Hoe maak ik verse tomatensoep

Heerlijke Tomatensoep maken
Heerlijke Tomatensoep maken

Verse tomatensoep is een gerecht dat zowel in de winter als in de zomer het erg goed doet. Als je kijkt naar de tomatensoep is er geen standaard! Er zijn vele variaties. In de Italiaanse tomatensoep voeg je flink wat bassilicum en verse Pomodori tomaten toe. De Chinese tomatensoep is weer een stuk zoeter en kenmerkt zich door de toevoeging van gember en azijn. Voor de basis van een verse tomatensoep heb je alleen wat groentebouillon, knoflook, ui en wat rijpe smaakvolle tomaten nodig. Lekker bij de basis is ook een goed glas rode wijn. Als je deze basis hebt staan kun je lekker je gang gaan. Een stuk oud, geroosterd brood ingesmeerd met wat knoflookboter verrijkt de smaak. Lees snel verder voor een simpel recept. Daarnaast hebben we ook links voor je om te variëren met tomatensoep. 

Hoe maak ik verse tomatensoep?

Ingrediënten voor verse tomatensoep

  • 1 kilo verse tomaten (pomodori)
  • Knoflook
  • Tijm, oregano
  • Balsamico azijn

Bereidingswijze

  1. Halveer de tomaten en leg ze op een bakplaat met de snijkant naar beneden.
  2. Verdeel de tijm, knoflook en oregano over de bakplaat. Voeg verse olijfolie en balsamico azijn toe.
  3. 25 minuten op 200 graden in de oven.
  4. Verwijder de velletjes en haal de knoflook eruit.
  5. Doe de inhoud van de bakplaat in een pan. Voeg naar smaak knoflook toe (minimaal 1 teen).
  6. Zet de blender in de pan en dan is je soep klaar.

Heerlijk met wat vers brood of een focaccia.

Zin om te variëren met tomaten? Bekijk de onderstaande links

Heb je zin gekregen om zelf verse tomatensoep te maken, dan kun je inspiratie halen uit de volgende overheerlijke recepten. Veel kook- en smulplezier.

    Tomatensoep (Jamie Oliver)

    Ben gek op rode soepen, en in het bijzonder tomatensoep. Deze soep, van Jamie, leek me erg lekker. Weer heel anders dan dat ik gewend ben te maken.

    INGREDIENTEN

    2 wortels2 stengels bleekselderij2 middelgrote uien2 tenen knoflookolijfolie2 blokjes kip- of groentenbouillon2 blikken gepelde tomaten van 400 gr6 grote rijpe tomateneen bosje basilicumzeezout en zwarte peper uit de molen

    Bereidingswijze

    Zet een grote pan op matig vuur en doe er 2 el. olijfolie in. Doe alle gehakte en gesneden groenten in de pan en roer ze met een houten lepel door elkaar. Leg de deksel schuin op de pan en laat 10 minuten op het vuur staan, tot de wortels zacht zijn, maar nog wel vorm hebben, en de uien goudbruin zijn. Los de bouillonblokjes al roerend op in 1,8 liter kokend water en giet het vocht in de pan bij de groenten, samen met de gepelde tomaten uit blik en de verse tomaten [ik snij ze in partjes, José] inclusief de groene steeltjes die er bij sommige tomaten nog aan zitten (die geven een heerlijke smaak - geloof me! (Jamie zijn woorden) . Roer en breng de soep aan de kook. Zet het vuur wat lager en laat de soep met het deksel op de pan 10 minuten zachtjes pruttelen. Pluk intussen de basilicumblaadjes van de steeltjes.

    • Italiaans
    •  20-30 min.
    • Geplaatst op09-01-2009
    • Italiaans
    •  20-30 min.

    zoepie

      chinese tomatensoep

      Een heerlijke soep die de chinese tomatensoep van de chinees evenaart.

      INGREDIENTEN

      # 1 liter water, # 1 liter tomatensap, # 2 kipfilets, # 2 kippenbouillonblokjes, # 1 ui, # 2 tenen knoflook, # blikje tomatenpuree, # 6 el suiker, # 4 el ketjap (manis), # 2 el azijn, # 1 borrellepeltje sambal, # 1 borrellepeltje djahe (gemberpoeder), # 1 borrellepeltje sereh (citroengras), # 2 el ma?zena, # Handje vol mihoen,

      • Chinees
      •  60-120 min.
      • Geplaatst op12-02-2006
      • Chinees
      •  60-120 min.

      joke74

      • Eigen recept
      Eigen gemaakte tomatensoep met balletjes

      Zalige eigengemaakte tomatensoep. niet moeilijk en oh zo heerlijk!Doet je aan vroeger denken. dit is in ons gezin DE SOEP!!

      INGREDIENTEN

      1000 - 1250 gr. rode tomaten (liefst vlezig)(dit geeft een stevige soep, wil je iets minder dik dan 650 gr. tomaten gebruiken!); 1 flinke ui; 2 tenen knoflook; 4 maggieblokjes of 2 groentebouillon blokjes en 2 maggiblokjes; 1 pak tomatensap( 1 liter, Zontomaatje nemen die is het allerlekkerst!); 1 pakje droge tomatensoep (voor 6 borden) 250 gr. gekruid gehakt h.o.h.(balletjes maken)(niet met ei en paneermeel aanmaken);wat bakmargarine; 3 soeplepels vermicellie (p.s. als er in het pakje droge tomatensoep al vermicellie zit, dan geen extra vermicelli meer toevoegen!), 2 theel. suiker

      • Nederlands
      •  30-60 min.
      • Geplaatst op21-10-2006
      • Nederlands
      •  30-60 min.

      ruthbrock

      1 reactie op “Hoe maak ik verse tomatensoep”

      Reacties zijn uitgeschakeld.