Hoe doe je parfum op?

parfum opdoen - hoe doe je parfum op

Hoe doe je parfum op?

Om parfum aan te brengen kies je eerst waar je het op je lichaam wilt aanbrengen. De polsslagpunten zijn altijd een goede optie, want de warmte van deze plekken zal helpen de geur te verspreiden. Als je je plekje gekozen hebt, spuit je het parfum op je huid en wrijf het dan zachtjes in. Je kunt ook een kleine hoeveelheid parfum deppen op je huid met je vingers. Zorg ervoor dat je het niet inwrijft, want dat kan de geurmoleculen afbreken en de geur minder sterk maken. Als je wilt dat de geur langer blijft hangen, breng dan een licht laagje ongeparfumeerde lotion op je huid aan voor je het parfum aanbrengt. Hierdoor hecht de geur beter aan je huid.

Spuit parfum op je huid

Denk bijvoorbeeld aan de welbekende polsen, achter je oorlel, de binnenkant van je elleboog en je knieholtes. Deze plekken zijn, doordat de bloedsomloop er dus dichter onder loopt, de warmere plekken van je lichaam. Parfum wordt door warmte en chemische reacties geactiveerd. Spray de parfum het liefste op na het douchen voordat je je aankleedt. Je poriën staan dan ook nog open waardoor de geuren goed door de huid worden opgenomen. De beste plekken waar je parfum aan kan brengen zijn plekken waar je je hartslag goed kan voelen.

Je hebt er dan ook minder van nodig om lekker te ruiken en is dus wat duurzamer afhankelijk van hoeveel je gebruikt natuurlijk. Er zijn manieren om te zorgen dat je geurtje zo lang mogelijk blijft zitten. Want je wilt natuurlijk wel dat iedereen jouw heerlijke geur niet snel vergeet. Hier vind je wat tips om dat voor elkaar te krijgen. Waar parfum aanbrengen vrouw? Mik tijdens het sprayen van je parfum op de pulse points zoals je polsen, nek, knieholtes, achter je oren en in je ellebogen.

Kan je parfum overgieten?

Het zou zelfs vlekken of schade kunnen aanrichten aan bepaalde stoffen. Zijde, bijvoorbeeld, is een dierlijk eiwit dat erg afbraakgevoelig is voor de alcohol in parfum. De kleuren in het textiel kunnen overlopen of vervagen. Parfum opbergen: Alcohol verdampt echter in een kwestie van minuten, waardoor de stof bewaard blijft.

  • Zie het als een soort estafette waarbij een parfum de geurstok overdraagt aan de volgende.
  • Hoe snel dit gebeurt is afhankelijk van je huid.
  • Hierboven benoemde we al dat lucht niet goed is voor je parfum.
  • Grote kans dat zij deze hack al een tijdje kent.
  • Je kunt parfum dan ook beter op een koele plek bewaren.

Warme en lichte plekken zorgen er namelijk voor dat je geurtje minder lang houdbaar is. Het maakt ook uit vanaf hoever je je geurtje opspuit. Het ligt een beetje aan wat jij fijn vindt, en het heeft wel degelijk invloed op de intensiteit van de geur. Maar over het algemeen wil je niet dat je huid nat wordt.

Wrijf je polsen niet over elkaar

Hoe eau de cologne gebruiken? Maar je moet wel voorzichtig zijn met een aanbrengen. In plaats van het parfum direct over je haar te sprayen – want, let op, alcohol droog uit! –, spritz het eerst op je borstel en ga er daarna mee door je haar. Je hebt een flesje met een geurige substantie en je sprayt het op jezelf. Je zou nooit denken dat je hiermee de fout in zou kunnen gaan. Wij geven je een aantal handige parfum tips voor de beste manier om parfum te dragen.

[irp posts=”866″]

Waar breng je parfum aan?

Hij blijft ook langer hangen, tot wel 10 uur. Het hangt er echt van af hoe jij je erbij voelt, probeer dus altijd eerst een tester. Misschien is deze geurexplosie perfect voor jou. Moet je parfum schudden voor gebruik?

Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden, zodat je nog langer kunt genieten van de geur op je lichaam. De combinatie van je huid met de parfum zorgt ervoor dat je deze langer blijft ruiken. Spuit de parfum daarom niet zomaar om je heen of op je kleding, want de kans is groot dat je dit alleen in het begin ruikt of je hebt te veel parfum opgedaan.

Moet je parfum schudden voor gebruik?

Parfum schudden voor gebruik is niet nodig. Als je parfum schudt, kan het bederf en verlies van geurstoffen versnellen. In plaats daarvan kun je beter het flesje parfum even vastpakken en dan laten rollen tussen je handpalmen. Dit helpt de geurstoffen in parfum even op te warmen en maakt ze actiever, waardoor je een betere geur ruikt. Op deze manier hoef je ook minder parfum te gebruiken, omdat de geur sterker is. Dus als je parfum gebruikt, vergeet dan niet om het flesje even vast te pakken en op te warmen in je handen.

Wanneer gebruik je parfum?

Gebruik wanneer nodig eerst nog een (niet-geurende, daar komen we zo op terug!) bodylotion. Jouw mannelijkheid houdt natuurlijk niet op bij een mooi kapsel en een stoere baard of gladgeschoren gezicht. Behalve dat je je op en top man wil voelen wil jij je als man ook onderscheiden met een eigen stijl. Een specifieke geur helpt je goed bij het vinden van een eigen stijl. Omdat parfum warmte nodig heeft om zijn werk te doen, kun je je geurtje het beste aanbrengen op plekken waar je je hartslag voelt. Doordat de bloedvaten hier dichter onder je huid liggen, wordt je geurtje op deze plekken het snelst verwarmd.

Hoe zorg je ervoor dat je parfum de hele dag ruikt?

Er zijn een paar dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je parfum de hele dag door ruikt. Een ervan is het aan te brengen op pulsatiepunten, want de warmte van deze plekken helpt de geur verspreiden. Een andere is om verschillende producten uit dezelfde geurfamilie in laagjes aan te brengen. Bijvoorbeeld, als je een bloemig parfum draagt, kun je ook een scented bodylotion of douchegel. Bewaar je parfum ten slotte op een koele, donkere plaats om het langer te laten meegaan.

Waarom parfum achter je oren?

Er zijn een paar redenen waarom mensen parfum achter hun oren aanbrengen. Een ervan is dat de huid achter de oren dunner is dan op andere delen van het lichaam, zodat de geur daar meer geconcentreerd zal zijn. Een andere reden is dat de pulsatiepunten achter de oren warm zijn, wat helpt de geur te verspreiden. Tenslotte helpt het aanbrengen van parfum achter je oren om het geur blijft langer hangen.

[irp posts=”7716″]

Meer informatie over parfum opdoen

[infonu keyword=”parfum” output=3]