Hoe maak je appelflappen

hoe maak je appelflap
Een lekkere appelflap maak je zo!

De appelflap is een favoriet bij de bakker. Zelf appelflappen maken is simpel en ook erg gezellig. Als je de goede ingrediënten gebruikt, zijn ze vele malen lekkerder dan de appelflappen uit de supermarkt. Naast appelflappen zijn er ook de appelbeignets. Dit is een gefrituurde vorm, maar de basis blijft hetzelfde. Wist je dat appelflappen al sinds de middeleeuwen bestaan? Zelfs toen waren ze al een lekkernij die iedereen kon maken.

Bij de appelflap staan 3 dingen centraal. De appel, de boter en het bladerdeeg. Bespaar hier vooral niet op. De mooie goude kleur komt van de boter en het bladerdeeg.

Hoe maak je appelflappen?

Om te beginnen schil je de appels daarna haal je het klokhuis eruit en maak je blokjes van de appel. Schil de appelen pas vlak voordat je ze gaat gebruiken. Anders verlies je al zeer snel smaak en kleur. Geschikt voor een goede appelflap zijn de Goudreneit en de Golden Delicious. Deze appelen hebben een goede bite en een stevige zuurgraad. Doe deze appelblokjes in een beslagkom en doe er eventueel de rozijnen bij als je daar van houdt. Nu moet ook de suiker en de kaneel in de beslagkom. Meng dit even goed door elkaar. Voor een frisse bite kun je wat citroensap toevoegen.

Haal nu de plakjes bladerdeeg uit de diepvries en laat deze ongeveer vijf minuten ontdooien. Ondertussen kun je de bladerdeeg plakjes op een plank leggen en het plastic folie van de deeglapjes verwijderen. Zet nu ook de oven aan op 200 graden.

Leg op elk deegplakje een bergje met het appelmengsel uit je beslagkom, zorg ervoor dat je het deeglapje nog kunt dubbelvouwen. Wanneer je het appelmengsel goed hebt verdeeld kun je de appelflappen dicht vouwen en in smeren met het opgeklopte ei. Strooi nu op de bovenkant nog wat suiker. Schuif de appelflappen in de oven voor ongeveer 15 minuten.
Zo maak je appelflappen! Eet smakelijk.

Hoe maak je appelflappen: meer recepten

[smulweb keyword=”appelflap” output=3 start=1]