bier maken
bier maken

Brouw je eigen bier

Bier, iets wat iedereen drinkt en in heel veel verschillende soorten te krijgen is. Iedereen die bier drinkt heeft soorten die hij lekkerder vindt dan andere. Als je zelf je eigen bier maakt kun je natuurlijk zorgen dat jouw bier precies is hoe jij dat het lekkerst vindt. Of het nou zomer is of herfst, je kan je eigen bier precies zo maken zoals jij het op dat moment wilt. Of je nou bier wil maken voor gewoon lekker elke dag thuis of voor een speciale gelegenheid, het kan allemaal. Lees snel dus verder om te leren hoe je zelf bier maakt!

Zelf bier brouwen: het is mogelijk

Hoe maak je bier: recepten & ingrediënten

    bier, van alcoholvrij bier

    Omdat alcohol in saudie verboden is wordt er druk geexperimenteerd met het zelf brouwen van bier.

    INGREDIENTEN

    Blikjes alcoholvrij bier, 2 kg suiker, 2 liter water, een theelepeltje gist en 1 tl suiker per gevulde fles bier

    Bereidingswijze

    Leeg de blikjes alcoholvrij bier in de plastic vuilnisbak. Los 2 kilo suiker op in 2 liter water. Doe dit bij het bier. Voeg 1 tl gist toe (niet te veel!!!) Zet de vuilnisbak op een lekkere warme plaats en wacht 3 weken. Vul beugelflessen met het bier en voeg 1 tl suiker toe. sluit de flessen en laat ze enizins koel staan tot het bier helder is. Proost!!!

    •  
    •  20-30 min.
    • Geplaatst op03-01-2003
    •  
    •  20-30 min.

    chicken-or-beef

    • Eigen recept
    Varkenshaas met Trappistenbiersaus

    In de middeleeuwen is abdijbier ontstaan, dat in kloosters werd gebrouwen.In België zijn zes kloosters waar nog steeds gebrouwen wordt.Dit bier was in de middeleeuwen populair, omdat water toen vaak verontreinigd was.Het brouwen van bier leverde dan ook veel voordelen op, aangezien het brouwproces ervoor zorgde dat de bacteriën dood gingen.Het kwam schijnbaar niet bij iemand op dat de verhitting ervoor zorgde dat de bacteriën stierven en dat je dit dus ook bij water zou kunnen doen...Doorgaans zijn er twee types, een zoete donkerbruine (dubbel) en een scherpere en over het algemeen zwaardere hoogblonde (tripel).

    INGREDIENTEN

    Scheut bakboter, 2 varkenshaasjes (à 250 g), 1 ui, 100 g spekreepjes, olijfolie, 1 flesje trappistenbier, 2 takjes rozemarijn, 1 laurierblaadje, 200 ml vleesjus, 2 el suiker, 1 limoen,

    • Belgisch Hoofdgerecht
    •  20-30 min.
    • Geplaatst op30-07-2009
    • Belgisch Hoofdgerecht
    •  20-30 min.

    will_s

      Ethiopische honingwijn

      Een populaire drank in Ethiopie is Tej. Dit is een soort mede met eenenigszins bittere smaak.recept verkregen via Esther!

      INGREDIENTEN

      5,4 kilo honing, 50 gram hopkorrels (geperste korrels van gedroogde en gemalen hopbloemen, vaak te koop in winkels die spullen verkopen voor het brouwen van bier), 3 theelepels supergist, 4 theelepels gistvoeding, 2 koppen sterke thee, water,

      • Afrikaans
      •  > 120 min.
      • Geplaatst op29-06-2001
      • Afrikaans
      •  > 120 min.

      proost_cheers