Ouderwetse groentesoep
Ouderwetse groentesoep

Ouderwetse groentesoep

Groentesoep is heerlijk als voorgerecht of als maaltijdsoep. De groentesoep van je oma smaakt naar vroeger. Soep met ballen, Chinese groentesoep, of Italiaanse groentesoep; het zijn allemaal variaties op een basisrecept. Het mooie is dat je met groentesoep eindeloos kunt variëren. De basis bestaat uit een mooi vers groentepakket, gehaald bij de groenteboer. Je maakt gehaktballetjes van gehakt en bakt deze even aan. Daarna het groentepakket erbij en voeg flink wat bouillon toe. Door op het laatst vermicelli toe te voegen krijgt het geheel wat meer body. Veel succes met het maken van deze heerlijke, gezonde soep.

Hoe maak je groentesoep

Hunker je naar de smaak van vroeger of gewoon vitamines, groentesoep maak je in een handomdraai klaar. Echt waar. Hier vindt je lekkere recepten voor jouw eigen gemaakte soep.

    Groentesoep

    Een Rijk gevulde kruidige soep zoals ik het altijd maak.

    INGREDIENTEN

    4 liter water4 mergpijpjespond runder soepvlees400 gram runder gehakt2 strengen vermicceli (middel)2 grote uienbos peterseliebos selderij10 tenen knoflook400 gram grove boeren soep groenten4 laurierblaadjes2 tl thijmgedroogd3 tl rozemarijn ,, ,,4 kruidnagelen2 tl majoraan ,, ,,2 tl basilicum,, ,,2 blaadjes foelie1 lombokzout naar smaak

    Voorbereiding

    Was de peterselie en laat ze uitlekken.Was de selderij lat ze uitlekken en snijd ze fijn.Ontdoe de schilletjes van de knoflook.Schil de uien en halveer ze.Doe het gehakt in de schaal en meng er 1 theelepel zout en 2 tl nootmuskaat door.Draai er balletjes van.

    Bereidingswijze

    Zet de pan op de hittebron met de mergpijpjes soepvlees en de gehaktballetjes. Breng het geheel aan de kook en schuim het af. Leg er de uien de bos peterselie,lombok en de knolookteentjes in en strooi er vervolgens de kruiden bij. Zet de hittebron laag en trek er in circa 4 uren een bouillon van. Haal de pan van de hittebron, schep met de schuimspaan de peterselie eruit en pershet sap eruit met een lepel. Haal de uien eruit en gooi dit samen met de peterselie en lombok weg. Laat de bouillon afkoelen en zet de pan met het deksel ietsje schuin er op in de koelkast. Haal de pan na circa 8 uren uit de koelkast, schep het vet eraf en verwijder de de mergpijpjes. Zet de pan weer op de hittebron en breng de bouillon heel zachtjes aan de kook. Dit is belangrijk voor het behoud van de smaak. Doe er de soepgroenten bij en laat het vijf minuten heel zachtje sudderen. Knijp er dan de twee strengen vermicceli in fijn en laat de soep nog eens 10 a 15 minuten zachtjes koken. Laat de soep afkoelen om alle smaakstoffen hun werk te laten doen en warm de soep dan weer op.

    •  
    •  > 120 min.
    • Geplaatst op19-07-2001
    •  
    •  > 120 min.

    louisewolbert

      groentesoep

      Groentesoep echt hollands.

      INGREDIENTEN

      300gr gehakt, 500gr verse soepgroenten, 2 pakjes groentesoep (honig), 3 vleesboulon tabletten

      • Goedkoop en snel
      •  20-30 min.
      • Geplaatst op14-05-2002
      • Goedkoop en snel
      •  20-30 min.

      dinogina

        groentesoepINGREDIENTEN

        3 ons soepvlees., 3a4 ons gehakt., 3 tuinkruiden bouilionblokjes., 1 pakje vermicellisoep., 1 pakje groentesoep., 2 pakjes groente soep mix., 2 zakjes a 400gr soepgroente., vermicelli

        • Nederlands
        •  > 120 min.
        • Geplaatst op27-01-2004
        • Nederlands
        •  > 120 min.

        greetje158

          Groentesoep

          Voor een crashdieet dat je tenminste 1 en hooguit 3 dagen mag volgen.Je ontbijt met fruit, zoveel als je wilt. De rest van de dag mag je alleen maar deze soep hebben, ook hier mag je zoveel van eten als je maar wilt. Verder moet je tenminste 1,5 liter water drinken.

          INGREDIENTEN

          *1 rode paprika, *1 selderij, *1 prei, *1/2 witte kool, *1 wortel, *4 tomaten, *Bouillonblokje, *Kokend water

          • Slanke keuken
          •  10-20 min.
          • Geplaatst op28-01-2004
          • Slanke keuken
          •  10-20 min.

          sharon2411