Hoe maak ik kruidenboter

Hoe maak je kruidenboter
Verse kruidenboter maken

Hoe maak je kruidenboter snel en gemakkelijk? Op deze vraag hebben wij een antwoord. Een BBQ zonder kruidenboter kan eigenlijk niet. Natuurlijk zijn er in de supermarkten zijn er vele te vinden, maar ze zijn nooit zo lekker als zelf gemaakte kruidenboter. Het mooie van kruidenboter is dat je het ook prima kan invriezen.

Kruidenboter kun je bij veel verschillende gerechten gebruiken. Natuurlijk op een stukje stokbrood, maar denk ook aan een stukje zalm of een entrecôte.

Belangrijk bij kruidenboter is dat je gebruik maakt van verse producten. Heerlijk in kruidenboter is peterselie en verse knoflook. Zorg altijd dat je ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Om je op weg te helpen hebben we ons favoriete recept klaargezet. 

Ingrediënten voor kruidenboter:

  • 125 g roomboter ongezouten (op kamertemperatuur)
  • 25 g verse bieslook, fijngesneden
  • 1 schaaltje verse peterselie (20 g), fijngesneden
  • 1 handje rucola, fijngesneden

Bereidingswijze:

  1. Alle ingrediënten zijn op kamertemperatuur.
  2. Meng met een vork alle ingrediënten door elkaar.
  3. Rol er een worst van en verpak deze in plastic folie. Je kunt ook meerdere porties maken.
  4. Wil je de boter gebruiken? Haal het een half uur voor gebruik uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen.

Variëren met kruidenboter : inspiratie

Je kan je kruidenboter naar eigen smaak maken. Bekijk hier wat voorbeeld recepten:
Deze Belgische kok heeft 5 alternatieven voor kruidenboter die stuk voor stuk heerlijk zullen smaken.

Meer kruidenboter recepten

[smulweb keyword=kruidenboter output=3 start=1]