Hoe maak je Donuts

Donuts maken
'Mmm, donuts' - Homer Simpson
Donuts zien er goed uit, zijn leuk als tussendoortjes en ze zijn vooral lekker! Maar hoe maak je donuts? Het hoeft zeker niet veel tijd te kosten om deze lekkernij zelf te maken. Zeker niet als je beseft dat het gefrituurd brood is met een mooie laagje suiker.
Het scheelt enorm voordat je gaat beginnen alvast alles klaar zet. Dat zal veel fijner zijn wanneer je bezig bent met koken. Een goede voorbereiding is het halve werk. Uiteindelijk zult je merken dat de donuts heerlijk knapperig en romig kunnen worden. Versieren van de donuts kun je met suiker doen of met al het lekkers dat je voorhanden hebt. Als je nu nog geen honger krijgt.
Veel succes er mee en eet smakelijk alvast!
Dat zal zeker smullen worden.

Donuts maken? Snel aan de slag!

Het kan voorkomen dat je nog nooit gedacht hebt aan donuts zelf te maken. Het is in Nederland immers niet heel gebruikelijk. Maar, zoals gezegd is het maken van donuts helemaal niet moeilijk. Volg het recept en je hebt binnen de kortste keren de lekkerste donuts. Zelf gemaakt!

Ingrediënten voor donuts

 • 
1 ei (losgeklopt)
 • 60 gr. fijne kristalsuiker
 • 
2 dl. melk
 • 50 gr. zachte boter
 • 
450 gr. bloem
 • 
10 gr. gedroogde gist
 • 
½ theel. vanille extract
 • 
½ theel. zout

Bereidingswijze van de donuts

 1. Meng het bloem, de suiker en het gist door elkaar. Voeg hieraan toe vanille extract, het losgeklopte ei, de boter en de melk en roer het door het meel mengsel.
 2. Draai dit met behulp van een keukenmachine in 8 minuten tot een soepel deeg.
 3. Vet een kom in en leg de bal deeg hierin en dek af met folie. Laat 1 uur rijzen.
 4. Sla het deeg door en maak hiervan een lap van ±1 cm dikte.
 5. Steek rondjes uit van ±15cm en steek dan met een steker van 3 cm een gat in het midden.
 6. Leg de donuts op een ingevet bakblik en dek af met folie. Laat rijzen tot het volume verdubbelt is.
 7. Frituur de donuts op 190°C tot ze goudbruin zijn. Tip: controleer de temperatuur van het vet met een stukje brood. Wanneer het stukje brood in 1 minuut bruin is, is de olie op temperatuur.
 8. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met fijne kristalsuiker of overheerlijke zoete botercrème

Aan de slag met deze handige video’s

Wil je zelf aan de slag om donuts te maken? Bekijk dan de onderstaande video’s. Hierin legt de leuke, online receptenprinces Laura Vitale je haarfijn uit hoe je precies van die tradionele Amerikaanse donuts maakt. De video’s zijn kort en Laura legt het op een eenvoudige manier uit. Let op, de video’s zijn wel in het Engels. Pas dus goed op met temperaturen en ingrediënten.

Hoe maak je donuts: meer recepten & varianten

[smulweb keyword=donuts output=3]

4 gedachten over “Hoe maak je Donuts”

  1. De laatste keer haalde wij er 8 stuks uit, maar die keer daarvoor 11. Hangt een beetje af van het deeg en hoe de rondjes er uitgestoken zijn.

Reacties zijn gesloten.