Hoe maak je lasagne

Lasagne maken
Lasagne maken is simpel!

Lasagne kun je kopen in de supermarkt. Lekker makkelijk, kant en klaar. Gooi het in de magnetron en je hebt binnen 7 minuten een heerlijke drek waar eigenlijk geen lasagne in te vinden is. De lasagnebladen zijn niet te onderscheiden van de bechamelsaus. Waarom zou je het kant en klaar kopen in de supermarkt als het zelf maken van een lasagne eigenlijk heel erg simpel is.

Het belangrijkste ingrediënt is tijd. De basis voor een lasagne bestaat uit knoflook, ui, Italiaanse kruiden, gehakt en goede tomaten. Daarnaast heb je natuurlijk lasagnebladen en kaas nodig. De basis voor de bechamelsaus is boter, bloem, melk, peper, suiker en zout. Belangrijk als je de bolognesesaus voor de lasagne maakt is dat je de tijd neemt. Een normale bolognesesaus moet toch al gauw een uurtje op het vuur staan. Lekker bij een lasagne is een frisse salade van mozzarella en tomaat of een oude ciabatta. Een goed glas wijn mag niet ontbreken.

Wij vinden de onderstaande recepten erg lekker!

    lasagneINGREDIENTEN

    3 uien, 4 vleestomaten, 300 g grotchampignons, 400 g kalfsgehakt, 2 teentjes knoflook, 2 el olijfolie, zout, versgemalen peper, 200 g Parmezaanse kaas, 1 pak voorgekookte lasagne bladen (250 g)

    Voorbereiding

    Verwarm de oven voor op 200 graden.Vet een ovenschaal in.Pel de uien en snij ze in dunne ringen.Veeg de grotchampignons schoon en snij ze in vieren.Pel en snipper de knoflook.

    Bereidingswijze

    Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de uien glazig, voeg het kalfsgehakt toe en bak het rul.Voeg de champignons en de knoflook toe. Breng op smaak met zout en peper.Leg een laagje van het gehaktmengsel, van de tomaten, bestrooid met de Parmezaanse kaas in de ovenschaal en dek het af met 1/3 deel van de lasagnebladen. Herhaal deze lagen 3 keer en eindig met de tomaten en de kaas.Laat de lasagne midden in de oven in ca 35 min. gaar worden.

    • Italiaans Hoofdgerecht
    •  30-60 min.
    • Geplaatst op17-09-2003
    • Italiaans Hoofdgerecht
    •  30-60 min.

    winnie5830

    • Eigen recept
    Lasagne florentine met spinazie en mozzarella

    Van het Smulweblid Alidada maak ik vaak haar gerecht "Mozzarella Beef Florentine". Een overheelijke ovenschotel met spinazie, mozzarella en gehakt. Omdat we het zo lekker vinden ben ik gaan experimenteren met lasagne. We hebben gesmuld.

    INGREDIENTEN

    350 gram rundergehakt, 1 blikje tomatenblokjes, 1 verkruimelde vleesbouillontablet, 2 theelepels suiker, 2 theelepels gedroogde oregano, 1 blaadje laurier, 450 gram diepvries bladspinazie (ontdooid) of 750 gram verse spinazie even voorgekookt en heel goed uitgelekt, 2 eieren (los geklopt), 2 eetlepels paneermeel, peper, zout, nootmuskaat, 1 zakje mozzarella (uitgelekt en in kleine stukjes gesneden), 1 pak lasagne bladen (hoeveelheid afhankelijk van de schaal), 100 gram geraspte belegen geraspte kaas, 3 dl melk, 70 gram boter, 70 gram bloem, peper, zout, nootmuskaat

    • Italiaans Hoofdgerecht
    •  20-30 min.
    • Geplaatst op26-03-2009
    • Italiaans Hoofdgerecht
    •  20-30 min.

    pwiggers

    • Eigen recept
    lasagne met kip, pesto en courgette

    Gepikt van koken met sterren maar de zalm dan door kip vervangen. Errug lekker!!

    INGREDIENTEN

    400 gr. kipfilet, 3 eetlepels pesto, 1 courgette, 200 gr. kastanjechampignons, 1 pakje gezeefde tomaten, 1 teentje knoflook, 200 ml. creme fraiche, 4 tomaten, 150 gr. geraspte belegen kaas, 1 pakje lasagnevellen

    • Italiaans
    •  30-60 min.
    • Geplaatst op04-01-2001
    • Italiaans
    •  30-60 min.

    geertruutje