Verse tomatensaus
Verse tomatensaus

Verse tomatensaus maken

Geen enkel gerecht is zo veelzijdig als een goede tomatensaus. Vooral in soepen en pasta’s is de tomatensaus niet weg te denken. De basis van een tomatensaus zit eigenlijk al in de naam. Je hebt veel, verse en smaakvolle, rijpe tomaten nodig. Geen grote vleestomaten met meer water dan smaak. Een prima tomaat is de Tasty Tom. Voor de basis fruit je wat uitjes met een knoflookje. Voeg dan de tomaten toe en je hebt een prima basis voor een soep of pasta.

Maak zelf tomatensaus

    Amuse van mini hamburgertjes met rucola en cheddar

    Echt een feest om zie iets te maken (zie foto)

    INGREDIENTEN

    8 kadetjes, doormidden gesneden400 gr rundergehakt25 gr broodkruimel3 sjalotjes, heel fijn gesneden1 el dijonmosterd1 el worcestersaus80 ml tomatensausolijfolie, om te frituren100 gr dun gesneden cheddar, in 24 blokjes van 3 cm gesneden24 kleine ruculabladeren, stelen verwijderd en in stukjes van 2,5 cm gescheurd12 cornichons (kleine augurken), in dunne plakjes gesneden

    Bereidingswijze

    Steek rondjes uit de kadetjes met een vormpje van 4 cm.. U kunt er 24 uit de bovenlaag halen en 24 uit de onderlaag. Als de kadetjes erg dik zijn, snijdt u ze vervolgens met eenkartelmes bij.Doe het rundergehakt, de broodkruim, sjalotten, mosterd, worcestersaus, 1 el tomatensaus en wat zout en gemalen peper in een kom. Verdeel het mengsel in 24 porties ter grootte van een walnoot. Maak met natte handen ballen van de porties en vorm er koekjes van.Verhit in een grote koekenpan met dikke bodem voldoende olie om de bodem te bedekken en bak de koekjes op matige hitte ongeveer 1 minuut aan elke kant of totdat ze bruin zijn. Leg ze dan op een bakplaat.Gril beide helften van de miniburgers licht. Leg op elk koekje een plakje kaas en gril het 1 minuut of totdat de kaas net begint e smelten. Leg de burgers op de onderste helften van de broodrondjes. Leg daar de rucula bladeren, cornichonplakjes en de resterende tomatensaus op. Druk er voorzichtig de bovenste helft van de burgers op en steek een cocktailprikker door het midden. Serveer warm.

    • Frans
    •  60-120 min.
    • Geplaatst op27-07-2006
    • Frans
    •  60-120 min.

    marianneoud

    • Eigen recept
    Pittige Kipfilet a la Pizzaiola

    Dit heerlijke kipgerecht at ik bij een vriendin die met een Italiaan is getrouwd. Echt Italiaans dus. De kip wordt in de oven heel zacht en krijgt de verrukkelijke smaak van de pittige tomatensaus.Heel goed voor te bereiden dus super gemakkelijk als je gasten krijgt. Gebruik je liever geen wijn doe dan na het bakken van de peper, ui en knoflook, direct de tomatenblokjes erbij. Is niet echt een groot verschil.

    INGREDIENTEN

    Plm. 400 gram kipfilet, Peper, zout, Bloem, 2 eetlepels olijfolie, 1 blikje tomatenblokjes, 1 kleine ui, 2 teentjes knoflook, ½ rode Spaanse peper, 2 theelepels oregano, plm. 100 gram dunne plakjes pittig belegen kaas, 1 glas droge witte wijn

    • Italiaans Hoofdgerecht
    •  10-20 min.
    • Geplaatst op26-11-2007
    • Italiaans Hoofdgerecht
    •  10-20 min.

    pwiggers