Hoe maak je tomatensaus

Verse tomatensaus
Verse tomatensaus maken

Geen enkel gerecht is zo veelzijdig als een goede tomatensaus. Vooral in soepen en pasta’s is de tomatensaus niet weg te denken. De basis van een tomatensaus zit eigenlijk al in de naam. Je hebt veel, verse en smaakvolle, rijpe tomaten nodig. Geen grote vleestomaten met meer water dan smaak. Een prima tomaat is de Tasty Tom. Voor de basis fruit je wat uitjes met een knoflookje. Voeg dan de tomaten toe en je hebt een prima basis voor een soep of pasta.

Maak zelf tomatensaus

    tomatensaus

    Maak je eigen tomatensaus

    INGREDIENTEN

    1 kilo tomaten1 grote uiBasilicumPeperZout

    Bereidingswijze

    De tomaten in heet water leggen en laten schrikken in koud water, dan het vel eraf halen.Ui fijn snijden en fruiten in olie, hier de basilicum, peper, zout en tomaten toevoegen.Het geheel koken en fijn maken met de staafmixer.Terug in de pan en laten inkoken.

    • Nederlands
    •  10-20 min.
    • Geplaatst op17-07-2006
    • Nederlands
    •  10-20 min.

    lisaria

    • Eigen recept
    Pittige Kipfilet a la Pizzaiola

    Dit heerlijke kipgerecht at ik bij een vriendin die met een Italiaan is getrouwd. Echt Italiaans dus. De kip wordt in de oven heel zacht en krijgt de verrukkelijke smaak van de pittige tomatensaus.Heel goed voor te bereiden dus super gemakkelijk als je gasten krijgt. Gebruik je liever geen wijn doe dan na het bakken van de peper, ui en knoflook, direct de tomatenblokjes erbij. Is niet echt een groot verschil.

    INGREDIENTEN

    Plm. 400 gram kipfilet, Peper, zout, Bloem, 2 eetlepels olijfolie, 1 blikje tomatenblokjes, 1 kleine ui, 2 teentjes knoflook, ½ rode Spaanse peper, 2 theelepels oregano, plm. 100 gram dunne plakjes pittig belegen kaas, 1 glas droge witte wijn

    • Italiaans Hoofdgerecht
    •  10-20 min.
    • Geplaatst op26-11-2007
    • Italiaans Hoofdgerecht
    •  10-20 min.

    pwiggers