Lasagne maken
Lasagne maken

Lasagne maken is simpel!

Lasagne kun je kopen in de supermarkt. Lekker makkelijk, kant en klaar. Gooi het in de magnetron en je hebt binnen 7 minuten een heerlijke drek waar eigenlijk geen lasagne in te vinden is. De lasagnebladen zijn niet te onderscheiden van de bechamelsaus. Waarom zou je het kant en klaar kopen in de supermarkt als het zelf maken van een lasagne eigenlijk heel erg simpel is.

Het belangrijkste ingrediënt is tijd. De basis voor een lasagne bestaat uit knoflook, ui, Italiaanse kruiden, gehakt en goede tomaten. Daarnaast heb je natuurlijk lasagnebladen en kaas nodig. De basis voor de bechamelsaus is boter, bloem, melk, peper, suiker en zout. Belangrijk als je de bolognesesaus voor de lasagne maakt is dat je de tijd neemt. Een normale bolognesesaus moet toch al gauw een uurtje op het vuur staan. Lekker bij een lasagne is een frisse salade van mozzarella en tomaat of een oude ciabatta. Een goed glas wijn mag niet ontbreken.

Wij vinden de onderstaande recepten erg lekker!

  • Eigen recept
Lasagne florentine met spinazie en mozzarella

Van het Smulweblid Alidada maak ik vaak haar gerecht "Mozzarella Beef Florentine". Een overheelijke ovenschotel met spinazie, mozzarella en gehakt. Omdat we het zo lekker vinden ben ik gaan experimenteren met lasagne. We hebben gesmuld.

INGREDIENTEN

350 gram rundergehakt1 blikje tomatenblokjes1 verkruimelde vleesbouillontablet2 theelepels suiker2 theelepels gedroogde oregano1 blaadje laurier450 gram diepvries bladspinazie (ontdooid) of 750 gram verse spinazie even voorgekookt en heel goed uitgelekt2 eieren (los geklopt)2 eetlepels paneermeelpeper, zout, nootmuskaat1 zakje mozzarella (uitgelekt en in kleine stukjes gesneden)1 pak lasagne bladen (hoeveelheid afhankelijk van de schaal)100 gram geraspte belegen geraspte kaas3 dl melk70 gram boter70 gram bloempeper, zoutnootmuskaat

Bereidingswijze

1. GEHAKTSAUSBak het gehakt in een droge Koekenpan op laag vuur rul en bruin. Voeg de tomatenblokjes, verkruimelde bouillontablet, laurierblad en de suiker toe. Laat het gehakt een half uurtje sudderen. Proef nog even en maak op smaak met oregano, peper en zout. Verwijder het laurierblad.2. SPINAZIERoer de losgeklopte eieren en de paneermeel door de ontdooide of goed uitgelekte voorgekookte spinazie. Maak op smaak met nootmuskaat, peper en zout.3. BECHAMELSAUSSmelt de boter. Voeg de bloem in een keer toe. Goed roeren en 2 minuten laten garen. Melk er beetje voor beetje bij voegen tot een dikke saus ontstaat. Maak de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Roer de helft van de kaas door de saus.(De bechamelsaus kan ook uit een pakje gemaakt worden.)4. Snij de mozzarella in kleine stukjes.Verwarm de oven voor op 200 graden.Doe onderin de vuurvaste schaal de helft van de gehaktsaus.Leg hierop een een laag lasagnebladen.Verdeel hierover de helft van de spinazie en de helft van de mozzarella. Giet 1/3 deel van de bechamelsaus hierover.Dan weer lasagnebladen, gehaktsaus, spinazie, mozzarella, lasagne, etc. etc. Eindig met lasagnebladen en daarover béchamelsaus met de rest van de geraspte kaas.Zet de schaal in het midden van de voorverwarmde oven tot de bovenkant goudbruin ( plm. 45 minuten).

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-03-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

pwiggers

  • Eigen recept
lasagne met kip, pesto en courgette

Gepikt van koken met sterren maar de zalm dan door kip vervangen. Errug lekker!!

INGREDIENTEN

400 gr. kipfilet, 3 eetlepels pesto, 1 courgette, 200 gr. kastanjechampignons, 1 pakje gezeefde tomaten, 1 teentje knoflook, 200 ml. creme fraiche, 4 tomaten, 150 gr. geraspte belegen kaas, 1 pakje lasagnevellen

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-01-2001
  • Italiaans
  •  30-60 min.

geertruutje

    Traditioneel: Lasagne Bolognese

    Lasagne volgens oud Italiaans recept.

    INGREDIENTEN

    1/2 a 1 ui, 3 teentjes knoflook, 500 gr. rundergehakt, italiaanse kruiden (basilicum, oregano, majoraan, peterselie, paprikapoeder), 1 laurierblaadje, 3 kleine blikjes tomatenpuree, 1 blik gepelde tomaten in stukjes, 1 pakje gezeefde tomaten, 1 pak voorgekookte lasagnevellen, olijfolie, 2 bolletjes mozzarella, 50 gr. boter, 50 gr. bloem, 500 ml. koude melk, 50 gram geraspte kaas, suiker, peper en zout.

    • Italiaans Hoofdgerecht
    •  30-60 min.
    • Geplaatst op26-06-2002
    • Italiaans Hoofdgerecht
    •  30-60 min.

    tine2