Hoe houd je je huis geurtjes-vrij met een huisdier?

geuren huisdieren stofzuiger - geurtjes

Hoe houd je je huis geurtjes-vrij met een huisdier?

Een huisdier hebben betekent vaak ook dat je huis een bepaalde geur heeft. Hoewel dit vaak een aangename geur is voor jezelf, kan het soms ook storend zijn als de geur te sterk wordt. Gelukkig zijn er enkele manieren om ervoor te zorgen dat je huis geurtjes-vrij blijft, zelfs als je een huisdier hebt.

Schoonmaken

Een van de meest vanzelfsprekende manieren om ervoor te zorgen dat je huis aangenaam blijft is door het regelmatig te reinigen. Stofzuig je huis wekelijks of vaker en dweil ook geregeld om de vloer schoon te houden. Zo verwijder je niet alleen stof en vuil, maar ook eventuele nare geurtjes, met name door het dweilen. Wil je niet te veel tijd spenderen aan het schoonmaken overweeg dan eens een (robot)stofzuiger van Eziclean. Een aantal modellen bevat ook een dweilfunctie waardoor je helemaal niet meer hoeft om te kijken naar zowel het stofzuigen als dweilen.

Schoonmaakmiddelen

Er zijn veel verschillende schoonmaakmiddelen op de markt, maar ze zijn niet allemaal geschikt voor huisdieren. Kies bijvoorbeeld voor milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen die geen giftige chemicaliën bevatten. Ook kun je speciale geurverwijderaars gebruiken om eventuele geurtjes te verwijderen. Let wel op dat je deze producten niet te dicht bij je huisdier gebruikt om te voorkomen dat je trouwe vriend in aanraking komt met gevaarlijke chemicaliën.

Vergeet je huisdier niet

Een andere manier om ervoor te zorgen dat je huis vrij blijft van nare geurtjes is door je huisdier regelmatig te wassen en te borstelen. Zo verwijder je huidschilfers en haren die soms geurtjes kunnen veroorzaken. Vraag wel altijd advies aan je dierenarts voordat je een nieuwe shampoo gebruikt waarvan je niet weet of deze veilig te gebruiken is.

Gebruik luchtverfrissers en geurkaarsen

Luchtverfrissers en geurkaarsen zijn handige manieren om eventuele geurtjes in je huis te maskeren, want verwijderen is het niet echt. Kies bijvoorbeeld voor luchtverfrissers met natuurlijke geuren, zoals lavendel of eucalyptus, in plaats van chemische geuren. Ook kun je geurkaarsen gebruiken om een aangename geur in je huis te creëren. Zorg wel dat je de kaarsen op een veilige plek zet.

Maak gebruik van afdekmiddelen en kussenslopen

Je kunt ook gebruik maken van afdekmiddelen om ervoor te zorgen dat je huis minder aangenaam ruikt. Bijvoorbeeld door een deken te gebruiken op de bank of stoel zodat je deze gemakkelijker uit kunt wassen als deze begint te ruiken. Zo kun je voorkomen dat de geurtjes van je huisdier zich in je meubels nestelen.

Uiteindelijk kies je voor een huisdier en je weet dat daar geurtjes bij gepaard gaan, omarm deze dan ook gewoon en zorg daarnaast wel voor een schoon huis waarin iedereen gelukkig is.