Donuts maken

Donuts maken

'Mmm, donuts' - Homer Simpson

Donuts zien er goed uit, zijn leuk als tussendoortjes en ze zijn vooral lekker! Maar hoe maak je donuts? Het hoeft zeker niet veel tijd te kosten om deze lekkernij zelf te maken. Zeker niet als je beseft dat het gefrituurd brood is met een mooie laagje suiker.
Het scheelt enorm voordat je gaat beginnen alvast alles klaar zet. Dat zal veel fijner zijn wanneer je bezig bent met koken. Een goede voorbereiding is het halve werk. Uiteindelijk zult je merken dat de donuts heerlijk knapperig en romig kunnen worden. Versieren van de donuts kun je met suiker doen of met al het lekkers dat je voorhanden hebt. Als je nu nog geen honger krijgt.
Veel succes er mee en eet smakelijk alvast!
Dat zal zeker smullen worden.

Donuts maken? Snel aan de slag!

Het kan voorkomen dat je nog nooit gedacht hebt aan donuts zelf te maken. Het is in Nederland immers niet heel gebruikelijk. Maar, zoals gezegd is het maken van donuts helemaal niet moeilijk. Volg het recept en je hebt binnen de kortste keren de lekkerste donuts. Zelf gemaakt!

Ingrediënten voor donuts

  • 
1 ei (losgeklopt)
  • 60 gr. fijne kristalsuiker
  • 
2 dl. melk
  • 50 gr. zachte boter
  • 
450 gr. bloem
  • 
10 gr. gedroogde gist
  • 
½ theel. vanille extract
  • 
½ theel. zout

Bereidingswijze van de donuts

  1. Meng het bloem, de suiker en het gist door elkaar. Voeg hieraan toe vanille extract, het losgeklopte ei, de boter en de melk en roer het door het meel mengsel.
  2. Draai dit met behulp van een keukenmachine in 8 minuten tot een soepel deeg.
  3. Vet een kom in en leg de bal deeg hierin en dek af met folie. Laat 1 uur rijzen.
  4. Sla het deeg door en maak hiervan een lap van ±1 cm dikte.
  5. Steek rondjes uit van ±15cm en steek dan met een steker van 3 cm een gat in het midden.
  6. Leg de donuts op een ingevet bakblik en dek af met folie. Laat rijzen tot het volume verdubbelt is.
  7. Frituur de donuts op 190°C tot ze goudbruin zijn. Tip: controleer de temperatuur van het vet met een stukje brood. Wanneer het stukje brood in 1 minuut bruin is, is de olie op temperatuur.
  8. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met fijne kristalsuiker of overheerlijke zoete botercrème

Aan de slag met deze handige video’s

Wil je zelf aan de slag om donuts te maken? Bekijk dan de onderstaande video’s. Hierin legt de leuke, online receptenprinces Laura Vitale je haarfijn uit hoe je precies van die tradionele Amerikaanse donuts maakt. De video’s zijn kort en Laura legt het op een eenvoudige manier uit. Let op, de video’s zijn wel in het Engels. Pas dus goed op met temperaturen en ingrediënten.

Hoe maak je donuts: meer recepten & varianten

  • Eigen recept
Donuts

Kijk voor meer recepten op mijn persoonlijk blog www.delimalicious.nl

INGREDIENTEN

Voor ongeveer 35 donuts:45 gr roomboter2 eieren170 gr kristalsuiker500 gr bloemsnufje zout240 ml yoghurtzakje bakpoederVoor het suikerlaagje:1 eimelkfijne kristalsuiker

Bereidingswijze

(Gebruik de keukenmachine of een handmixer met een deeghaak). Laat de boter smelten in een pannetje. Doe de suiker met de eieren in de keukenmachine en meng totdat een romig mengsel ontstaat. Meng ondertussen de bloem, het bakpoeder en een snufje zout door elkaar en doe dit bij het eimengsel. Roer vervolgens de boter en de yoghurt er ook door. Het is een zeer plakkerig deeg, laat het daarom minimaal een half uur rusten in de koelkast (ik maakte twee porties deeg en 1 portie heeft zelfs heel de nacht in de koelkast gelegen). Bestuif je werkblad en je handen met bloem en maakt kleine bolletjes van het deeg (zie foto).Verhit de zonnebloemolie in een pan tot ong 160° /170 ° C. Bestuif je handen goed met bloem, draai een bolletje deeg in je handen. Leg het bolletje op het werkblad, doe wat extra bloem op je vinger en steek een gat in het midden van het deeg. Draai het deeg een paar keer rond je vinger, zodat het gat groter wordt en doe ze in de hete olie. Bak het deeg in 2 minuten mooi bruin. Laat heel even afkoelen en controleer de donut of hij gaar is aan de binnenkant. Als de donut van binnen gaar is bak dan de overige deegballetjes op dezelfde manier. Maak een papje van 1 ei en een beetje melk (ong. 50 ml). Doe flink kristalsuiker in een diep bord. Smeer de donuts met een kwast licht in met het ei/melkmengsel, haal ze daarna direct door de suiker. Leg ze op een schaal en serveer...

  • Amerikaans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-05-2013
  • Amerikaans
  •  60-120 min.

Delimalicious

    DONUTS

    ZE ZIJN EIGENLIJK TE LEKKER!

    INGREDIENTEN

    VOOR HET DEEG:, * 500 g Boerenluxe of ander meel voor zoet Brood, * 250 ml Water, * 16 g verse gist of 8 g droge gist, * 2 g Zout, * 5 g Bakpoeder, * 10 g Suiker, * 1 Zakje Vanillepoeder, VOOR DE AFWERKING:, * Chocoladeglazuur, * Decoratiebolletjes, * Suiker met Kaneel,

    • Internationaal
    •  60-120 min.
    • Geplaatst op24-01-2004
    • Internationaal
    •  60-120 min.

    bep13

      DonutsINGREDIENTEN

      1,5 dl melk*, 25 gram gist*, 50 gram suiker*, 400 gram bloem*, mespunt zout*, 2 grote eidooiers*, 75 gr boter op kamertemperatuur,

      • Amerikaans
      •  60-120 min.
      • Geplaatst op04-01-2000
      • Amerikaans
      •  60-120 min.

      markla2000