Parfum laten vullen, kan dat?

parfum hervullen - parfum hervullen

Parfum laten vullen, kan dat?

Stel dat je een leeg flesje parfum hebt. Kun je deze dan weer met parfum laten vullen? Over het algemeen is het antwoord op die vraag nee. De meeste grote parfumfabrikanten verkopen hun parfum enkel in flesjes. Dat betekent ook dat je steeds opnieuw voor het flesje betaalt. Dat is zonde voor je portemonnee, maar hierdoor is de impact op het milieu ook groter. Gelukkig wordt parfum laten vullen wel steeds gebruikelijker. Je kunt tegenwoordig namelijk voor parfum van de tap kiezen. Je koopt dan één keer een flesje dat je steeds kunt laten vullen.

Hoe kun je parfum laten vullen?

Heb je eenmaal een flesje gekocht voor parfum van de tap, dan kun je parfum laten vullen bij verschillende vulpunten. Op die locaties kunnen ze het flesje steeds opnieuw voor je bijvullen. Natuurlijk betaal je dan nog wel voor de parfum die je koopt, maar je betaalt niet iedere keer voor een duur flesje. Parfumfabrikanten steken vaak veel moeite in het ontwerpen van een flesje dat verkoopt. Een parfum moet namelijk opvallen in een parfumerie met tientallen andere parfums. Toch ben je als consument natuurlijk op zoek naar een parfum die gewoon lekker ruikt. Daarom is het eigenlijk zonde dat je steeds opnieuw betaalt voor een flesje dat ontworpen is om zo luxe mogelijk te zijn. Aan dat luxe flesje hangt namelijk ook een prijskaartje.

Parfums met heerlijke geuren

Ook wanneer je kiest voor hervulbare parfum kun je zeker zijn van heerlijke geuren. Ook nu doet men er namelijk alles aan om de lekkerste parfums te ontwikkelen. Er wordt echter geen luxe flesje ontworpen waar je iedere keer opnieuw de hoofdprijs voor betaalt. Je ruikt dus nog steeds lekker, alleen betaal je daar wel heel veel minder geld voor. Reken maar eens uit wat je op deze manier jaarlijks aan parfum kunt besparen!

Parfum van de tap?

In plaats van je flesje weg te gooien, kun je deze keer op keer laten navullen bij een verkooppunt, gewoon van de tap. Op dit moment zijn er meer dan 500 taplocaties in Nederland en komen er continu weer nieuwe bij. Zo kun je, je eigen favoriete tap parfum bij jouw in de buurt laten navullen. Je betaalt dan alléén voor de parfum, niet meer voor het flesje. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee.

Meer informatie over parfums

[infonu keyword=’parfum’ output=3]