Huisdieren op dieet: tips voor het gezond laten afvallen van je huisdier

dieet huisdier - huisdieren op dieet

Huisdieren op dieet: tips voor het gezond laten afvallen van je huisdier

Heb je van je eigen dierenarts het advies gekregen om je huisdier op dieet te zetten? Of merk je zelf dat je hond of kat wat zwaarder aan het worden is? Het toenemende gewicht kan voor een deel te maken hebben met de leeftijd van het huisdier. Maar het kan ook zomaar zo zijn dat de energiebalans op dit moment niet optimaal is. Om er zeker van te zijn dat je je huisdier op een gezonde manier gewicht kan laten verliezen, bijvoorbeeld met dieetvoer voor een hond van welkoop.nl, is het enorm belangrijk dat je secuur met de voeding omgaat. In dit blog geven we je daar een aantal tips over. 

Ga op een verantwoorde manier om met het doseren van de juiste porties 

Heb je al eens een keer goed gekeken naar de porties die je dagelijks geeft, zoals de porties katten dieetvoer? Het kan zomaar zo zijn dat dat net even teveel is voor je huisdier. En die kleine snoepjes die je tussendoor geeft? Dat kan ook zomaar de boosdoener zijn. Breng dus als eerste goed in kaart hoeveel voeding je huisdier op een dag krijgt en voer daar de nodige wijzigingen in door waar mogelijk. 

Investeer in goed voer met de beste voedingsstoffen 

De volgende stap? Dat is het kritisch bekijken van het type voer dat je geeft. Misschien ontbreken er op dit moment de nodige voedingsstoffen of je huisdier heeft eigenlijk een compleet ander merk nodig. Laat je daar altijd een keer goed over informeren, bijvoorbeeld door de dierenarts. Een arts weet namelijk maar al te goed wat voor soort voer het meest geschikt is voor het desbetreffende ras en de leeftijd. Dat scheelt jou dus ook weer aanzienlijk wat uitzoekwerk. 

Een gezond gewicht is de perfecte balans van de juiste voeding en voldoende beweging 

En heb je het type voer goed in kaart gebracht en weet je precies met wat voor soort aanpassingen je veel verschil kunt maken? Om de energiebalans van je huisdier tiptop in orde te hebben, is het ook een goed idee om meteen te kijken naar de hoeveelheid beweging die er op een dag is. Kies ervoor om je hond een paar keer extra uit te laten op een dag of geef je kat meer beweging door vaker samen te spelen. Het belangrijkste van alles? Ga hier consistent mee om, zodat je ook op de lange termijn positieve resultaten blijft boeken.