Dit is zijn de redenen waarom je voor refurbished moet gaan

refurbished of tweedehands - refurbished

Dit is zijn de redenen waarom je voor refurbished moet gaan

Tegenwoordig worden er heel veel refurbished producten aangeboden. Dit zijn gebruikte producten, maar dan helemaal opgeknapt. Ze werken daardoor hetzelfde als een nieuw product. Denk bijvoorbeeld aan:

  • smartphones
  • laptops
  • audioapparatuur
  • televisies
  • witgoed

Soms zie je niet eens dat een product gebruikt is. Bij elk product staat de staat van het product omschreven. Je krijgt exact waarvoor je betaalt. Sommige producten zijn zelfs bijna nieuw, wat betreft het visuele gedeelte van het product. Technisch gezien, zijn refurbished producten altijd zo goed als nieuw. Je krijgt bij de meeste winkels ook garantie op de techniek. Is het product toch niet zoals verwacht? Dan kun je je geld terugvragen en het product retour sturen.

Voordelen van refurbished zijn

Duurzaam karakter

Doordat de producten hergebruikt worden, is er minder arbeid en productie nodig. Dit scheelt heel veel kilo’s aan CO-gassen. Refurbished is dus goed voor het klimaat. Alleen de techniek wordt opgeknapt, waardoor de uitstoot van schadelijke stoffen sterk wordt teruggedrongen.

Goedkoper dan nieuwe producten

Je betaalt soms honderden euro’s minder voor een opgeknapt product. Daartegen betaal je bijvoorbeeld voor een nieuwe iPhone altijd de hoofdprijs. Een refurbished iPhone kan er als nieuw uitzien en werkt net zo goed als een nieuwe. Het is daarom zelfs zonde om in een nieuw exemplaar te investeren. Je kunt als student ook heel goedkoop aan een gebruikte laptop komen, zonder dat de kwaliteit minder is.

Garantie en bedenktijd

Je hebt bijna altijd garantie op een opgeknapt artikel. Refurbished geeft daarnaast altijd garantie op de beste kwaliteit. Is er toch wat mis? Dan kun je het product, binnen de garantietermijn, gratis laten repareren of retour sturen.

Nadelen van refurbished

Ook kleven er enkele nadelen aan gereviseerde artikelen:

Korter garantietermijn

Het garantietermijn is meestal korter dan bij een nieuw product. Ook heb je hierdoor korter de tijd om het product goed uit te testen.

Levensduur is onbekend

Je weet niet exact hoelang een gereviseerd artikel meegaat, ook al is het artikel opgeknapt. De accu is bijvoorbeeld al vaker gebruikt. Hierdoor kan de capaciteit afgenomen zijn. Er is altijd een risico dat het product het eerder begeeft dan een nieuwe variant. Als je geluk hebt, kun je er lang plezier van beleven.

Visuele onzuiverheden

De producten kunnen krasjes, deukjes of andere kleine optische beschadigingen bevatten. Hierdoor kan het product er “gebruikt” uitzien, terwijl het product technische gezien goed werkt.

Is refurbished hetzelfde als tweedehands?

Hoewel gereviseerde producten ook eerder gebruikt zijn, is het niet hetzelfde als tweedehands. Ten eerste zijn de producten betrouwbaarder dan tweedehands artikelen. Ze worden door officiële winkels aangeboden en werken als een nieuw product. Dit komt doordat ze volledig zijn opgeknapt, op enkele visuele gebruikerssporen na. Ook heb je met een garantietermijn te maken. Dit is bij tweedehands producten meestal niet het geval. Je weet dat de techniek volledig werkt, bij gereviseerde elektronica. Tweedehands producten kunnen over (technische) mankementen beschikken. Je koopt een tweedehands product dus vooral op eigen risico.

Wasmachine aanschaffen: Wat is belangrijk?

Een tweedehands wasmachine kan een aanzienlijk prijsverschil in verhouding tot een nieuwe wasmachine opleveren. Daarom is het altijd aantrekkelijk om een tweedehands wasmachine te kopen. Wel kunnen er enkele nadelen aan een gebruikte wasmachine kleven:

  • De wasmachine kan veel stroom verbruiken. Let daarom extra goed op het energielabel en kies voor A+++.
  • De trommelcapaciteit kan afwijken. Kies altijd voor een ruime trommel. Zeker als je met een groot huishouden bent, is een grote trommel onmisbaar. Kleine wasjes moeten meermaals gedaan worden. Dit verbruikt extra energie.
  • De wasmachine kan “te oud” zijn. Kies een refurbished wasmachine van maximaal drie jaar oud. Is de wasmachine ouder dan vijf jaar? Dan kan de levensduur een stuk korter zijn. Je bent dus goedkoper uit, met een jonger model.
  • Koop niet bij particulieren. Je weet nooit wat de vorige eigenaar met de wasmachine gedaan heeft. Kies beter voor een betrouwbaar bedrijf, welke gespecialiseerd in gebruikte wasmachines is.

Gebruikte fietsen kopen

Een fiets moet veilig zijn. Dat is eigenlijk het eerste waar je op moet letten. Een tweedehands fiets kan natuurlijk technisch helemaal in orde zijn. Koop de fiets daarom altijd bij een betrouwbare aanbieder. Een fiets waar van alles aan mankeert, kost achteraf juist extra veel geld. Je wilt natuurlijk een goedkope fiets van goede kwaliteit. Controleer daarom de fiets altijd op mankementen en maak altijd een proefritje op een gebruikte fiets.