Hoe maak je wraps
wrap-burrito

Mexicaanse wrap

Wie graag Mexicaans eet, kent het gerecht ‘burrito’. Een burrito of een wrap, het is eigenlijk hetzelfde maar niet te verwarren met een taco. Taco’s zijn harde, chips achtige wraps. Al kun je niet van een wrap spreken omdat je de vulling niet kan ‘wrappen’ in een taco.

Maar hoe maak je wraps? Heel simpel. Je neemt een tortilla en je ‘wrapt’ deze om allerlei lekkers. In Mexico is alles waar een tortilla omheen zit een burrito, elders spreken we van een wrap. Maar hoe je het ook noemt, burrito of een wrap maken, het is eenvoudig en lekker. Tortilla’s kan je zelf maken of kant-en-klaar kopen. Om de wrap te maken moet je dan enkel de vulling bereiden. In Mexico zijn wraps met bonen populair. Er zijn vullingen met rundvlees, varkensvlees, kip, vis, groenten of kaas. Een wrap wordt meestal gegeten zonder bestek. En er worden garnituren bijgegeven : sla, tomaten, uien, guacamole, salsa en koriander. Snel, aan de slag…

Wraps: snel, simpel & lekker

In de volgende video zie je hoe simpel het is om de basis wrap te maken.

Ingrediënten om wraps te maken:

Het enige wat je nodig hebt, voor 4 stuks, is:

  • 4 maïs of meergranen tortilla’s
  • 250 gr. kipfilet
  • 2 (tros)tomaten
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • ½ theel. komijnpoeder
  • ½ ui
  • 1½ eetl. olie
  • zout & peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 90 graden.
  2. Laat in heet water met zout en peper de kip tegen de kook aan garen in 20 minuten (pocheren). Laat de kip in het kookvocht afkoelen.
  3. Ontvel de tomaten (door ze eerst te koken), verwijder de pitjes en snijd ze in stukken.
  4. Pureer de ui, knoflook, stukken tomaat en komijnpoeder in met een staafmixer of keukenmachine tot puree.
  5. Snijd de kip in kleine stukjes of reepjes.
  6. Verhit de olie en bak de tomatenpuree op matig vuur tot het een dikke puree is. Dit duurt ongeveer 4 minuten.
  7. Schep de kip door de tomaten puree.
  8. Vul de tortilla’s met een flinke lepel kip en rol ze op. Houd de wraps warm in de oven, terwijl je de overige tortilla’s vult.
  9. Eet smakelijk!

Hoe maak je wraps: meer recepten

    Zalmwraps gevuld met salade

    Dit is echt een goddelijk recept en nog redelijk gezond ook.

    INGREDIENTEN

    2 wraps, 200 gram gerookte zalm, klein bakje demi creme fraiche, 3 eetlepels rode pesto, 1 zak veldsla, 1/2 komkommer, half bakje cherry tomaatjes en/of zongedroogde tomaten op olie, geroosterde zonnebloempitten en/of pijnboompitten, saladedressing naar keuze (ik vind zelf honing mosterd lekker) In elk geval niet te veel/sterk, omdat het niet mag overheersen.

    •  Hoofdgerecht
    •  10-20 min.
    • Geplaatst op25-03-2008
    • Slanke keuken Hoofdgerecht
    •  10-20 min.

    sanniecee

      Wraphapjes

      Met een verjaardagsborrel is dit een altijd een succes!

      INGREDIENTEN

      Bruschetta italiaanse kruidenmix (een potje is bij de C1000 te verkrijgen; bij de tapasproducten!), creme fraiche, 4 wraps (ik haal 8 hapjes uit 1 wrap), 1 ons kipfilet (plakjes), ijsbergsla, houten prikkers

      •  …
      •  10-20 min.
      • Geplaatst op18-10-2004
      • Mexicaans
      •  10-20 min.

      jerusa

        Vega Wraps

        Heerlijke vegetarische wrap met spinazie

        INGREDIENTEN

        > 2 grote tortilla wraps, > 300 gram verse spinazie, > 100 gram (kastanje) champignons, > 75 gram knoflook olijven, > 4 zongedroogde tomaatjes (niet op olie), > handje pijnboompitjes, > 150 gram (zakje) geraspte pizza kaas (mozzarella), > zout, > (cayenne) peper, > teentje knoflook / mespunt knoflookpasta, > olijfolie

        •  Hoofdgerecht
        •  10-20 min.
        • Geplaatst op11-07-2012
        • Vegetarisch Hoofdgerecht
        •  10-20 min.

        YourtjeO