in een pan.
  2. Roer de bloem met een garde door de boter. Zorg dat er een deegachtige substantie komt. Dit moet tevens ook verwarmd zijn.
  3. Voeg de melk rustig met een garde toe. Breng op smaak met peper, zout, gedroogde chiliflakes en kerrie.
  4. Laat de saus opstaan (niet koken). Blijf roeren en de saus wordt vanzelf dik. Als de saus niet bindt, kun je altijd wat maizena toevoegen.

Ooit gedacht aan kerriemayonaise?

Lekker in een gevuld eitje, sandwich of bij de friet! Neem de gewenste hoeveelheid mayonaise en voeg hier gemalen peper, kerrie en knoflook aan toe. Blijf wel constant proeven. De smaken moeten wel in balans blijven.

Variëren met kerriesaus

Meer kerriesaus recepten