Donuts maken

Donuts maken

'Mmm, donuts' - Homer Simpson

Donuts zien er goed uit, zijn leuk als tussendoortjes en ze zijn vooral lekker! Maar hoe maak je donuts? Het hoeft zeker niet veel tijd te kosten om deze lekkernij zelf te maken. Zeker niet als je beseft dat het gefrituurd brood is met een mooie laagje suiker.
Het scheelt enorm voordat je gaat beginnen alvast alles klaar zet. Dat zal veel fijner zijn wanneer je bezig bent met koken. Een goede voorbereiding is het halve werk. Uiteindelijk zult je merken dat de donuts heerlijk knapperig en romig kunnen worden. Versieren van de donuts kun je met suiker doen of met al het lekkers dat je voorhanden hebt. Als je nu nog geen honger krijgt.
Veel succes er mee en eet smakelijk alvast!
Dat zal zeker smullen worden.

Donuts maken? Snel aan de slag!

Het kan voorkomen dat je nog nooit gedacht hebt aan donuts zelf te maken. Het is in Nederland immers niet heel gebruikelijk. Maar, zoals gezegd is het maken van donuts helemaal niet moeilijk. Volg het recept en je hebt binnen de kortste keren de lekkerste donuts. Zelf gemaakt!

Ingrediënten voor donuts

  • 
1 ei (losgeklopt)
  • 60 gr. fijne kristalsuiker
  • 
2 dl. melk
  • 50 gr. zachte boter
  • 
450 gr. bloem
  • 
10 gr. gedroogde gist
  • 
½ theel. vanille extract
  • 
½ theel. zout

Bereidingswijze van de donuts

  1. Meng het bloem, de suiker en het gist door elkaar. Voeg hieraan toe vanille extract, het losgeklopte ei, de boter en de melk en roer het door het meel mengsel.
  2. Draai dit met behulp van een keukenmachine in 8 minuten tot een soepel deeg.
  3. Vet een kom in en leg de bal deeg hierin en dek af met folie. Laat 1 uur rijzen.
  4. Sla het deeg door en maak hiervan een lap van ±1 cm dikte.
  5. Steek rondjes uit van ±15cm en steek dan met een steker van 3 cm een gat in het midden.
  6. Leg de donuts op een ingevet bakblik en dek af met folie. Laat rijzen tot het volume verdubbelt is.
  7. Frituur de donuts op 190°C tot ze goudbruin zijn. Tip: controleer de temperatuur van het vet met een stukje brood. Wanneer het stukje brood in 1 minuut bruin is, is de olie op temperatuur.
  8. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met fijne kristalsuiker of overheerlijke zoete botercrème

Aan de slag met deze handige video’s

Wil je zelf aan de slag om donuts te maken? Bekijk dan de onderstaande video’s. Hierin legt de leuke, online receptenprinces Laura Vitale je haarfijn uit hoe je precies van die tradionele Amerikaanse donuts maakt. De video’s zijn kort en Laura legt het op een eenvoudige manier uit. Let op, de video’s zijn wel in het Engels. Pas dus goed op met temperaturen en ingrediënten.

Hoe maak je donuts: meer recepten & varianten

    DONUTS

    ZE ZIJN EIGENLIJK TE LEKKER!

    INGREDIENTEN

    VOOR HET DEEG:* 500 g Boerenluxe of ander meel voor zoet Brood* 250 ml Water* 16 g verse gist of 8 g droge gist* 2 g Zout* 5 g Bakpoeder* 10 g Suiker* 1 Zakje VanillepoederVOOR DE AFWERKING:* Chocoladeglazuur* Decoratiebolletjes* Suiker met Kaneel

    Voorbereiding

    Dit recept heeft een lange tijd nodig als voorbereiding!Maar dat is meestal het geval met brooddeeg.Daarna is de klus zo geklaard!

    Bereidingswijze

    * Meng alle ingredienten voor het deeg en kneed dit in 20 minuten.* Bedek het deeg met een droge doek en laat het 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.* Verdeel het deeg hierna in stukjes van ongeveer 50 g.* Vorm hiervan ronde bolletjes en laat ze 10 minuten rijzen.* Maak met de vingertoppen in het midden van de deegbolletjes een gaatje.* Trek het gaatje voldoende uit zodat de vorm na de laatste rijstijd behouden blijft.* Laat ze opnieuw 20 minuten rijzen onder een droge doek op kamertemperatuur.* Verwarm ondertussen de frituurpan* Leg de donuts voorzichtig in de frituurpan en bak ze goudbruin op 175 graden.* Direct na het bakken kun je de donuts in de suiker met kaneel of een kommetje met decoratiebolletjes leggen.* De bolletjes of de suiker blijven er zo aan vastplakken.* Om ze te versieren met chocoladeglazuur daarentegen laat je de donuts eerst afkoelen.* Daarna smelt je het pakje glazuur in warm water en dompel je een zijde van de donuts in het vloeibare glazuur...* Glazuren kun je natuurlijk ook nog met elk ander of eigen recept!

    • Internationaal
    •  60-120 min.
    • Geplaatst op24-01-2004
    • Internationaal
    •  60-120 min.

    bep13

    • Eigen recept
    Donuts

    Kijk voor meer recepten op mijn persoonlijk blog www.delimalicious.nl

    INGREDIENTEN

    Voor ongeveer 35 donuts:, , 45 gr roomboter, 2 eieren, 170 gr kristalsuiker, 500 gr bloem, snufje zout, 240 ml yoghurt, zakje bakpoeder, , Voor het suikerlaagje:, 1 ei, melk, fijne kristalsuiker

    • Amerikaans
    •  60-120 min.
    • Geplaatst op17-05-2013
    • Amerikaans
    •  60-120 min.

    Delimalicious

      DonutsINGREDIENTEN

      1,5 dl melk*, 25 gram gist*, 50 gram suiker*, 400 gram bloem*, mespunt zout*, 2 grote eidooiers*, 75 gr boter op kamertemperatuur,

      • Amerikaans
      •  60-120 min.
      • Geplaatst op04-01-2000
      • Amerikaans
      •  60-120 min.

      markla2000