Hoe maak je Appeltaart

zelf appeltaart maken
Verse appeltaart maken

Appeltaart kun je heerlijk eten bij Dudok en ze verkopen ook redelijk goede bij de Albert Heijn. Toch is een eigen gemaakte, verse appeltaart lekkerder. Een lekkere appeltaart valt of staat met het gebruik van goede, verse ingrediënten. Het belangrijkste ingrediënt is de appel. Een stevige appel zoals Jonagold, Cox Orange, Elstar en Goudrenet zijn zeer geschikt voor een appeltaart.

Appeltaarten zijn het lekkerst als ze op en top vers zijn. Invriezen en koelen kan, maar je verliest al snel kwaliteit. Er zijn naast de traditionele appeltaart ook veel variaties te bedenken. Zo kun je noten of rum toevoegen voor een andere beleving. Hoe je zelf een appeltaart kunt maken, kun je lezen na de break. Daarnaast hebben we ook leuke links met variaties.

Ingrediënten appeltaart:

  • 11 appelen
  • 125 gram boter (kamertemperatuur)
  • 125 gram margarine (kamertemperatuur)
  • 400 gram zelfrijzend bakmeel
  • 50 gram rozijnen
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 400 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 eetlepels kaneel
  • springvorm
  • zout

Bereidingswijze:

  1. Voorverwarm de oven (180 graden)
  2. Schil de appelen en snij ze in plakjes
  3. Vet de springvorm in met boter.
  4. Doe de boterm margarine, suiker, vanillesuiker en een mespuntje zout in de beslagkom en mix het luchtig. Voeg dan een ei toe en het zelfrijzend bakmeel. Mix het totdat een deegbal vormt. Gebruik de helft van het deeg om een bodem te maken.
  5. Doe de helft van de appelen in de springvorm met een eetlepel kaneel erover. Herhaal dit met de rest van de appelen en de kaneel.
  6. Rol de rest van het deeg uit en maak strookjes van 1.5 cm breed. Maak ook 1 lange strook voor de rand. Maak een patroon over de taart met de deegstroken. De lange strook gaat langs de rand.
  7. Bestrijk de taart met een losgeklopt ei.
  8. Zet de taart in de oven en check deze regelmatig. Gaat het te hard? temperatuur terugschroeven.

Variëren met appeltaart: inspiratie

1 reactie op “Hoe maak je Appeltaart”

  1. appeltaart maak je niet voor een bepaald aantal personen, want het ligt eraan hoe groot stuk iedereen wilt

Reacties zijn uitgeschakeld.