Hoe maak je groentesoep

Ouderwetse groentesoep
Ouderwetse groentesoep

Groentesoep is heerlijk als voorgerecht of als maaltijdsoep. De groentesoep van je oma smaakt naar vroeger. Soep met ballen, Chinese groentesoep, of Italiaanse groentesoep; het zijn allemaal variaties op een basisrecept. Het mooie is dat je met groentesoep eindeloos kunt variëren. De basis bestaat uit een mooi vers groentepakket, gehaald bij de groenteboer. Je maakt gehaktballetjes van gehakt en bakt deze even aan. Daarna het groentepakket erbij en voeg flink wat bouillon toe. Door op het laatst vermicelli toe te voegen krijgt het geheel wat meer body. Veel succes met het maken van deze heerlijke, gezonde soep.

Hoe maak je groentesoep

Hunker je naar de smaak van vroeger of gewoon vitamines, groentesoep maak je in een handomdraai klaar. Echt waar. Hier vindt je lekkere recepten voor jouw eigen gemaakte soep.

    Hollandse groentesoep

    Een echte Hollandse soep, lekker vers

    INGREDIENTEN

    1/2 pond poulet, 1/2 pond gehakt h.o.h. 1 kruidenbuiltje voor groentensoep1 pakket soepgroenten ongesneden of kant en klaar zo'n 300 gram, meer mag ook, vermicelli middel 3 strengen, bosje selderij,2 bouillonblokjes

    Voorbereiding

    De basis begint bij een goede bouillon; zet een pan ruim water op (plm. 1,5 a 2 liter water) Breng de poulet aan de kook en verwijder het ontstane schuimmengsel dat van het vet afkomstig is met de schuimspaan, zodat een heldere vloeistof overblijft. Hang nu het kruidenbuiltje in de pan en laat deze op een laag vuur ongeveer 1 uur doorkoken. Verwijder hierna het builtje. Laat de bouillon iets afkoelen en zeef deze 2x. Leg in de zeef een stukje keukenrol of een koffiefilter wanneer je voor de 2e keer zeeft, zodat je een mooie heldere bouillon krijgt. Snijdt de soepgroenten klein, afhankelijk of je deze zelf graag grof of fijn in de soep wilt hebben. Draai gehaktballetjes van het gehakt.

    Bereidingswijze

    Breng de bouillon opnieuw aan de kook en voeg de strengen vermicelli toe. Zodra de vermicellibouillon opnieuw kookt, laat je deze zo'n 10 minuten doorkoken op een middelhoog vuur. Voeg dan de soepgroenten toe en breng het geheel weer aan de kook, even goed doorroeren, en laat wederom het geheel koken;zo'n 12 minuten. Voeg nu de gehaktballetjes toe en laat alles nog eens zo'n 10 minuten koken. Ondertussen snijdt je de selderij klein, zodat de smaak zo lang mogelijk behouden blijft. Overigens is de selderij ook goed in te vriezen om later te kunnen gebruiken. Zelf gebruik ik altijd de helft van een bosje selderij. Ook de steeltjes zijn eetbaar en lekker.Hierna voeg je de selderij toe en laat je alles nog eens zo'n 3 minuten koken. Nu kan het vuur uit, en voeg je de bouillonblokjes toe; belangrijk is om deze goed door te roeren.

    • Nederlands
    •  60-120 min.
    • Geplaatst op10-03-2002
    • Nederlands
    •  60-120 min.

    chezrian

      Groentesoep

      Een Rijk gevulde kruidige soep zoals ik het altijd maak.

      INGREDIENTEN

      , 4 liter water, , 4 mergpijpjes, , pond runder soepvlees, , 400 gram runder gehakt, , 2 strengen vermicceli (middel), , 2 grote uien, , bos peterselie, , bos selderij, , 10 tenen knoflook, , 400 gram grove boeren soep groenten, , 4 laurierblaadjes, , 2 tl thijmgedroogd, , 3 tl rozemarijn ,,, , 4 kruidnagelen, , 2 tl majoraan ,,, , 2 tl basilicum,,, , 2 blaadjes foelie, , 1 lombok, , zout naar smaak,

      •  
      •  > 120 min.
      • Geplaatst op19-07-2001
      •  
      •  > 120 min.

      louisewolbert

        groentesoep

        Groentesoep echt hollands.

        INGREDIENTEN

        300gr gehakt, 500gr verse soepgroenten, 2 pakjes groentesoep (honig), 3 vleesboulon tabletten

        • Goedkoop en snel
        •  20-30 min.
        • Geplaatst op14-05-2002
        • Goedkoop en snel
        •  20-30 min.

        dinogina

          groentesoepINGREDIENTEN

          3 ons soepvlees., 3a4 ons gehakt., 3 tuinkruiden bouilionblokjes., 1 pakje vermicellisoep., 1 pakje groentesoep., 2 pakjes groente soep mix., 2 zakjes a 400gr soepgroente., vermicelli

          • Nederlands
          •  > 120 min.
          • Geplaatst op27-01-2004
          • Nederlands
          •  > 120 min.

          greetje158