Kan je een tweedehands auto private leasen?

tweedehands private leasen - private lease

Kan je een tweedehands auto private leasen?

Bij leasen denkt bijna iedereen direct aan die zakelijke rijder die een auto van de zaak heeft. Eén keer in de paar jaar mag hij een nieuwe auto uitzoeken. Maar er bestaat ook nog zoiets als private lease, een leasevorm waarbij je een auto rijdt tegen een vast bedrag per maand. De vraag die regelmatig wordt gesteld: kan je een tweedehands auto eigenlijk ook private leasen?

Private lease

Als je kiest voor private lease, dan kies je er voor om als particulier een auto te rijden terwijl deze niet jouw eigendom is. Je betaalt daarvoor een vaste maandelijkse vergoeding, waarin diverse kosten zijn inbegrepen: reparatie en onderhoud, een allrisk verzekering, motorrijtuigenbelasting, pechhulp en diverse andere kosten. En het goede nieuws is dus dat dit ook kan met een occasion. En geen zorgen een leasemaatschappij voor gebruikte auto’s kun je makkelijk vinden.

Voordelen private lease gebruikte auto

Tweedehands private lease heeft een aantal voordelen. Zo betaal je dus een vast bedrag per maand, en hoef je niet bang te zijn voor onverwachte kosten. Heeft jouw tweedehands lease auto opeens extra onderhoud nodig? Dan komen die kosten niet voor jouw rekening. En er is een nog belangrijker voordeel aan het particulier een occasion leasen: je hoeft niet in één keer een flink bedrag op tafel te leggen. Je hebt alleen je maandelijkse bijdrages als vergoeding voor het gebruik van jouw occasion.

Verder heb je niet te maken met levertijden: jouw favoriete tweedehands leaseauto is direct beschikbaar. Ook kan je er op vertrouwen dat jouw nieuwe, maar gebruikte auto perfect is onderhouden. Eigenlijk heb je dezelfde voordelen als de rijders van een gewone leaseauto, maar ben je goedkoper uit omdat je bewust kiest voor een niet-nieuwe leaseauto.

Zo wordt het leasen tweedehands auto wel heel aantrekkelijk. Loopt de leaseperiode ten einde? Dan lever je simpelweg je gebruikte auto weer in. Dus je hebt niet te maken met alle geregel van inruilen of verkopen, en dus ook niet met het onderhandelen over de inruilwaarde.

Tot slot: doordat je je lease occasion in termijnen betaalt, kan je wellicht een net iets duurder model auto rijden dan wanneer je deze direct aan de kassa had moeten afrekenen.

Nadelen occasion private leasen

Natuurlijk zijn er ook nadelen aan het leasen van een occasion. Voor sommige mensen is een groot nadeel van een tweedehands lease dat je een verplichting aangaat voor langere tijd. Heb je bijvoorbeeld na een tijdje spijt of wil je toch liever een auto kopen, dan kan je niet altijd even makkelijk onder je leasebeslissing uit. Tevens wordt de leaseauto uiteraard nooit jouw eigendom. Nog een belangrijk puntje: je betaalt weliswaar een vast maandelijks bedrag, maar je betaalt wel iets meer naarmate je meer kilometers rijdt. Dat is logisch natuurlijk: jouw auto is eerder toe aan onderhoud en vervanging van onderdelen als je hem meer en langer gebruikt.

Kijk zeker ook van tevoren naar je verzekering. De schadevrije jaren die je hebt opgebouwd blijven weliswaar staan, maar het zou kunnen dat jouw no-claim korting komt te vervallen.

Voordeliger autorijden met tweedehands private lease

De vraag waarom private lease occasions voordeliger zijn dan het leasen van een nieuwe auto is snel beantwoord. In de eerste paar jaar schrijf je flink af op je nieuwe auto. Koop je een gebruikte auto, dan is ‘de kop eraf’, zoals men vaker zegt. Als jij dus kiest voor het leasen van een occasion, dan krijg je een auto die al voor een flink percentage is afgeschreven, maar die wel nog prima jaren mee kan. Al met al is een occasion private leasen dus vooral een goed idee als je geen nieuwe auto hoeft en liever niet in één keer een groot bedrag investeert in jouw ‘nieuwe’ vierwieler.

Meer informatie over private lease

[infonu keyword=”private lease” output=3]