Hoe maak je risotto

Een prachtige risotto
Een prachtige risotto

Bij risotto denken we aan smeuïge rijst met champignons, goede wijn en natuurlijk prachtige kazen. Risotto komt uit noord Italië en heeft een simpele basis. Je fruit wat uitjes met een klontje boter, voegt daar de rijst aan toe en dan begint het feest. Met het toevoegen van een goed glas wijn, rijke bouillon en goede kaas is je basis al compleet. Een goede risotto kenmerkt zich door zijn eenvoud. Je neemt verse producten en voegt deze toe aan de risotto. Bij dit gerecht is ‘less is more’ belangrijk.

Hoe maak je Risotto: Heerlijke recepten

    Risotto

    Oké, niet helemaal echt Italiaans, maar wel gemakkelijk en heel erg lekker!Ik neem het nooit zo nauw met hoeveelheden, gebruik je gevoel! Ook wat betreft de ingrediënten en zijn zoveel variaties mogelijk! Beetje citroensap erbij, gambas, spinazie...

    INGREDIENTEN

    - Risottorijst- Kip- Groente (bijv. ui, paprika, champignons, courgette)- Witte wijn (droog)- Bouillon (kip of groenten)Eventueel een droge/cervelaatworst bijv. salami, chorizo of fuet.

    Voorbereiding

    Snijd kip en groenten in stukjes. Maak een bouillon (als je hem van blokjes trekt)

    Bereidingswijze

    Smelt een klontje boter in een flink grote pak en bak de kip aan (met een beetje peper en zout). Fruit een uitje mee. Voeg daarna de rijst toe zodat deze een beetje de boter opneemt. Gooi er daarna om beurten witte wijn en bouillon bij, hoeveelheid hangt van van je smaak.Proef tussendoor regelmatig even het mengsel en voeg eventueel nog extra peper en zout toe. Als de rijst bijna gaar is, wok in een andere pan de rest van de groenten. Roer deze groenten vlak voor het eind door de rijst en voeg eventueel de cervelaatworst toe zodat deze nog even mee doorwarmt.

    • Italiaans Hoofdgerecht
    •  30-60 min.
    • Geplaatst op25-05-2010
    • Italiaans Hoofdgerecht
    •  30-60 min.

    laurita87

      Risotto met Paddestoelen

      De enige echte Italiaanse risotto met paddestoelen. Makkelijk te maken en echt superlekker!Ik koop altijd gedroogde porcini (eekhoorntjesbrood) bij een delicatessenzaak of Italiaanse traiteur. Die laat ik altijd even weken op lauw water. Het vocht kan je gewoon aan de risotto toevoegen. Het maakt je risotto zoveel lekkerder!

      INGREDIENTEN

      - 400 gr risottorijst (Carnaroli, Vialone Nano of Arborio), - 300 a 400 gr. paddestoelen (verse of gedroogde porcini oftewel eekhoorntjesbrood is echt het allerlekkerst, maar andere soorten mag ook), - 85 gr boter, - 1 grote ui, in ringen, - 1 sjalotje, fijngesnipperd, - 1,75 liter kippenbouillon (of groentebouillon), - 60 gr Parmezaanse kaas, versgeraspt, - 2 el olijfolie, - zout en peper

      • Italiaans Hoofdgerecht
      •  20-30 min.
      • Geplaatst op31-03-2003
      • Italiaans Hoofdgerecht
      •  20-30 min.

      mikevanleeuwen

        Risotto met geitenkaas, gerookte zalm en spinazie

        Als je van risotto houd is dit een heerlijk recept

        INGREDIENTEN

        400 gr(risotto) rijst, 1 liter water, 2 visbouillonblokjes, 600 gr verse spinazie, 200 gram zachte geitenkaas (in stukjes), 200 gram gerookte zalm (in reepjes), 1 uitje (gesnipperd), olijfolie,

        • Italiaans Hoofdgerecht
        •  20-30 min.
        • Geplaatst op27-08-2004
        • Italiaans Hoofdgerecht
        •  20-30 min.

        marianneoud

        • Eigen recept
        limoenrisotto met knoflook garnalen

        Een heerlijke frisse risotto waar je vrolijk van wordt!

        INGREDIENTEN

        50 gram boter, 1 ui, gesnipperd, 200 gram risottorijst, rasp en sap van 1 limoen, 600 ml kippenbouillon, 100 gram sugersnaps (of peultjes, groene asperges), wat geraspte parmezaanse kaas, 1 teentje knoflook, paprikapoeder, olijfolie, grote garnalen

        • Hoofdgerecht
        •  20-30 min.
        • Geplaatst op02-03-2009
        • Hoofdgerecht
        •  20-30 min.

        marieke113

          Risotto Met Kip En Broccoli

          Smakelijke risotto met kipfilet, broccoli, prei, tomaat en kaas.

          INGREDIENTEN

          250 gram kipfilet, 1 ui, 1 dunne prei, 300 gram broccoli, 2 tomaten, 25 gram boter, 2 el olijfolie, 300 gram risottorijst, 1 mespuntje saffraan, 7 dl kippenbouillon, z p, 200 gram geraspte belegen goudse kaas

          • Internationaal Hoofdgerecht
          •  30-60 min.
          • Geplaatst op09-03-2000
          • Internationaal Hoofdgerecht
          •  30-60 min.

          sjakkel

          1 reactie op “Hoe maak je risotto”

          Reacties zijn uitgeschakeld.