DIY: Stappenplan om een tweedehands camper te kopen

tweedehands camper kopen - tweedehands camper te kopen

DIY: Stappenplan om een Tweedehands Camper te kopen

Ga je voor het eerst een camper kopen? Dan is het zeer waarschijnlijk dat je nadenkt over een tweedehands camper. Dit is namelijk een veel goedkopere optie om aan te schaffen. Zowel de aanschafwaarde als de camper verzekeringen gaan hoogstwaarschijnlijk lager uitvallen. Het is echter wel belangrijk dat je weet waar je op moet letten. Er zijn enorm veel verschillende soorten en maten campers waar je uit kunt kiezen. In dit artikel willen we je graag op weg helpen om de juiste tweedehands camper uit te kunnen kiezen voor jouw reis.

Stel je budget samen

In eerste instantie is het belangrijk dat je een budget bepaalt voor een grote uitgave als deze. Met dit budget ga je op zoek naar een camper die niet boven het door jou bepaalde bedrag uitkomt. Door het opstellen van een budget voorkom je dat je meer geld uitgeeft dan je jezelf kunt veroorloven. Daarnaast is het van belang dat je altijd in acht neemt dat je aanpassingen wilt doen aan de camper. In de meeste gevallen wil je bijvoorbeeld de kastjes in een andere kleur maken of wellicht nieuwe apparatuur toevoegen. Om deze reden is het slim om een klein deel van het budget te bewaren. 

Wat zoek je precies in een camper?

Wanneer je een camper gaat kopen, is het enorm belangrijk dat je goed voor ogen hebt wat je verwacht van de camper. Je dient hiervoor precies inzichtelijk te hebben wat je wensen en behoeften zijn omtrent de camper. Wil je bijvoorbeeld een zo goedkoop mogelijke camper voor een goedkope camperverzekering? Of wil je juist zoveel mogelijk luxe in de camper? Door een lijst te maken met wat je precies zoekt in een camper, kun je veel gerichter zoeken. Hierdoor is de kans groter dat je een camper vindt die bij je past, zonder dat je enorm veel campers moet gaan bezichtigen.

Een aankoopkeuring doen

Als je een tweedehands voertuig koopt, weet je niet altijd zeker of je ook daadwerkelijk goede kwaliteit koopt. Er kunnen bijvoorbeeld al snel problemen ontstaan met de motor, de banden of andere onderdelen. Om er zeker van te zijn dat de camper in een goede staat verkeert, is het verstandig om een aankoopkeuring te doen. Met name als je van een particulier koopt is dit een verstandige keuze. 

Onderhoudshistorie bekijken

Een andere mogelijkheid die je hebt om zeker te zijn van een goede koop, is het navragen van de onderhoudshistorie. Een camper heeft namelijk regelmatig onderhoud nodig om in de beste staat te blijven. Als je ervoor zorgt dat je de onderhoudshistorie te zien krijgt, kun je nagaan of het onderhoud goed bijgehouden is. Dit is vaak een teken van een goede camper. Daarnaast ga je natuurlijk zelf ook kijken naar de tweedehands camper. Let hierbij met name op vochtplekken en andere mankementen die je van binnenuit kunt zien. Zo is het slim om onder andere goed te kijken naar eventuele schimmelvorming in de douche of wasbak.