Hoe maak je Popcorn

Zelf Popcorn maken?
Heel eenvoudig zelf Popcorn maken

Ben jij wel eens naar de film geweest zonder popcorn te bestellen? Popcorn en films zijn bijna onafscheidelijk aan elkaar verbonden. Maar wist je dat popcorn een gezonde en verantwoorde snack is? Het bevat, in tegenstelling tot ander snoepgoed, geen suikers (mits je naturel popcorn hebt).

Lekker thuis popcorn eten, ook zonder film, is dus een verantwoord idee! Altijd al willen weten hoe je popcorn maakt? Dan kun je versteld staan hoe eenvoudig het is. Popcorn maak je namelijk maar met één ingrediënt: mais.


Ok Go Popcorn GIF

Het enige wat je hoeft te doen om zelf popcorn te maken is een handje vol mais te bakken in een beetje boter of olie. Binnen enkele minuten heb je verse en warme popcorn. Vergeet niet een spatdeksel op de (koeke)pan te doen om te voorkomen dat de popcorn uit de pan ‘springt’.

popcorn in pan

Het springen komt doordat door verhitting het vocht in de mais gaat uitzetten. Hierdoor breekt de harde schil van de mais. Door de kracht kan de popcorn zelfs uit de pan ‘springen’.

Voeg je smaak toe wanneer de popcorn nog in de pan zit. Voor zoute popcorn voeg eenvoudig wat zout toe. Zoete popcorn maak je door, nadat alle mais is ontpopt, wat boter en suiker in de (warme) pan toe te voegen.

het eindresultaat

Hoe maak je popcorn: meer variaties

[smulweb keyword=popcorn page=2 output=4]

2 gedachten over “Hoe maak je Popcorn”

Reacties zijn gesloten.