iPhone te duur? Kies voor een refurbished iPhone

refurbished iphone - refurbished iphone

iPhone te duur? Kies voor een refurbished iPhone

De wereld staat op zijn kop. De inflatie stijgt de pan uit. Net als de energieprijzen. Het is daarom hoogtijd om euro’s te besparen. En gelukkig kan dat. Door te snijden op de kosten van een telefoon. Aangezien deze voor iedere Nederlander een flinke duit in het zakje kosten, is het kopen van een refurbished iPhone een zeer verstandige keuze. Maar wat houdt refurbished precies in? Dat lees je dit artikel.

[irp posts=”7512″]

Wat is refurbished?

Refurbished is het Engelse woord voor ‘gereviseerd’. Refurbished iPhones hebben dus een tweede leven gehad. Vaak komen ze ook nog uit de Verenigde Staten. In Nederland worden ze van A tot Z gecontroleerd door ervaren, professionele technici in samenwerking met krachtige software. Op die manier weet je zeker dat het refurbished product aan alle kwaliteitseisen voldoet. Naast dat refurbished iPhones een stuk goedkoper zijn dan de nieuwprijs, draag je bij een refurbished aankoop ook nog eens bij aan een verminderde CO2-uitstoot. Doordat je een refurbished aankoop hebt gedaan, hoeft er niet meer gegraven te worden naar grondstoffen voor de productie van nieuwe onderdelen. Hierdoor is er een lagere CO2-uitstoot.

Welke refurbished iPhone?

Er zijn natuurlijke vele refurbished iPhones op de markt. Zo heb je de refurbished iPhone 8 uit 2017, waarmee je met een 4,7 inch LCD-scherm over een zeer compact toestel beschikt. Het toestel is makkelijk met een hand vast te houden en past daarnaast gemakkelijk in de broekzak. Daarnaast heb je de iPhone XS refurbished uit 2018, die beschikt over een prachtig 5,8 inch OLED-scherm. OLED-schermen zijn kleurrijker dan LCD-schermen. Met de iPhone XS kan je heerlijk urenlang video’s kijken. Daarnaast beschikt de iPhone XS over Face ID, waardoor je deze iPhone met het gezicht ontgrendelt. Tot slot is er ook nog de iPhone 11 refurbished uit 2019, die in veel kleurrijke varianten verkrijgbaar is. Deze iPhone heeft de nieuwste specificaties van de drie toestellen, maar heeft niet het mooie OLED-scherm wat de iPhone XS wel heeft. De iPhone 11 heeft een 6,1 inch LCD-scherm, wat net wat groter is. Het grotere scherm leent zich dan weer ideaal voor het spelen van games.

Waar moet je op letten?

keurmerk refurbished - refurbished iphone

Voordat je een refurbished iPhone koopt, is het zaak om het volgende even in de gaten te houden. Koop namelijk alleen een refurbished iPhone bij een partij die over het keurmerk Refurbished beschikt. Partijen met dit keurmerk voldoen namelijk aan een aantal cruciale eisen, waardoor jij weet dat je een goed refurbished product in huis haalt. Dit keurmerk is door Techniek Nederland in samenwerking met een aantal refurbished partijen opgezet om zo de cowboys uit de refurbished markt te weren. Bij een partij met het keurmerk Refurbished ontvang je standaard twee jaar garantie.