Tips voor het plaatsen van een schutting in de tuin

schutting plaatsen - plaatsen van een schutting

Tips voor het plaatsen van een schutting in de tuin

Ben jij van plan om schuttingen rondom je tuin te plaatsen? Dan is het belangrijk dat je jezelf goed voorbereid. Het kan namelijk redelijk veel werk zijn om de schutting op een juiste manier in de tuin te plaatsen. Om je op weg te helpen, hebben wij enkele tips op een rijtje gezet. Zo weet je zeker dat je op een juiste manier een schutting in de tuin kunt plaatsen!

Bepaal de plek van de schutting

Een schutting wordt in de meeste gevallen rondom de tuin gezet. Hier wordt altijd de kadastrale grens voor gebruikt. Dit is de grens van jouw eigendom van de tuin. Het is dus belangrijk dat je precies weet waar deze grens ligt. Heb je dit niet precies voor ogen? Dan kun je dit aanvragen bij het kadaster. Als je een schutting gaat plaatsen krijg je ook te maken met de buren. Vinden deze jouw schutting idee niet goed? Dan kun je ervoor kiezen om de schutting een klein stukje op je eigen erf te zetten, zodat de buren er geen last van hebben.

Overleg met de buren

Als je buren het niet eens zijn met je plannen, kun je er ook voor kiezen om in gesprek te gaan. Een schutting kan namelijk erg gemakkelijk voor beide werken, waardoor je de kosten ervan voor een gedeelte kunt dele

n. Hierdoor is het verstandig om in gesprek te gaan en te luisteren naar elkaars wensen en behoefte. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je met het gebruik van rabat planken al een mooie schutting voor beide partijen kunt realiseren!

Ga jij een schutting om de tuin heen bouwen? Kijk dan voor de beste materialen op Gadero.nl. Je wilt natuurlijk wel een goede kwaliteit schutting neerzetten!

Bouw een sterke basis voor de schutting

Als je het eenmaal eens bent over de schutting, kun je beginnen met het realiseren. Het is belangrijk dat de schutting op een goede basis komt te staan. Hiervoor is het belangrijk om te weten in welke grond je de schutting wilt gaan zetten. Als er bijvoorbeeld veel veen of kleigrond is, doe je er verstandig aan om de palen met snelbeton vast te zetten. Zorg er tevens voor dat de palen op de goede hoogte staan.

Plaats eerst de palen van de schutting

Ga je de schutting daadwerkelijk plaatsen? Begin dan  eerst met de palen. Deze moeten op de juiste diepte in de grond worden gezet. Zorg er daarom voor dat je exact weet op welke diepte je de palen moet zetten. Hiervoor is het materiaal van de palen erg belangrijk. Als je bijvoorbeeld houten palen hebt, gaan deze dieper in de grond dan wanneer je beton gebruikt.

Een schutting bouwen met schermen

Ga je de schutting bouwen met schermen? Gebruik voor de hoogte van de schermen stenen. Je kunt de schermen gemakkelijk vastzetten met stenen er onder. Vervolgens kun je de stenen weghalen als je de schermen vast hebt gezet. Hierdoor maak je het voor jezelf een stuk gemakkelijker om de schutting op de juiste hoogte te plaatsen!

De uitstraling van de schutting

Heb je de schutting helemaal staan? Dan zie je direct hoe goed hij in de tuin past. Wil je echter een andere kleur voor de schutting? Maak dan gebruik van een gekleurde beits om het hout te behandelen. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om de schutting te verven met een kleur die je graag terugziet op de schutting. Als deze stap voltooid is kun je lekker gaan genieten van de privacy in de tuin!