Hoe maak je zelf ijs

Zelf vers ijs maken
Zelf vers ijs maken

In de warme zomermaanden is ijs niet weg te denken. Van een simpel waterijsje tot een Italiaans schepijsje. Zelf gemaakt ijs is vele malen lekkerder dan de bakken die je in de supermarkt kan halen. Deze bevatten vaak smaken die er niet goed uitkomen en vele malen meer suiker dan goed voor je is.

Vanille-ijs maken met echte vanille een echte lekkernij. De basis van ijs bestaat uit melk, slagroom, suiker en eierdooiers. Naast de basis kun je met ijs eindeloos variëren. Een lekkere variatie kan bijvoorbeeld zijn dat je citroen en koekjes toevoegt. Zo krijgt je ijs een hele andere dimensie! Fantaseer er op los!

Ben jij de nieuwe Ben & Jerry? Voeg bijvoorbeeld alledaagse ingrediënten of producten toe aan je zelf gemaakte ijs. Wat dacht je van een reep Caramac, hageslag of je favoriete jam.

Voor je het weet heb je een uniek en smaakvol ijsje. Check deze link voor een kant en klaar recept met instructievideo!

Hoe maak je zelf ijs?

Zelf ijs maken is gemakkelijker dan je denkt. Hier volgen wat recepten waarmee je eenvoudig zelf ijs kan maken. Vergeet het niet snel op te eten voordat het smelt!

    Jamie Olivers Chocoladetaart met twee soorten noten

    Jamie Oliver zei hierover: "Dit is de lekkerste chocoladetaart met noten die er is. Als hij een dag oud is, moet je eens proberen hem op wat ijs te kruimelen, met een beetje espresso erover. Ik bak deze taart altijd in een bak- of springvorm, of ik maak kleintjes, in de vormpjes die voor pasteitjes gebruikt worden. Maar je kunt er elke goed ingevette en met bloem bestrooide taartvorm voor nemen."

    INGREDIENTEN

    Boter om in te vetten; bloem; 150 g geschaafde amandelen; 150 g fijngemalen walnoten; 300 g chocolade; 1 volle theelepel cacaopoeder; 250 g boter; 100 g kristalsuiker; 6 grote scharreleieren, gesplitst; zout

    Voorbereiding

    Verwarm de oven voor op 190 graden / gasovenstand 5.

    Bereidingswijze

    Bekleed de bodem van een bakblik van 20-25 cm met een stuk vetvrij papier. Vet het papier en de zijkanten van de vorm met boter in en bestuif de vorm met bloem. Hak de noten fijn in een keukenmachine. Doe de chocolade en de cacao erbij en laat de machine nog 30 seconden draaien om de chocolade te verbrokkelen. Doe dit mengsel over in een kom. Doe nu de boter en de suiker in de keukenmachine en klop dit tot een bleke luchtige massa. Meng er een voor een de eierdooiers door. Meng er de noten en de chocolade door.Klop in een andere kom de eiwitten met een snufje zout tot het schuim in stijve pieken blijft staan. Spatel het eiwit zorgvuldig oor het chocolade-, boter- en notenmengsel. Giet het mengsel in je bakblik. Bak de taart ongeveer een uur in de voorverwarmde oven. Om te testen of hij gaar is, moet je er vijf seconden een cocktailprikkertje of een mes in steken. Als je dat eruit haalt, moet het schoon zijn.

    • Engels
    •  60-120 min.
    • Geplaatst op05-02-2003
    • Engels
    •  60-120 min.

    pauliens-verzameling

      ijs

      Ijs is lekker maar koud voor je tanden!

      INGREDIENTEN

      Ijs uit een bakje,een banaan, en chocolade.

      • Nederlands Nagerecht
      •  0-10 min.
      • Geplaatst op17-10-2004
      • Nederlands Nagerecht
      •  0-10 min.

      angela861

        ijs

        Lekker, geniet product, zoet, fruitig

        INGREDIENTEN

        Ijs, fruit, moes

        • Nederlands Nagerecht
        •  10-20 min.
        • Geplaatst op20-04-2005
        • Nederlands Nagerecht
        •  10-20 min.

        anniejj

        2 reacties op “Hoe maak je zelf ijs”

        Reacties zijn uitgeschakeld.