Hoe kun je snel besparen op de aankoop van een telefoon?

besparen nieuwe telefoon - besparen

Hoe kun je snel besparen op de aankoop van een telefoon?

Soms lijkt het wel alsof er iedere maand een nieuwe smartphone op de markt verschijnt. Stiekem is het ook wel heel aanlokkelijk om in deze hype mee te gaan. Want wat een pareltjes liggen er op dit moment weer in de winkel. Ook wanneer je huidige telefoon het nog goed doet, kan het best verleidelijk zijn om dan toch de overstap te maken. Het wordt een ander verhaal wanneer je ook echt toe bent aan een nieuwe telefoon. Want laten we eerlijk wezen: die nieuwe smartphones zijn niet goedkoop. Je betaalt al snel honderden euro’s en dan heb je nog geen eens een abonnement. 

Zit jij krap bij kas en ben je toch toe aan een nieuwe telefoon? Maak je dan geen zorgen. Er zijn gelukkig nog genoeg manieren waarmee je kunt besparen op de aankoop van een telefoon. We hebben hieronder een aantal tips op een rijtje gezet. 

Ruil je huidige telefoon in 

Heb je nog een oude iPhone 12 liggen en ben je toe aan vernieuwing? Als de telefoon dan nog in redelijke staat is, beschik je ook over de mogelijkheid om deze in te ruilen. Bij de meeste fabrikanten is het mogelijk om je huidige telefoon kosteloos te laten taxeren. De waarde die je telefoon op dat moment nog heeft, kan vervolgens verrekend worden met de kosten van een nieuwe telefoon. Op die manier bespaar je eenvoudig tientallen tot soms zelfs wel honderden euro’s. Dit is natuurlijk een veel beter alternatief dan een smartphone die vervolgens jaren in de kast blijft liggen totdat hij niks meer waard is. Kies je voor een abonnement met toestel? Dan wordt dit als eigen inleg beschouwd en zullen de maandelijkse lasten dus lager komen te liggen. 

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je huidige smartphone zelf te verkopen. Besef dan wel dat je echt eerlijk moet zijn over de conditie en dat je meestal niet meer het bedrag krijgt waar je op had gehoopt. 

Kies voor refurbished 

Hoeveel waarde hecht jij aan een nieuwe telefoon? Je kunt namelijk ook voor een refurbished toestel kiezen. Met een iPhone x refurbished bespaar je soms tot wel honderden euro’s. Refurbished is een term die wordt gebruikt voor apparaten die al eens eerder zijn gebruikt en vervolgens door de fabrikant zijn gecontroleerd en waar nodig aangepast. Daardoor beschik je over meer zekerheid dan wanneer je een tweedehands model van een particuliere verkoper koopt. Wist je dat je zelfs recht hebt op garantie? Zo weet je zeker dat je lang plezier zult hebben van jouw nieuwe telefoon.

Minder geheugen 

Wees je bewust van hoe je jouw smartphone gebruikt? Ben je iemand die talloze apps tegelijkertijd gebruikt en heel veel foto’s en filmpjes maakt? Dan is het verstandig om voor een telefoon met extra veel geheugen te kiezen. Gebruik je je telefoon echter gewoon heel gemiddeld? Dan is een telefoon met 64 GB ruim voldoende. Hoe minder geheugen, hoe minder je ook hoeft te betalen. Daarom goed om hier extra aandacht aan te besteden.